Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Joris: “Bij Palladio kan ik echt impact maken voor de opdrachtgever.”

Blog / 13-10-2022

In 2018 startte Joris Brilman als finance trainee bij EIFFEL en werkte hij bij verschillende opdrachtgevers. Bij zijn laatste opdrachtgever Palladio is hij al anderhalf jaar aan de slag, een contrast met de kortere projecten die hij via EIFFEL deed. Wat boeit en bindt hem zo aan deze organisatie? “Ik vind het ontzettend gaaf dat ik onderdeel ben van een groot project waar ik me voor langere tijd aan kan verbinden.”

Waarom Palladio? 

“Via EIFFEL ging ik op opdracht bij Palladio, specialist in alles op het gebied van projectbeheersing. Ik wilde graag ervaring opdoen in dit vakgebied, dus dit was voor mij een prachtige kans op het juiste moment. Zij hebben enorm veel kennis en ervaring in huis. Ik startte op een project als adviseur kwaliteitsmanagement. Al snel kon ik daar ook gedeeltelijk de financiën bij doen. Inmiddels weet ik dat ik mij hierin verder wil ontwikkelen en richt ik mij volledig op de financiële beheersing. Dat is echt kenmerkend voor Palladio, je krijgt de ruimte om kansen te pakken.”

Werken aan een van de grootste infraprojecten van Nederland 

“Als adviseur projectbeheersing richt ik mij op het geven van een betrouwbaar beeld van de financiële status van het programma. Bij de inrichting van het financieel management leggen we altijd de relatie met de scope en de planning van het project. Daarnaast maken we het risicoprofiel inzichtelijk, zodat dit kan worden beheerst. Ik werk voor het project Zuidasdok, een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland. Hierin werken meerdere partijen samen aan een betere bereikbaarheid van Amsterdam en van het noordelijk deel van de Randstad, zowel over de weg als met het openbaar vervoer. Ons team ziet erop toe dat de werkzaamheden binnen programma’s en projecten op tijd en binnen budget worden gerealiseerd. We rapporteren aan alle verschillende partijen in dit programma: opdrachtgevers, uitvoeringsorganisaties en veel partners met wie we samenwerken. De dynamiek die hiermee gepaard gaat maakt dat geen dag hetzelfde is!”

“Ik kreeg al snel het vertrouwen en de vrijheid om meer verantwoordelijkheid naar me toe te trekken.”

Kennis delen en elkaar helpen 

“Toen ik op deze opdracht startte, zo’n anderhalf jaar geleden, duurde het wel even om erin te komen. Een programma met zo’n complexe structuur en zoveel verschillende partijen, mensen en onderdelen leer je niet in een paar dagen kennen. Bovendien waren veel dingen nieuw voor mij. Gelukkig hoefde ik het niet alleen te doen en zijn mijn collega’s altijd bereid om me te helpen. Iedereen hier is nieuwsgierig en enthousiast over zijn werk en deelt dit graag met anderen. Zo creëren we samen een geweldige cultuur van kennisdeling- en verrijking. Als je nieuwsgierig en proactief bent vind je hier alles wat je nodig hebt en gaat je leercurve pijlsnel omhoog.”

Werken bij EIFFEL & Palladio? Doen! 

“Ik was en ben nog steeds ontzettend blij dat ik deze uitdaging ben aangegaan. Ik kreeg al snel het vertrouwen en de vrijheid om meer verantwoordelijkheid naar me toe te trekken, waardoor mijn rol mij nog altijd uitdaging biedt. Ik kan echt waarde toevoegen voor de opdrachtgever in een toonaangevend project met zichtbare impact op de infrastructuur. Daar ben ik trots op. Tegelijkertijd leer ik hier zoveel in korte tijd waardoor ik me razendsnel ontwikkel. Palladio is ook een leuk bedrijf om voor te werken. Het is niet te groot, waardoor je iedereen kent. Er zijn maandelijkse kennissessies, borrels en jaarlijkse terugkerende events. Ik zit hier zo op mijn plek, dat ik heb besloten me vanuit EIFFEL voor langere tijd te verbinden aan Palladio. Zo kan ik een verdiepingsslag maken, mooie stappen zetten en mezelf ontwikkelen. Omdat het een projectorganisatie is, blijft mijn werk afwisselend en neem ik mijn ervaring van dit project straks mee naar het volgende. Als je jezelf snel wilt ontwikkelen op het gebied van projectbeheersing met afwisseling en verdieping in je werk, dan zit je bij Palladio helemaal goed.”

Geïnspireerd door het verhaal van Joris? Klik hier voor vacatures!