Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Sanne: “EIFFEL biedt je een fijne overgang van je studietijd naar het werkende leven.”

BlogProcess / 08-04-2022

De combinatie van ons talentenprogramma – ofwel: Het Accelerator Program – in combinatie met het Energie & Transitie traineeship sprak Sanne Rengers-Lahm meteen aan. Na de introductiedag was ze om en nu is ze nog steeds blij met haar keuze. “In hele korte tijd heb ik mezelf razendsnel ontwikkeld, zowel op inhoud als op persoonlijke ontwikkeling.”

“Al tijdens mijn studie Technische Bedrijfskunde kwam ik bij veel verschillende bedrijven over de vloer. Een van mijn stages deed ik zelfs in Australië. Ik vind het een van de leukste kanten van werken bij EIFFEL: je doet nergens anders zoveel ervaring op bij verschillende organisaties.”

Eerst ondernemen

“In tegenstelling tot veel andere trainees ben ik niet meteen na mijn studie bij EIFFEL gestart. Ik studeerde af in de zomer van 2020, midden in de coronacrisis. Solliciteren en werken kon alleen via het beeldscherm en dat zag ik niet zo zitten. Ik besloot voor mijzelf te beginnen en startte een bedrijf in zelfgemaakte bonbons. Die maakte ik in mijn eigen keuken en verstuurde ze per post. Dat liep goed, maar op een gegeven moment miste ik het samenwerken met anderen. Ik plaatste een bericht op LinkedIn waarin ik aangaf dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Het resultaat was een ontplofte inbox! Uiteindelijk heb ik zelf de stap naar EIFFEL gezet. Na de introductiedag besloot ik meteen te solliciteren.”

Samen sterk vooruit

“Ik ben sinds september 2021 trainee in het Accelerator Program in de business unit Energie & Transitie. Mijn start voelde als een warm bad, ik heb me geen moment alleen gevoeld. De eerste acht dagen bij Energie & Transitie bestonden uit een uitgebreide kennismaking. Samen met andere startende collega’s ben ik helemaal ondergedompeld in de business unit en de sector: een perfecte basis om mijn eerste project mee te starten. Bovendien is het heel waardevol om in contact te zijn met mensen in dezelfde fase als ik. Dit geldt ook voor het traineeship. Ook daarin startte ik tegelijk met anderen. En ook al werkt een aantal trainees bij andere business units, je loopt toch tegen dezelfde dingen aan. Het is heel fijn om hier met elkaar over te sparren en ervaringen te delen. We vormen een hele hechte groep en helpen elkaar echt vooruit. En het is ook nog eens gezellig.”

“Als trainees vormen we een hechte groep en helpen we elkaar altijd vooruit.”

Eerste opdracht

“In mijn huidige opdracht bij Gasunie werk ik als junior developer in het project voor de aanleg van nieuwe waterstofopslag. Ik ondersteun de projectmanager bij allerlei taken. Het project is omvangrijk, kostbaar en technisch inhoudelijk heel interessant. Projectmanagement vind ik het leukste wat er is omdat ik duidelijke resultaten neerzet en veel afwisseling heb in mijn werk. Wat ik verder heel leuk vind in deze rol is het samenwerken met veel verschillende mensen en afdelingen. Collega’s weten me goed te vinden en zijn blij als ik ze verder help. Ik ben trots dat ik als starter mijn rol zo invul en echt waarde toevoeg aan dit project.”

Timemanagement en keuzes maken

“De combinatie van het deelnemen aan Accelerator Program en het werken bij Energie & Transitie en bij mijn opdrachtgever is leuk, afwisselend en super voor mijn ontwikkeling. Het betekent ook goed timemanagement en keuzes maken als er te veel tegelijk op me afkomt. Op zulke momenten probeer ik in te schatten wat op dat moment het best past bij mijn ontwikkeling. En helaas moet ik dan soms iets waardevols laten schieten. Gelukkig begeleidt mijn Performance Manager mij daar goed bij en is het heel normaal dat je niet overal bij kunt zijn. Met mijn opdrachtgever heb ik van tevoren afgestemd op welke dagen ik afwezig ben vanwege trainingen, traineedagen of andere belangrijke EIFFEL-events. En dat is helemaal oké.”

“De combinatie van het deelnemen aan het Accelerator Program en het werken bij Energie & Transitie én bij mijn opdrachtgever is leuk, afwisselend en super voor mijn ontwikkeling.”

Waarom EIFFEL?

“Naast dat je ontzettend veel leert in een kort tijdsbestek en de afwisseling in je werk groot is, biedt EIFFEL je als starter ook een fijne en soepele overgang van studietijd naar het werkende leven. De activiteiten die EIFFEL organiseert lijken een beetje op hoe ik ze bij de studievereniging had. De sfeer is gezellig en dynamisch en je hebt collega’s in dezelfde leeftijd om je heen. Je krijgt veel ruimte om te groeien met de ondersteuning die jij nodig hebt. Ik kan er nog veel meer over vertellen, dus kom vooral gezellig langs voor een kop koffie.”

Toekomst bij EIFFEL

“Voorlopig zit ik nog goed op mijn project bij Gasunie, waar ik nog iedere dag nieuwe dingen leer. Mijn ambitie is om mezelf te ontwikkelen tot projectmanager en mooie projecten te leiden. Dat lijkt me geweldig en ik krijg hier bij EIFFEL de mogelijkheid voor. Zolang ik in ontwikkeling blijf, blijf ik bij EIFFEL.”

Geef jouw carrière ook een kickstart!