Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Déna: “Met mijn werk maak ik zichtbaar impact”

Blog / 01-02-2024

Eiffelaar Déna Vorstenbosch maakte dankzij haar lievelingssport hockey kennis met EIFFEL, die destijds als sponsor van de Amsterdamse club langs de baan te zien was. Na een googlesearch vond ze de vacature voor een Traineeship dat goed bij haar aan leek te sluiten. Déna: “Mijn indruk was al positief en werd alleen maar beter na mijn sollicitatie. De informele sfeer voelde direct heel fijn en dat is eigenlijk niet meer veranderd.” 

“Op dit moment zit ik op opdracht bij de Haven van Rotterdam. Hier werk ik als Project Assistent bij Team Support. Zij houden zich bezig met de slimme en duurzame ontwikkeling van de haven, denk aan verschillende bouw- en renovatieprojecten. Hier ben ik bezig met projectmanagement, projectbeheersing en het inrichten van een Digitale Projectomgeving. Ik faciliteer en ondersteun projectteams bij diverse lopende projecten en ben onder meer verantwoordelijk voor projectadministratie en organiserende zaken.” 

Je ziet de haven ontwikkelen 

“Met mijn werk draag ik bij aan iets zichtbaars. Ik zie de haven ook daadwerkelijk ontwikkelen. Waar ik vandaag aan werk, dat zie ik over een tijdje echt terug in de haven. Dat mijn werk echt tastbaar is, is voor mij belangrijk. Zo kan ik echt zien waar ik aan bijdraag en is het niet alleen maar computerwerk waar je bij wijze van niets van terugziet. Met de projecten waar ik bij ondersteun maken we impact op de ontwikkeling van de haven, dat is mooi om te zien.” 

Impact maken door te luisteren 

“Ik maak impact door goed te luisteren en kritisch te zijn bij de opdrachtgever. Bij mijn huidige opdracht doe ik dat bijvoorbeeld door het inkoopproces tegen het licht te houden. Ik merkte namelijk dat op verschillende manieren werd ingekocht door collega’s. Als nieuwkomer in de organisatie vond ik dat erg verwarrend, maar ik denk dat het voor een team ook handig is om op een uniforme manier te werken. Ik heb de verschillende werkwijzen in kaart gebracht en besproken. Nu hanteren we één werkwijze, dat heb ik zelf toegevoegd aan mijn opdracht.  

Voordelen van projectmatig werken 

“De voordelen van projectmatig werken is voor mij dat je in korte tijd veel kunt leren. Je kunt heel snel stappen maken, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. In korte tijd leer je veel verschillende organisaties kennen en wat wel en niet bij je past. Ik raad starters het ook enorm aan om projectmatig te gaan werken of om op zoek te gaan naar een traineeship. Zo ben ik zelf ook gestart en dat bevalt heel goed. Ik denk dat het van toegevoegde waarde is als je niet goed weet bij wat voor organisatie je wil werken, want door steeds iets nieuws te leren kennen kom je daar vrij snel achter.” 

Iedereen wil elkaar helpen 

“Binnen EIFFEL is de sfeer heel open, iedereen wil elkaar altijd helpen en is oprecht geïnteresseerd in elkaar. Onderling is het binnen mijn Team Rijksoverheid Finance & Bedrijfsvoering is het ook altijd gezellig. Het leek in het begin een beetje spannend, omdat EIFFEL een grote organisatie is en je niet helemaal weet waar je terechtkomt. Inmiddels voelt het niet meer als een mega bedrijf. Dat komt voor een deel door mijn team, maar ook door de informele sfeer en persoonlijke benadering.” 

Een sportieve community 

“Ik ben van jongs af aan al fanatiek bezig met hockey, daar maakte ik voor het eerst kennis met EIFFEL. Nu train ik eens in de drie weken met het EIFFEL hockeyteam in Utrecht. Met deze groep spelen we mee in de bedrijvencompetitie, dat is ook weer een leuke manier om je collega’s te leren kennen. Dat dit door je werkgever gefaciliteerd wordt heeft voor mij echt meerwaarde.”