Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Julia: “EIFFEL daagt me uit om uit mijn comfortzone te stappen.”

BlogLegal / 21-02-2023

Haar liefde voor omgevingsrecht ontstond al tijdens haar Master Staats- en Bestuursrecht. In het EIFFEL traineeship kreeg Legal Professional Julia van Willigen de kans om hier verder in door te groeien. “EIFFEL biedt mij de ene uitdaging na de andere waardoor mijn ontwikkeling in een ware stroomversnelling is geraakt.”

“Tijdens mijn bachelor koos ik omgevingsrecht als keuzevak. Toen ik in mijn master andere vakken zoals klimaatrecht en milieurecht erbij kreeg wist ik het zeker: het omgevingsrecht is echt mijn vakgebied! Dankzij mijn interessante opdrachten bij EIFFEL leer ik nog iedere dag nieuwe dingen.”

Waarom EIFFEL?

“Omgevingsrecht is een complex rechtsgebied en als starter had ik nog veel te leren. Daarom koos ik voor het traineeship van EIFFEL. Zo kon ik inhoudelijk veel kennis opdoen en mijn persoonlijke vaardigheden ontwikkelen. En ik kreeg steun en begeleiding van onder anderen een mentor en een performance manager. Ook volgde ik allerlei nuttige trainingen. Het beginnen met werken voelde voor mij alsof ik in een warm bad terecht kwam.”

Werken in consultancy

“Consultancy bood mij als starter de ideale omgeving om mezelf te oriënteren en rond te kijken. Nu biedt het mij alles wat ik nodig heb om me optimaal te ontwikkelen en verder te specialiseren. Doordat ik steeds op een nieuwe plek begin, word ik elke keer weer uitgedaagd om er een succes van te maken. Daarnaast ga ik ontzettend snel vooruit in kennis. Dit geldt ook voor mijn persoonlijke vaardigheden, zoals het voeren van moeilijke gesprekken en het durven uitdragen van mijn mening. Hierin ben ik echt enorm gegroeid. Door het veilige vangnet dat EIFFEL biedt durf ik makkelijker uit mijn comfortzone te stappen. Zo kreeg ik op een van mijn opdrachten een senior rol waarbij ik anderen ging begeleiden. Een superleerzame ervaring! EIFFEL faciliteert mijn ontwikkeling perfect met opdrachten die passen bij mijn ontwikkeling, aangevuld met een mooi aanbod van opleidingen.”

Warme cultuur

“Ik voel me 100 procent op mijn gemak in de warme, positieve cultuur van EIFFEL en ik ben erg blij met mijn collega’s. Mijn team Lokale Overheid Legal is een hechte groep. We zien elkaar op samenwerkingsdagen en kletsen dan uitgebreid bij. Dit is niet alleen heel gezellig, maar ook nuttig omdat we dan ook veel kennis delen met elkaar. Kennis delen doen we hier eigenlijk altijd. Als iemand met een lastige vraag zit, hoeft diegene hem maar in de groepsapp te stellen en het hele team denkt mee. En het leuke is, ik word inmiddels zelf ook regelmatig gebeld door collega’s met vragen. Hartstikke leuk om die ene collega zo weer eens te spreken en hem of haar ook nog eens vooruit te helpen.”

“Binnen ons hechte EIFFEL-team doen we veel aan kennisdeling en staan we altijd voor elkaar klaar.”

Huidige opdracht

“Op dit moment werk ik als junior planjurist bij een middelgrote gemeente in Zuid-Holland. Hier begeleid ik bestemmingsplannen door de procedure heen. Ik geef advies over plannen die in strijd zijn met het bestemmingsplan en ik ben ook nog secretaris van het Ruimtelijke Ordeningsberaad. Mijn werk is heel afwisselend, leuk en leerzaam. Aan het schrijven van een goed onderbouwd advies gaat een flink proces vooraf. Als ik dan aan het eind van het traject een perfect onderbouwd en volledig advies oplever, geeft dit me echt een goed gevoel.”

Toekomst

“Ik wil graag nog veel kennis opdoen en groeien in de rol van adviseur op het gebied van omgevingsrecht en de Omgevingswet. Door de komende jaren pak ik graag zoveel mogelijk nieuwe uitdagende opdrachten op en hoop ik snel mooie stappen te maken. Als je als starter snel wilt leren, uitdaging zoekt en houdt van een spontane informele werksfeer, is EIFFEL de perfecte werkgever.”