Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

“Het heeft me verrast hoe snel ik me ontwikkel bij EIFFEL”

BlogTestimonial / 29-05-2024

Tijdens zijn master Spatial Planning aan de Radboud Universiteit werd Thijs van den Brink (24) benaderd door een recruiter van EIFFEL. Thijs wist op dat moment nog niet hoe hij zijn carrière vorm wilde gaan geven en werd om die reden erg enthousiast van de mogelijkheden die een traineeship bij EIFFEL hem bood. Sinds februari werkt hij als trainee in team Lokale Overheid Legal. Thijs: “Dit is een heel divers team met uiteenlopende expertises, daar leer je veel van.”

“Ik werk momenteel bij de gemeente Neder-Betuwe, mijn eerste opdrachtgever vanuit EIFFEL. Hier combineer ik als beleidsadviseur ruimtelijke ordening mijn juridische kennis met mijn planologische inzicht. Enerzijds houd ik me bezig met de wetgeving en anderzijds adviseer ik de gemeente en inwoners over wat ruimtelijk wel en niet mogelijk is. Deze rol, die zowel juridisch als adviserend is, sluit perfect aan bij de professional die ik wil zijn.”

Huidige opdracht

“Mijn taken bij de gemeente zijn erg divers. Iedere week is anders, en dat vind ik erg leuk. Zo houd ik me bezig met het zelfstandig doornemen van wetteksten en bestemmingsplannen, maar zit ik ook regelmatig in overleg met collega’s van vervoer, verkeer en stedenbouw om ruimtelijke initiatieven te behandelen. Ik ben als persoon erg sociaal en dat kan ik in mijn werk goed inzetten, bijvoorbeeld tijdens een werkbezoek waar ik bij mensen thuis ga kijken naar de ruimtelijke mogelijkheden, of wanneer inwoners met hun vragen naar het gemeentehuis komen. Met mijn aanpak maak ik echt het verschil voor de inwoner, want in plaats van ‘wat je wil kan niet’ probeer ik mee te denken over wat wél mogelijk is. Niet alleen fijn voor de inwoner, maar ook positief voor de gemeente.”

Razendsnelle ontwikkeling

“Als ik per week kijk naar wat ik allemaal heb geleerd, dan gaat die ontwikkeling echt heel snel. Waar ik in het begin om de tien minuten een vraag had, kan ik nu steeds meer zelfstandig. Dat ik zoveel nieuwe dingen kan leren in weinig tijd heeft me positief verrast en is te danken aan de combinatie van EIFFEL en de opdrachtgever. EIFFEL biedt veel kansen, ze zoeken opdrachten die echt bij je passen en luisteren ook naar wat jij leuk vindt en hoe jij je carrière vorm wil geven. Ze denken mee over waar ik me het beste kan ontwikkelen en bieden aanvullend trainingen en cursussen. Ik heb in relatief korte tijd een steile leercurve doorgemaakt, dat maakt me enthousiast over de toekomst bij EIFFEL.”

Fysiek domein

Lokale Overheid Legal is een heel divers team. Binnen ons team heb je drie expertiseteams, fysiek domein, vergunning, toezicht & handhaving en bezwaar & beroep. Omdat ik kennis heb van planologie zit ik in het expertiseteam fysiek domein. Dat je een team hebt bij EIFFEL heeft echt meerwaarde. Zo worden er regelmatig expertiseavonden georganiseerd en kan ik altijd terugvallen op collega’s met meer ervaring als ik ergens tegenaan loop. Binnen ons team wordt veel kennis gedeeld en is alle ruimte om advies te vragen.”

Werken bij EIFFEL

“Zodra ik binnenkwam bij EIFFEL voelde ik me direct welkom, iedereen is aardig en belangstellend. Wat mij opviel is dat mensen echt naar me toekwamen om me te leren kennen toen ik net begon. Ik werk momenteel drie dagen bij mijn opdrachtgever, één daarvan mag ik thuiswerken. In plaats daarvan kies ik ervoor om bij EIFFEL te werken, omdat de sfeer in het Clubhuis zo gezellig is Daarnaast wordt er vanuit EIFFEL echt met je meegedacht, je bent hier een persoon en niet de zoveelste medewerker. Het is niet zo dat ze een opdracht binnenkrijgen en jij die maar moet uitvoeren, maar er wordt gekeken naar wat jíj wil. Wat wil je leren en wat vind je interessant? Op basis daarvan gaan ze gericht op zoek naar een opdracht die echt bij je past. Dat maakt EIFFEL uniek.”