Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

EIFFEL, Nyenrode en de Baak leiden Business Controllers van de toekomst op

BlogFinanceAlgemeen / 22-06-2022

ARNHEM, 17 juni 2022 – Consultancy- en interimbureau EIFFEL heeft de handen ineengeslagen met Nyenrode Business Universiteit en trainingsinstituut de Baak. Onder het label #BC1Y lanceren ze samen een nieuwe opleiding tot Business Controller, volledig ingericht op de veranderende rol binnen het bedrijfsleven. Met de opleiding biedt EIFFEL ambitieuze financials, met twee tot tien jaar ervaring, de kans om zich binnen één jaar te ontwikkelen tot future-proof Business Controller.

Andere competenties

Volgens Bas Winkels, business unit director Finance & Bedrijfsvoering Rijksoverheid bij EIFFEL, is een nieuwe benadering van opleiden absoluut nodig: “Vanuit onze klanten is er veel vraag naar Business Controllers, maar het aanbod is beperkt in de huidige krappe arbeidsmarkt. Daarbij zien we dat er steeds meer eisen worden gesteld aan de rol van Business Controller. Werken met data wordt belangrijker en van de controller wordt een strategische positie als businesspartner verwacht. Dat vraagt om nieuwe inhoudelijke kennis, maar ook om een rijke ontwikkeling van soft skills. Die competenties vangen we in dit programma en brengen we al tijdens de opleiding in de praktijk. Zo hebben we een compacte, eenjarige opleiding kunnen samenstellen in plaats van een langdurig traject.”

De veranderende vraag was voor EIFFEL aanleiding om samen met Nyenrode Business Universiteit en de Baak een nieuwe opleiding uit te tekenen. Renée Disteli, business unit director Finance & Bedrijfsvoering Lokale Overheid daarover: “Natuurlijk is dit een mooie stap voor de EIFFEL-community. In een krappe arbeidsmarkt is talent je grootste bezit. Dit programma laat zien dat we dit talent centraal stellen en bereid zijn te investeren in groei en ontwikkeling van onze mensen. Maar bovenal is deze opleiding een absolute meerwaarde voor de financials van nu én onze klanten. Wij bieden een nieuw carrièreperspectief binnen het vakgebied Finance en kunnen vervolgens aan de vraag van onze klant voldoen. Een win-winsituatie voor iedereen.”

Leren van de top

Martijn van Haagen, Manager Incompany van de Baak, is eveneens enthousiast: “Wij hebben inmiddels meerdere programma’s met EIFFEL samengesteld en hun focus op talentontwikkeling is oprecht. EIFFEL is bekend van de partnerships binnen de topsport, dat zie je terug in deze opleiding. De driehoek EIFFEL, de Baak en Nyenrode Business Universiteit betekent écht leren van de top, want het zijn alle drie marktleiders in hun segment. Wij kijken ernaar uit om de financials van de toekomst te trainen op hun soft skills. Leiderschap, beïnvloedingsstijlen, communicatie, een rol als adviseur: voor een succesvolle carrière als Business Controller wordt het steeds belangrijker.”

Future-proof

Christiaan Hatzmann, Head of Program Controlling bij Nyenrode Business Universiteit, ziet de opleiding #BC1Y als bewijs dat er goed naar de marktbehoefte wordt gekeken: “Bij Nyenrode zeggen we graag dat we ondernemende bruggenbouwers opleiden. Die mensen moeten zelf durven te groeien, maar ook de gelegenheid daartoe krijgen. Die kans zie je hierin terug, doordat we zowel de nieuwste academische als praktische ontwikkelingen in het vakgebied in het programma opnemen. Bij EIFFEL begrijpen ze dat theorie en praktijk niet zonder elkaar kunnen, dus worden er praktijkcases samengesteld met organisaties uit de publieke en private sector. De kennis en skills die de financials bij ons en de Baak ontwikkelen, kunnen ze zo direct toepassen. Denk aan het bouwen van echte data-dashboards. Dit is hoe wij bij Nyenrode future-proof opleiden voor ons zien.”