Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Julia Schmidt: “Bij de zoektocht naar een opdracht denkt EIFFEL echt met me mee.”

BlogTestimonial / 29-05-2024

Julia Schmidt (28) werd bijna twee jaar geleden benaderd door een recruiter van EIFFEL. Ze werkte op dat moment als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor, maar was geïnteresseerd om het gesprek aan te gaan. Zij startte niet veel later bij EIFFEL als jurist in team Lokale Overheid Legal. Julia: “Bestuursrecht heeft me altijd getrokken, dus toen EIFFEL bij me aanklopte was het een goede match.” 

“Mijn EIFFEL-carrière startte met een opdracht bij het juridisch bureau van de gemeente Amsterdam. Aanvankelijk hield ik me bezig met eenvoudige zaken rondom afvalboetes, maar al snel zocht ik naar complexere uitdagingen. "Ik besprak mijn ambities met EIFFEL en mijn opdrachtgever en er werd echt naar geluisterd. Ik werd eindverantwoordelijke voor de bezwaren op alle boetes in de openbare ruimte, dus van wildplassen tot een verkeerd geplaatste container en alles ertussenin. Ook mocht ik namens de gemeente Amsterdam naar de rechtbank om aan de slag te gaan met beroepszaken, dat was een leuke uitdaging.” 

‘Alles eruit gehaald wat erin zat’

“De opdracht bij de gemeente Amsterdam werd wegens succes meerdere malen verlengd. Na bijna twee jaar vond ik dat ik alles eruit had gehaald wat erin zat en besloot ik samen met EIFFEL op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Ik heb aangegeven dat ik nieuwsgierig ben naar uiteenlopende organisaties en na bijna twee jaar bij een gemeente hoopte ik op een opdracht bij de Rijksoverheid. Die ambitie sprak ik uit en zo kwam ik in contact met team Rijksoverheid Bestuursrecht van EIFFEL. Dit team had een opdracht voor mij beschikbaar bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waar ik in april ben gestart.”  

Mogelijkheden ontdekken met EIFFEL 

“Het mooie aan werken voor EIFFEL is dat het een groot bedrijf is met veel connecties en mogelijkheden. Je kunt bij uiteenlopende opdrachtgevers starten en als je op zoek bent naar een ander type uitdaging, dan krijg je de ruimte om dat uit te spreken en gaat EIFFEL met je op zoek naar een passende opdracht. De lijntjes zijn hier kort en je kunt bij iedereen aankloppen, ook als je op je opdracht ergens tegenaan loopt en hulp nodig hebt. Als je je een bepaalde richting op wilt ontwikkelen, krijg je de mogelijkheid om aanvullende cursussen en trainingen te volgen vanuit EIFFEL, daardoor groei je als professional en als persoon.” 

De cultuur bij EIFFEL 

“Toen ik binnenkwam bij EIFFEL voelde alles direct casual. Dit was even wennen, maar wel in positieve zin. Zelf werk ik samen met team Lokale Overheid tijdens een samenwerkdag in een Clubhuis van EIFFEL, zoals Hilversum of Arnhem, maar we hebben kantoren door heel Nederland. Dus ook professionals die niet in de regio Arnhem wonen hebben een thuisbasis. Daarnaast krijg je vanuit EIFFEL een leaseauto én een Ov-kaart, waardoor je altijd naar locatie kunt.”   

Werken bij EIFFEL 

"Het is op kantoor altijd gezellig en je wordt gastvrij ontvangen door het facility-team. EIFFEL organiseert regelmatig (sportieve) activiteiten, daar doe ik ook wel eens aan mee. Dat is erg leuk, maar niets is verplicht. Ook als je helemaal niets met sport hebt, kun je hier uiteraard gewoon komen werken. Ik denk dat het unieke aan EIFFEL is dat je wordt aangenomen op basis van je kennis en wie je bent als persoon. Vervolgens wordt gekeken naar welke opdrachten het beste bij je passen of welke aanvullende trainingen je nodig hebt om je verder te ontwikkelen. Het kan voorkomen dat je even moet wachten op de juiste opdracht, maar uiteindelijk vind je iets wat echt bij je past en waar je plezier in hebt. Ook als een project niet vanaf dag één bij je aansluit, denkt EIFFEL proactief met jou en je opdrachtgever mee over hoe de situatie verbeterd kan worden. Er wordt echt gekeken naar je als individu, naar je sterke punten en hoe deze het beste ingezet kunnen worden binnen het team en bij opdrachtgevers.”