Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Daisy Visser: “Als consultant vind ik het verbinden en in beweging brengen van mensen erg belangrijk”

Blog / 22-04-2024

Consultant Daisy Visser begon vorig jaar bij het team Finance en Bedrijfsvoering Lokale Overheid van EIFFEL. Haar eerste opdracht bij de gemeente Rotterdam is verlengd, ze werkt hier op de afdeling economie. Daisy maakt het verschil voor Rotterdamse ondernemers en draagt bij aan het imago van Rotterdam als innovatieve stad: “Geen dag is hetzelfde.”

Ik stippel mijn eigen pad uit

“Ik had al wat jaren ervaring als consultant toen ik bij EIFFEL begon. Hier ligt de focus op mijn persoonlijke ontwikkeling en de combinatie met (top)sport spreekt mij als fanatieke sporter erg aan. Samen met mijn Business Manager bij EIFFEL stippel ik mijn pad uit, ik bedenk zelf waar ik naartoe wil en welke vaardigheden ik wil ontwikkelen. De Business Manager ondersteunt mij door trainingen voor te stellen en vanuit haar eigen expertise helpt ze mij het beste uit mezelf te halen qua ontwikkeling. Het mooie van EIFFEL is dat, hoewel je alleen op opdracht zit, je nooit echt alleen bent. Er staat een grote groep mensen achter je die je steunen en waarmee je kunt sparren. Dat is heel fijn.” 

Projectmanager bij gemeente Rotterdam

“Bij de gemeente Rotterdam werk ik als projectmanager nieuwe economie. De ene keer ben ik werkzaam op De Rotterdam, hier heb ik op de 33e verdieping een mooi uitzicht over de hele stad, en de andere keer werk ik op het Stadhuis van de gemeente. Ik start de dag met een overzicht van wat er die dag moet gebeuren, welke afspraken en deadlines er staan en welke zaken vandaag mijn aandacht nodig hebben. Ik werk graag samen met mensen die een passie hebben voor het vak en de sector waar zij zich in bevinden. Als consultant vind ik het verbinden en in beweging brengen van mensen van groot belang. Mijn uitdaging is het creëren van nieuwe verbindingen door belanghebbenden te inspireren, motiveren en in beweging te brengen. Ik vind het interessant om erachter te komen wat een persoon drijft achter zijn of haar belangen en iemand beter te leren kennen.” 

Het verschil maken voor Rotterdam

“Bij de gemeente Rotterdam maak ik met mijn werk het verschil voor de Rotterdamse ondernemers. Samen met het team creëer ik namelijk  een toekomstbestendig ondernemersklimaat voor mkb’ers. Zij krijgen handvaten om verder te groeien en op een duurzame manier impact te maken op de stad. Als bedrijfskundige vind ik het mooi om op deze manier mijn bijdrage te kunnen leveren. Daarnaast versterk ik met het team het imago van Rotterdam als stad van duurzame transformatie en innovatie.  

Verder ontwikkelen

“Bij EIFFEL krijg je echt de mogelijkheid om je te ontwikkelen als professional en als persoon. Er zijn veel trainingen voor starters, maar je hebt ook volop doorgroei   mogelijkheden als je net als ik al verder in je loopbaan zit. Zo heb ik de training PRINCE2 gevolgd, waarmee ik mijn kennis over projectmanagement verder heb ontwikkeld en heb ik een training gehad over verandermanagement. Dat mijn persoonlijke ontwikkeling bij EIFFEL voorop staat heeft voor mij echt meerwaarde.”

Werken bij EIFFEL

“EIFFEL biedt een fijne werkomgeving. Er is sprake van een open cultuur waarbij collega’s elkaar helpen, steunen en waardering aan elkaar uiten. Bij EIFFEL werken gepassioneerde mensen die vol enthousiasme aan de slag gaan met hun opdracht. Je kunt EIFFEL zien als een ‘warm nest’. Vanuit de organisatie word je goed ondersteund en krijg je alle ruimte om je te ontwikkelen. Er worden regelmatig sociale en sport gerelateerde activiteiten georganiseerd vanuit EIFFEL, wat erg leuk is. Ik raad anderen aan om ook eens te kijken of EIFFEL bij hun past. De organisatie heeft een groot netwerk waardoor je bij uiteenlopende opdrachtgevers terecht kunt komen. Zo kun je je goed oriënteren en erachter komen wat je leuk vindt en wat bij je past. Daarmee is het voor zowel starters als consultants echt een mooie stap in je carrière.”