Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Dymfie Kop verruilde hospitality voor Integraal Projectmanagement bij EIFFEL Projects

Blog / 27-06-2024

Dymfie Kop (23) werkt als Junior Consultant Integraal Projectmanagement bij EIFFEL Projects, een compleet andere baan dan ze in 2018 voor ogen had toen ze begon aan de Hotelschool. Dankzij haar vader, die ook in de projectmanagementsector werkt, werd haar interesse voor projectmanagement aangewakkerd. Dymfie: “Je werkt bij EIFFEL Projects aan tastbare projecten, zoals een beter wegennet of tunnelrenovaties, dat vind ik heel gaaf.”

“Veel mensen denken dat je alleen maar hoteleigenaar kunt worden als je aan de Hotelschool studeert, maar het is veel breder. Eigenlijk studeer je Bedrijfskunde, maar dan gespecialiseerd in Hospitality. Juist dat menselijke aspect komt ook goed van pas in andere sectoren. Hoewel ik hospitality leuk vind, betekent het vaak hard werken en werken wanneer andere vrij zijn. Bovendien had ik een schouderblessure die het werken in de horeca moeilijk maakte. Ik besloot om die reden om te kijken waar ik mijn sociale vaardigheden in kan zetten. Tijdens mijn master Strategic Management raakte ik enthousiast over Projectmanagement. Vandaar de stap naar EIFFEL Projects, waar ik goed op mijn plek zit.”

Veel leren

“Op de Hotelschool leer je veel over de omgang met anderen, iets waar ik in mijn huidige baan ook veel gebruik van maak. Het is een sociale functie en ik ben iedere dag bezig met hoe ik mensen aanzet tot bepaalde acties en hoe ik hen het beste kan benaderen om samen tot het beste resultaat te komen. Tijdens mijn master kreeg ik veel te maken met casestudies, analytisch naar dingen kijken en oplossingen bedenken. Ook leadership speelde een belangrijke rol. Daar heb ik nu, als ik bijvoorbeeld een risicoanalyse presenteer, nog veel aan. Dat projectmanagement nog vrij nieuw voor me is, draagt ook weer bij aan mijn werkplezier. Ik kan namelijk nog ontzettend veel nieuwe dingen leren over verschillende onderwerpen, wat ik erg leuk vind. Zo ben ik nu bekend met de technische aspecten van een tunnel; wie had gedacht dat ik dat zou weten?”

Tastbaar werk

“Naast dat ik in deze sector nog ontzettend veel kan leren, wat ik leuk vind, werk ik hier ook aan iets tastbaars. Ik houd me, samen met een heel team vanuit EIFFEL Projects, bezig met projecten voor Rijkswaterstaat. Ik rijd regelmatig over die snelweg en zie dan dat ze ermee bezig zijn. Dat ik bijdraag aan het verbeteren van het wegennet in Nederland en dat op die manier zichtbaar is, vind ik een mooi onderdeel van mijn werk. Een ander voorbeeld is het tunnelrenovatieproject waar ik aan meewerk. Vijf tunnels in Zuid-Holland gaan gerenoveerd worden. Als ik naar mijn ouders in Brabant rijd, dan rijd ik door één van die tunnels. Dat vind ik heel gaaf.”

Dagelijkse werkzaamheden

“Bij het type projecten dat ik doe, zit je vaak voor langere tijd op een opdracht, omdat het om complexe en grote projecten gaat. Ik zit hier met een team vanuit EIFFEL Projects. Minimaal twee dagen in de week gaan we naar het kantoor van Rijkswaterstaat. Mijn werkzaamheden bestaan onder meer uit team overleggen, risicosessies en verantwoordingsrapportages opstellen en presenteren aan Rijkswaterstaat. Kortom, het is een heel diverse functie waarbij ik veel mensen spreek; dat past goed bij mij. Omdat ik met zoveel uiteenlopende mensen in gesprek raak, leer ik veel en leer ik andere invalshoeken en nieuwe inzichten kennen. Het mooie aan werken als Integraal Projectmanager is daarnaast dat je de functie voor een groot deel zelf kunt invullen. Wil je meer interactie tijdens een risicosessie? Dan mag je dat zelf realiseren.”

Begeleiding voor optimale ontwikkeling

“Als junior bij EIFFEL Projects kom je terecht in het Career Program. Daardoor krijg je een goed beeld van het bedrijf waar je voor gaat werken en leer je collega’s kennen die tegelijk met jou zijn gestart. Als je die op een later moment weer tegenkomt op kantoor, is dat gezellig. Daarnaast word je gekoppeld aan een collega die in de discipline werkt als waar jij in wil werken, bijvoorbeeld risicomanagement of planning. Deze collega fungeert als je mentor en ook nu, bijna een jaar later, spreek ik mijn mentor nog maandelijks om te kijken hoe het gaat en waar ik tegenaan loop. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt, maar wordt niet aan het handje meegenomen.”

Werken bij EIFFEL Projects

“Ik zie om me heen dat mensen die net afgestudeerd zijn op zoek gaan naar een baan in een vakgebied dat aansluit bij hun studie. Ik denk dat het goed is om veel breder te kijken dan dat; de arbeidsmarkt is zo breed dat je niet eens weet wat de mogelijkheden zijn en je eerste baan hoeft niet perfect aan te sluiten op je kennisgebied. Als je gemotiveerd bent en de juiste skills hebt, komt het goed. Kijk maar naar mij! Ik vond het in het begin wel spannend, vooral omdat je bij een nieuwe werkgever niet weet hoe het team is. Gelukkig had ik na het eerste gesprek al een goed gevoel bij EIFFEL Projects en de mensen die er werken. Ik heb hele leuke collega’s die ik ook buiten werk regelmatig spreek. Het is echt een leuke club mensen bij elkaar. Het gevoel is heel kleinschalig; je bent hier echt geen nummertje.”