Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Trainee Laura: “In het traineeship staan mijn talent en persoonlijke ontwikkeling centraal.”

Blog / 23-03-2022

Met amper haar diploma Bedrijfskunde op zak ontving Laura een LinkedIn-bericht van een recruiter van EIFFEL. Die was benieuwd of Laura interesse had in het traineeship van EIFFEL. “Een bericht dat mij in de juiste richting bracht en waar ik haar nog altijd dankbaar voor ben.”

“Ik koos EIFFEL niet alleen vanwege het traineeship, maar ook voor waar EIFFEL als bedrijf voor staat. De topsportmentaliteit spreekt mij heel erg aan: we gaan hier iedere dag als team voor de beste resultaten. Voordat ik aan mijn studie Bedrijfskunde begon, heb ik een professionele dansopleiding afgerond. Net als voor EIFFEL is topsport voor mij een belangrijke inspiratiebron. We zijn echt een perfecte match!”

Traineeship boordevol extra’s

“Ik ben process trainee en werk in de business unit Energie & Transitie. Vanuit de business unit Energie & Transitie ben ik samen met de mede-trainees vanuit dit team middels een Fasttrack programma in 8 dagen door EIFFEL én toonaangevende bedrijven uit de markt klaargestoomd voor mijn eerste opdracht binnen de energiesector.

Met het Accelerator Pogram krijg ik als trainee heel veel extra’s aangereikt voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Gedurende twee jaar volg ik verschillende softskill-trainingen, zoals Effectief beïnvloeden, Mentale weerbaarheid en Conflicthantering. En er worden vaak leuke sportieve events georganiseerd. Ondertussen bouw ik een hechte relatie op met mijn medetrainees uit de gehele organisatie. Fijn en nuttig, omdat ik zo ook meer te weten kom over andere business units binnen EIFFEL.

Met de poten in de klei

“Ik zit nu op opdracht op de afdeling datamanagement bij Fudura, een meet- en infrabedrijf én belangrijke klant van onze business unit. Het eerste half jaar heb ik gewerkt aan het verbeteren van het onboardingstraject voor nieuwe medewerkers op de afdeling. Een mooi project om mee te starten en de organisatie beter te leren kennen. Nu breng ik alle werkinstructies op orde, die van belang zijn voor het behoud van kennis en kwaliteit binnen de afdeling en binnen Fudura. Ik sta echt ‘met de poten in de klei’ en dat is leuk en leerzaam. Ik heb net gehoord dat mijn project verlengd wordt, een mooier compliment kun je niet krijgen.”

EIFFEL-collega’s staan voor je klaar

“Bij mijn huidige opdrachtgever werken ook veel andere Eiffelaars. Ik heb dus altijd iemand om even mee te sparren en vragen aan te stellen. EIFFEL-collega’s zijn sowieso altijd bereid om te helpen en vragen te beantwoorden. Soms is het heel fijn om te horen hoe een ander dingen heeft aangepakt. Dit geeft mij echt het gevoel dat ik er niet alleen voor sta. Ik heb ook intensief contact met de collega’s die tegelijk met mij zijn gestart bij Energie & Transitie. We zitten allemaal in hetzelfde startersschuitje en herkennen onszelf in elkaars situaties. En het is leuk om elkaar regelmatig te zien en te spreken.”

“Ik leer veel van de verschillende opdrachten en ik krijg ondersteuning bij mijn persoonlijke ontwikkeling.”

Waarom EIFFEL?

“Waarom ik werken bij EIFFEL aanraad? Omdat er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling en mijn talent centraal staat. Ik krijg de ruimte om te leren én om fouten te maken. Verder vind ik het persoonlijke contact met collega’s erg fijn. Doordat je in business units werkt van zo’n veertig tot tachtig collega’s ken je iedereen, ondanks dat EIFFEL een grote organisatie is. En dankzij het traineeship leer ik nog meer mensen kennen. De afwisseling in opdrachtgevers zorgt ervoor dat ik ervaring opbouw bij verschillende organisaties. De cultuur is ontspannen en zakelijk informeel. Daar voel ik me goed bij. EIFFEL biedt mij echt het totaalplaatje.”

Toekomst bij EIFFEL

“Het leuke van EIFFEL is dat je gemakkelijk ervaring kunt opdoen in verschillende sectoren. Dat houdt je leercurve steil en de afwisseling in je werk groot. Ik heb het nu heel erg naar mijn zin bij Energie & Transitie, maar als ik op een later moment wil overstappen naar een andere sector, ondersteunt EIFFEL me daarin. Ook intern bij EIFFEL zijn er volop interessante mogelijkheden. Op kortere termijn wil ik mezelf graag ontwikkelen tot volwaardig consultant. Ik kan dan vanuit mijn expertise en ervaring mijn opdrachtgevers proactief verder helpen en de juiste oplossingen aandragen. Ik ben in ieder geval nog lang niet uitgekeken bij EIFFEL!”