Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Stan Doevendans: “Door zelf taken aan te trekken, ontwikkel ik in hoog tempo”

BlogFinance / 02-03-2023

Financial Stan Doevendans is 26 jaar en werkt inmiddels 1,5 jaar bij EIFFEL. Hij woont in Nijmegen en is nog tijdens de afstudeerfase van zijn master Corporate Finance and Control bij de organisatie terechtgekomen. Wat hij zo fijn vindt aan EIFFEL? De vele ontwikkelmogelijkheden en de vrijheid om je eigen loopbaan vorm te geven.

EIFFEL onder de sneltoets

“EIFFEL stond onder mijn sneltoets, doordat bekenden van mij al positieve ervaringen hadden met deze organisatie. Tijdens mijn master had ik het idee opgedaan om een tweede master te gaan volgen, maar ik wilde ook graag de arbeidsmarkt betreden. Ik ging op zoek naar een finance traineeship en kwam in contact met verschillende potentiële werkgevers. Twee ervan deden mij een aanbod en de derde partij was EIFFEL, die het Accelerator Program - een traineeship - aanbood.  Het traineeship in combinatie met de mogelijkheid om opdrachten te doen voor Finance en Bedrijfsvoering, maakten dat ik vol overtuiging voor EIFFEL koos.”  

“Bij EIFFEL kan je echt je eigen leerpad vormen en af en toe een afslag nemen” 

Huisvesting van asielzoekers

“Wat mij vooral aanspreekt bij EIFFEL is de mentaliteit. Als liefhebber van sport ben ik fanatiek en geef ik mij altijd volledig. Dat die winnaarsmentaliteit terugkomt op de werkvloer, vind ik geweldig. Ik heb de keus uit opdrachten bij gemeenten, waterschappen of in veiligheidsregio’s. Momenteel zit ik op opdracht bij veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, waar ik de projectmanager ondersteun in de huisvesting van 400 asielzoekers. In een crisissituatie is financiële verantwoording minstens zo belangrijk, omdat alle facturen betaald moeten worden en de aankopen op de juiste manier moeten worden ingeboekt. Daarbij declareer ik huisvestingskosten bij de overheid.”    

Het snijvlak van mensenwerk en financiën

“Zelf zit ik natuurlijk vooral op het vlak van financiën, maar je komt ook veel met de mensen daar in aanraking. Als ik op locatie kom om facturen te laten ondertekenen, dan zie je hoe het eraan toegaat in zo’n veiligheidsregio. Locatiemanagers die zich 24/7 inzetten om iedereen het beste te bieden. Het is een ontzettend confronterende omgeving, waar je vooral op het snijvlak van mensenwerk en financiën verkeert.”

Switchen tussen teams

“Het fijne aan EIFFEL is moeilijk in één zin te duiden. Als consultant of professional ben je onderdeel van een team, waar je veel onderling contact hebt. Er worden volop gesprekken gevoerd, je kan een beroep doen op een mentor en je bouwt vriendschappen op met je collega’s. Wat ook interessant is dat je opdrachten kan doen in andere teams. Zo heb ik bijvoorbeeld ook een opdracht mogen doen bij team Rijksoverheid!” 

“De komende jaren richt ik mij volledig op zelfontwikkeling, zodat ik steeds beter word in het vak”

Van broekie naar specialist

“Ik heb mij 14 maanden ingezet bij Rijksoverheid, waar ik begon op de crediteurenadministratie. In enkele maanden ben ik in het vak gegroeid en heb ik andere taken naar mij toegetrokken. Er kwam een nieuw project daar voorbij, voor de implementatie van een nieuw betaalsysteem. Ze zochten iemand die de technische kant kon vertalen naar de werkvloer. Het systeem moest eerst uitvoerig getest worden, waar ik honderden bevindingen uit kon halen. Het was mijn taak om het systeem te finetunen en vervolgens heb ik zelfs trainingen over het systeem mogen geven aan werknemers die er al járen werkten. In enkele maanden ontwikkelde ik me van een broekie naar een specialist. Ik ben ervan overtuigd dat ik die vooruitgang nooit zo snel had geboekt als ik in een reguliere baan was gestapt. Je moet wel zelf het initiatief nemen om kansen te creëren. De kansen zijn oneindig bij EIFFEL.”

Business Controller in 1 jaar

“De komende zes maanden rond ik het Accelerator Program af en wil ik graag mijn lean green belt certificaat behalen, zodat ik zelfstandig projecten kan uitvoeren. Daarbij hoop ik in september te starten met de opleiding #BC1Y  in samenwerking met Nyenrode en de Baak, waardoor ik Business Controller in 1 jaar zal worden. Op de langere termijn hoop ik door te groeien naar een consultant rol, waar ik mij kan specialiseren op de combinatie van cijfers en het procesmatige deel. Dus waar het eindigt bij EIFFEL kan ik nog niet voorzien. De opdrachten zijn leuk, arbeidsvoorwaarden zijn goed en de mensen zijn vriendelijk. Wat wil je nog meer?”

We zoeken nog meer finance collega’s zoals Stan! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees hier verder.