Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Miranda: “Ik vind het belangrijk om toegevoegde waarde te leveren in mijn werk”

Blog / 31-01-2024

Miranda de Ruiter is sinds eind maart consultant in Team Lokale Overheid: Finance en Bedrijfsvoering. Voordat ze bij EIFFEL begon heeft ze onder meer lange tijd in het bankwezen gewerkt, waar ze veel deed op het gebied van finance control en risicomanagement. Die ervaring komt goed van pas tijdens de opdrachten die ze vanuit EIFFEL doet. “Ik zoek naast mijn opdracht ook naar manieren om meerwaarde te leveren.”  

“Op dit moment ben ik bij Diergaarde Blijdorp bezig met een uiteenlopende opdracht. Ik heb onder meer het selectieproces tijdens de zoektocht naar een nieuwe accountant begeleid en stappen gezet op het gebied van risicomanagement. Ik ben hier bezig met de financieringsbehoefte voor de toekomst en investeringen die Blijdorp moet gaan doen. De opdracht is bijna ten einde en wat ik hier heb kunnen doen geeft enorm veel voldoening.”  

De basis weer op orde 

“De dierentuin heeft tijdens corona een hele zware tijd beleefd. Ze zijn dicht geweest en zaten financieel in slecht weer. Ik heb bijgedragen aan het op orde brengen van de basis. Daarnaast was Blijdorp bezig met een strategiewijziging om veel meer een natuurbehoud-organisatie te worden. Bij alles wat ik deed hield ik dat steeds in mijn achterhoofd, past dit in de nieuwe strategie en welke risico’s komen hieruit voort.”  

Het verschil maken 

“Ik heb al veel organisaties gezien en meegemaakt, al die kennis en ervaring zorgt ervoor dat ik echt het verschil kan maken bij een opdrachtgever. Dankzij die ervaring ben ik goed in luisteren naar waar behoefte aan is en daar stappen in te zetten. Ik heb ook in het verleden functies gehad waarin ik het verschil kon maken, onder meer als wethouder met financiën, grondzaken en duurzaamheid in mijn portefeuille. Hier maakte ik impact op de leefomgeving van mensen door daar mooie dingen te realiseren.”  

Waarom? 

“Ik stel mezelf eigenlijk altijd de vraag, waarom doe ik dit? Dat deed ik als wethouder en in andere functies waarin ik bezig was met risicomanagement. Zo houd ik overzicht van wat er speelt en hoe ik iets toe kan voegen voor bijvoorbeeld de opdrachtgever of inwoners. Zodra ik scherp heb wat ik toe kan voegen, ga ik aan de slag om dat te realiseren. Bij EIFFEL krijg ik een duidelijke opdracht mee, die is vaak kort omschreven en ik ga dan altijd op zoek naar ruimte om betekenis en meerwaarde te leveren. Ik kijk verder dan de opdracht, naar verschillende lagen en niveaus, ik breng dingen met elkaar in verband. Zo hoop ik iets blijvends mee te geven.”  

Afwisselende werkzaamheden  

“Ik houd van afwisseling in mijn werk. Dan is projectmatig werken natuurlijk ideaal. Je krijgt steeds een nieuwe opdracht die een duidelijk begin en einde heeft, waardoor je steeds met nieuwe dingen bezig kunt zijn. Daarnaast ontmoet je steeds nieuwe mensen en verbind je je aan andere organisaties. Dat vind ik erg leuk. Ik vind het belangrijk om toegevoegde waarde te leveren in mijn werk, en dat kan ik via EIFFEL voor veel verschillende organisaties doen. Dat is ook wel het unieke van EIFFEL als werkgever, dat je bij veel verschillende en grote bedrijven impact kunt maken.”  

Goede werk-privébalans 

“Ik vind EIFFEL een hele fijne organisatie om voor te werken. We hebben duidelijke en goede afspraken rondom mijn werk-privébalans. Zowel vanuit mijn opdrachtgever als vanuit EIFFEL is het prima als ik een aantal dagen thuis werk. Ik weet ook al wat mijn volgende opdracht is en die is lekker dicht bij huis, dus dat daar rekening mee wordt gehouden vind ik ook ideaal.” 

Een hecht team 

“Hoewel we allemaal op opdracht zitten en elkaar niet dagelijks zien, weten de EIFFEL-collega’s elkaar goed te vinden. Zodra je het Clubhuis in Arnhem binnenstapt straalt het gezelligheid en sportiviteit uit, je hebt meteen een gevoel van herkenning. Ook omdat voor de deur alle rode EIFFEL-auto’s staan, het is echt een community vol kennis en ervaring. Je hebt bij EIFFEL echt een mooi team achter je staan waarmee je kunt samenwerken. Ook heb je volop de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, je kunt bijvoorbeeld via de academy trainingen volgen.”