Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

“Het gaat niet alleen om wat ik voor EIFFEL kan betekenen, maar ook wat EIFFEL voor mij kan betekenen.”

Blog / 29-05-2024

Na zeven jaar studeren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en met twee masters, zowel Strafrecht als Staats- en Bestuursrecht, op zak ging Max Depla (26) op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hij wist nog niet hoe hij zijn carrière vorm wilde geven, vanuit EIFFEL krijgt hij de kans om te ontdekken wat hij wel en niet leuk vindt binnen het legal werkveld. Max: “De focus ligt hier echt op je ontwikkeling, het gaat niet alleen om wat ik voor EIFFEL kan betekenen, maar ook wat EIFFEL voor mij kan betekenen.”

“Mijn enthousiasme voor EIFFEL begon al tijdens het eerste gesprek, toen ik hoorde over de link met topsport en het Accelerator Program. Dit traineeship legt sterk de nadruk op persoonlijke ontwikkeling en het verkennen van mijn interesses, wat perfect aansloot bij mijn behoefte om mijn carrière richting te geven. Daarnaast denkt EIFFEL goed met je mee over elke opdrachten bij je passen. Tijdens mijn eerste opdracht, bij een kleine gemeente in Gelderland, heb ik flinke stappen gezet in mijn ontwikkeling.”

Eerste stappen in de praktijk

“Bij mijn eerste opdrachtgever ging ik aan de slag met het schrijven van een beleidsstuk in het kader van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Dit was niet alleen mijn kennismaking met de praktische kant van mijn studie, maar ook met de dynamiek van een kleine gemeente. Hier krijg je, in tegenstelling tot een grote gemeente, van veel verschillende onderdelen van de ambtelijke organisatie wat mee en zijn de lijntjes kort. Zo voerde ik gesprekken met vergunningverleners, toezichthouders en handhavers, maar ook met wethouders en de burgemeester en gaf ik presentaties voor de gemeenteraad. Dankzij de kansen die je krijgt binnen een kleine gemeente heb ik me in korte tijd enorm weten te ontwikkelen als professional en weet ik nu beter wat ik wel en niet leuk vind, kennis die ik meeneem naar de volgende opdrachtgever.”

Team Lokale Overheid Legal

“Hoewel iedereen vaak op locatie bij de opdrachtgever werkt en deze verspreid zitten over heel Nederland, heb ik een groepje collega’s om mij heen verzameld die regelmatig in het EIFFEL Clubhuis in Arnhem werken. Die zie ik ook buiten werk, wat erg gezellig is. Daarnaast ben ik lid geworden van het EIFFEL-voetbalteam en worden EIFFEL-breed activiteiten georganiseerd, wat een leuke manier is om met collega's uit andere teams te netwerken. Ook binnen ons eigen team worden regelmatig activiteiten georganiseerd, denk aan een barbecue of een eindejaarsborrel. Daar ontmoet je je directe collega's en leer je elkaar beter kennen, dat is altijd leuk.”

Ontwikkelmogelijkheden

“Omdat ik als trainee onderdeel uitmaak van het Accelerator Program kom ik één keer per maand samen met Eiffelaars die in andere teams werken. Zo kom ik ook in contact met collega’s uit bijvoorbeeld team Zorg, waar ik in mijn dagelijkse werkzaamheden niets mee te maken heb. Het mooie aan de gesprekken die ik met hen voer is dat je ook van elkaars uitdagingen kunt leren. Daarnaast is het fijn dat je, zeker wanneer je rechtstreeks uit de schoolbanken het werkveld inkomt, een groep mensen om je heen hebt. Het voelt een beetje als een mentorklas waarin je regelmatig je voortgang bespreekt. Ook de gesprekken met mijn Performance Manager, een soort ontwikkelcoach, helpen me enorm. Tijdens die gesprekken reflecteer ik actief op de stappen die ik heb gezet en hoe mijn ontwikkeling eruitziet.

Werken bij EIFFEL

“Bij EIFFEL is de sfeer informeel, iedereen is benaderbaar en bereikbaar ongeacht zijn of haar positie. Je hoeft niemand met ‘u’ aan te spreken of met knikkende knietjes naar je Business Manager als je een vraag hebt. Iedereen is bereid je te helpen. De lijntjes zijn kort en het is op kantoor altijd gezellig. Die sfeer in combinatie met het brede scala aan opdrachten en ontwikkelmogelijkheden zorgen ervoor dat ik het beste uit mijn werk kan halen.”