Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Trainee Timo: ''Ik kan mezelf hier optimaal ontwikkelen in mijn eigen tempo.''

BlogProcess / 13-04-2022

Hij heeft een passie voor wielrennen en processen en wil zichzelf altijd blijven verbeteren. Bij EIFFEL valt alles op z’n plek voor de sportieve Timo Verbeek, process trainee in het Accelerator Program van EIFFEL. “Ik sta nog altijd honderd procent achter mijn keuze.”

“Als je mij tien jaar geleden had verteld dat ik nu als consultant zou werken, had ik je niet geloofd. Maar na het afronden van het vmbo en twee mbo-opleidingen heb ik ook nog mijn hbo-diploma Bedrijfskunde behaald. Je kunt wel zeggen dat doorzettingsvermogen, groei en ontwikkeling centraal staan in mijn leven.”

Waarom EIFFEL?

“Vooral de topsportmentaliteit binnen EIFFEL trok mij over de streep. Ik ben zelf actief in de wielersport. Vroeger fietste ik op amateurniveau nationale en internationale koersen, nu ben ik mekanieker bij een semiprofessionele Nederlandse wielerploeg. In de topsport moet je doorzetten en jezelf altijd willen verbeteren. Het zijn aspecten die ik herken bij mijzelf, bij EIFFEL en in mijn werk als procesverbeteraar. De sportieve activiteiten van EIFFEL vind ik geweldig. Zo deed ik laatst mee aan een curling- en schaatsclinic die werd gegeven door twee topschaatsers. Mooier kan het niet wat mij betreft. Ik koos ook voor EIFFEL vanwege de eindeloze groeimogelijkheden. Toen EIFFEL mij benaderde, werkte ik in een fietsenwinkel. Ik had het naar mijn zin, want ik mocht de hele dag met fietsen bezig zijn. Toch wilde ik mezelf meer ontwikkelen en hier bij EIFFEL kan dat. Onder het motto ‘niets moet en alles mag’ kan ik alle kanten op. En ik bepaal het tempo.”

Accelerator Program

“Mijn eerste kennismaking met EIFFEL was via een recruiter, die mij benaderde via LinkedIn. Tijdens ons inspirerende gesprek nodigde ze mij uit voor de kennismakingsdag voor het Accelator Program, het traineeship van EIFFEL. Dit ging heel erg goed en ik mocht starten als process trainee. Vanaf het eerste moment dat ik bij EIFFEL binnenstapte, voelde het goed en vertrouwd. De sfeer is positief en met de collega’s had ik al snel een klik. We zitten bijna allemaal in dezelfde levensfase en dat schept een band. De trainingen zijn leuk en heel praktijkgericht. De communicatietraining vond ik een hele waardevolle training. Ik ben me nu veel bewuster van mijn eigen gedrag tijdens mijn gesprekken en ik heb geleerd hoe ik hier nog effectiever in kan zijn.”

“Vanaf het eerste moment dat ik bij EIFFEL binnenstapte, voelde het goed en vertrouwd.”

Eerste opdracht

“Ik zit op eerste opdracht bij Stedin. Hier houd ik me bezig met het meterbonnenproces. Ik zorg er onder andere voor dat meterregistraties correct worden geadministreerd, zodat de juiste meters in het net staan. Daarnaast onderzoek ik hoe onze processen beter, sneller en efficiënter kunnen. Mijn interesse voor procesverbetering ontstond al tijdens colleges en stages tijdens mijn studie. Ik ben ervan overtuigd dat je met goede processen het werkplezier verhoogt. Dit is een van mijn belangrijkste drijfveren. Immers, als je je werk beter kunt doen dankzij een goed werkend proces, daar wordt toch iedereen blij van? Het is wat mij iedere dag weer motiveert om processen efficiënter in te richten.”

Focus houden

“De combinatie van mijn opdracht, de activiteiten van het Accelerator Program en EIFFEL en mijn privéleven zorgt voor een overvolle agenda. Ondertussen ben ik ook ons nieuwe huis aan het verbouwen. Zodra ik einde dag mijn EIFFEL-laptop sluit, hijs ik me in mijn werkkloffie en begin ik met klussen. Ik wil overal honderd procent ervoor gaan. Een sterke eigenschap en tegelijkertijd een van mijn grootste valkuilen, want als ik niet uitkijk ren ik mezelf voorbij. Gelukkig helpt mijn Performance Manager mij hierbij. En ik mocht in gesprek met een van de topsporters die verbonden zijn aan EIFFEL. Hun belangrijkste advies? Focus op de dingen die op dit moment het belangrijkst zijn. Dus ik heb voor dit jaar een paar belangrijke duidelijke doelen gesteld en daar geef ik mijn aandacht aan. Het is heel fijn dat we daar samen naar kijken, EIFFEL en ik. Zo sta ik er niet alleen voor.”

Toekomst bij EIFFEL

“Mijn eerste maanden bij EIFFEL bestonden vooral uit het ‘landen’ binnen de organisatie: kennismaken met collega’s, trainingen en traineedagen bijwonen, inwerken op mijn nieuwe opdracht. Alles was nieuw, ook het veertig uur per week werken. Nu ik de eerste periode achter de rug heb voel ik dat het tijd is voor verdieping. Ik ben dan ook aan het kijken hoe ik mijn takenpakket bij Stedin kan uitbreiden op het gebied van procesverbetering. De komende jaren wil ik via EIFFEL zoveel mogelijk leren over procesverbetering in verschillende organisaties. Iedere ervaring neem ik dan weer mee naar de volgende opdracht. Leerzaam voor mij en waardevol voor de opdrachtgever!”