Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

“Dat ik als consultant via EIFFEL kan werken is voor mij het ideale scenario”

BlogTestimonial / 04-06-2024

Nick van Hoorn werkt als Legal Consultant in Team Lokale Overheid bij EIFFEL. Hij voelde in 2021 dat het tijd was voor een nieuwe afslag in zijn carrière en ruilde zijn baan als juridisch medewerker strafrecht bij de Rechtbank Amsterdam in voor een nieuwe uitdaging bij EIFFEL. Nick: “Ik voelde me niet langer op mijn plek in het strafrecht, bestuursrecht leek me wel wat en via EIFFEL vond ik de ingang naar dit rechtsgebied.”

“Ik ben als persoon zoekend ingesteld, dat kwam al naar voren tijdens mijn studie en bleek ook weer toen ik bij mijn vorige werkgever begon te twijfelen. Ik bedacht dat bestuursrecht misschien wel leuker zou zijn dan strafrecht, maar zeker wist ik het niet. Dat ik als consultant vanuit EIFFEL kon beginnen was voor mij dan ook een ideaal scenario, hier heb ik namelijk op basis van opdrachten meerdere plekken kunnen ontdekken en aankijken of iets bevalt.”

Een nieuw rechtsgebied ontdekken

“Bij mijn eerste opdracht ging ik aan de slag als bezwaarjurist voor de gemeente Utrecht. Ik had wel juridische kennis, maar dit vakgebied was onbekend terrein. Gelukkig hoefde ik het niet alleen te doen en kon ik leunen op een ervaren EIFFEL-collega die ook met deze opdracht bezig was. We hebben hier een groot aantal bezwaardossiers afgehandeld. Een mooie eerste opdracht, waar ik het algemene bestuursrecht goed leerde kennen en al snel zelfstandig aan de gang kon met dossiers.”

Een goede match

“Na mijn eerste opdracht bij de gemeente Utrecht ben ik bij de gemeente Amsterdam gestart als bezwaarjurist. Daarna schoof ik nog wat verder op naar onbekend terrein en begon ik als handhavingsjurist bij Omgevingsdienst de Vallei. Op voorhand wist ik niet zeker of deze opdracht me helemaal als een jas zou passen, maar ik besloot er gewoon voor te gaan. Werken bij een omgevingsdienst is bracht een andere dynamiek met zich dan bij een gemeente en het is me enorm bevallen. Dat was een wijze les, want je kunt je vooraf van alles bedenken; uiteindelijk moet je iets doen om te weten hoe het is.”

Impact maken met actuele thema’s

“Op dit moment ben ik werkzaam als planologisch jurist bij de gemeente Rotterdam en houd ik me bezig met het opstellen van het omgevingsplan voor deze gemeente. Daarnaast werk ik bij de gemeente Hilversum, waar ik regels opstel voor het nieuwe omgevingsplan. Bij Rotterdam werk ik onder de vleugels van een collega die vanaf het begin af aan veel bezig is geweest met de Omgevingswet. Door met haar mee te draaien leer ik ontzettend veel. Ook word ik vanuit EIFFEL gefaciliteerd met cursussen, trainingen en aanvullende opleidingen. Zo ontwikkel ik mezelf en kan ik voor opdrachtgevers echt verschil maken op actuele thema’s.”

Een frisse blik

“Als ik aan een nieuwe opdracht begin, kijk ik met een frisse blik naar wat me opvalt bij een organisatie. Ik heb inmiddels redelijk wat uiteenlopende organisaties gezien en neem de best practises van een organisatie mee naar de volgende. Zo denk ik als Eiffelaar mee over dingen die me opvallen en beter kunnen. Ik zie bijvoorbeeld bij de gemeente Rotterdam dat de inwerkingtreding van de Omgevingswet veel nieuwe procedures met zich meebrengt waar het team druk mee is. Bij de omgevingsdienst zag ik dat zij hiervoor een kwaliteitsmanager in dienst hebben. Dat heb ik aangegeven bij de gemeente Rotterdam, door dit over te nemen komt niet alle druk in het team terecht.”

Dicht op het vuur

“Ik koos voor EIFFEL omdat ik er door middel van het projectmatig werken op zoek kon gaan naar wat bij me past. Daarnaast sprak de cultuur me aan, er heerst een gemoedelijke sfeer en een nuchtere instelling. Er hebben wat omzwervingen aan vooraf moeten gaan, maar uiteindelijk heb ik een werkplek gevonden waar ik me op mijn gemak voel en dat is veel waard. Daarnaast zit je bij de lokale overheid dicht op het vuur. De aard van het werk is wat kleinschaliger, waardoor je met veel autonomie je werk kunt doen. Dat is wat mij het gevoel geeft impact te kunnen maken. Als consultant bij EIFFEL ben je de baas over je eigen project. Dat motiveerde mij om voor EIFFEL te kiezen en die keuze pakt mooi uit.”

Vaste thuisbasis

“De combinatie van afwisselende projecten bij uiteenlopende opdrachtgevers en het moedernest dat de EIFFEL-collega’s om me heen bieden vind ik erg prettig. Zo werken we wel eens samen op kantoor, worden er borrels georganiseerd en heb je als professional regelmatig contact met de Business Managers, hierdoor heb ik het gevoel dat ik er werkelijk toe doe. Dat geeft het werken bij EIFFEL voor mij fijne meerwaarde.”