Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Claudia: “met mijn werk maak ik écht impact op de zorg”

Blog / 31-01-2024

Eiffelaar Claudia Went is sinds twee jaar werkzaam binnen team Zorg. Op dit moment zet ze zich in om bij een grote GGZ instelling het elektronisch patiëntendossier te implementeren. Dit om de werkdruk voor de behandelaren te verlagen, zodat zij meer tijd hebben om zorg te leveren aan de cliënt. “Dat je hard werkt voor zo’n opdracht en het implementeren vervolgens lukt, dat is ontzettend fijn. Voor mijn opdrachtgever én voor mij!”

“Een cliënt moet de juiste zorg krijgen en een behandelaar moet daar ook de tijd voor hebben, dat vind ik heel belangrijk. Als je naar de zorg kijkt, dan zie je dat Nederlanders steeds ouder worden, dus hebben we meer zorg nodig. Hoe gaan we die groeiende vraag het hoofd bieden en hoe gaan we de zorg inrichten met elkaar zodat het betaalbaar blijft? Dat zijn vragen waar ik constant mee bezig ben.”

Geen dag hetzelfde

“Ik werk momenteel bij een grote GGZ instelling. Mijn werkzaamheden verschillen daar van dag tot dag, maar ik ben voornamelijk bezig met het implementeren van het elektronisch patiëntendossier. Daar komt ontzettend veel bij kijken. Het doel hiervan is dat behandelaren meer tijd hebben om zorg te leveren. Ik ben ontzettend blij dat dit na hard werken gelukt is en dat ik op deze manier het verschil kon maken voor de instelling en voor de cliënten. Zo maak ik met mijn werk écht impact op de zorg in Nederland.”

Een frisse blik

“Het grootste voordeel van projectmatig werken is voor mij dat ik steeds nieuwe instellingen en collega’s leer kennen. Overal wordt op een andere manier gewerkt en daar leer je onwijs veel van. Doordat ik op nieuwe plekken kom, kijk ik met een frisse blik naar een organisatie. Mijn ervaringen vanuit een vorige opdrachten helpen daarbij, omdat ik weet hoe een probleem op andere plekken wordt opgelost.”

Work hard play hard

“EIFFEL biedt heel veel verschillende manieren om jezelf verder te ontwikkelen. Er zijn trainingen en cursussen die je kunt volgen, maar ook workshops of sportieve activiteiten die je kunt doen. Daarnaast worden er heel veel leuke dingen georganiseerd, zoals het EIFFEL Festival. Die ‘work hard play hard’ mentaliteit hoort echt bij EIFFEL.”

De juiste opdracht

“Ik merk dat mijn collega’s achter mij staan en dat er echt met me meegedacht wordt. Als je weet wat je wil, dan krijg je bij EIFFEL projecten die daarop aansluiten. Verder wordt gekeken naar wat je nog moet leren en welke kennis je nog nodig hebt en zijn er aanvullend trainingen te vinden die aansluiten op die behoefte. Mijn doel binnen EIFFEL is om uiteindelijk projectleider te worden en echt in een aansturende functie te opereren. Om dit te bereiken volg ik veel trainingen en is het opdoen van werkervaring heel belangrijk. Ik kijk regelmatig naar wat ik heb gedaan en wat er nog ontbreekt, zodat ik daar in een volgende opdracht naar op zoek kan.”

Samenwerken met Eiffelaars 

“Bij EIFFEL hangt een hele open sfeer: iedereen is er welkom, er wordt naar elkaar geluisterd en iedereen helpt elkaar. Dat vind ik echt onwijs fijn. EIFFEL is voor mij een prettige plek om te werken, ik kom erg graag naar het Clubhuis in Arnhem en dit draagt echt bij aan mijn werkplezier. Dat bij EIFFEL iedereen klaarstaat om elkaar te helpen vind ik echt top, we werken vaak met een junior-senior structuur. Daardoor kon ik een opdracht doen die eigenlijk nog te hoog gegrepen was, omdat er iemand met meer ervaring is die je kan ondersteunen.” 

Ontwikkeling zoals jij wil

“EIFFEL is voor mij uniek omdat ik hier echt de kans krijg om me te ontwikkelen zoals ik dat wil. Ik kan zelf aangeven waar ik naar op zoek ben en dan wordt er gekeken of het mogelijk is en vaak is dat het geval. Daarnaast is er ruimte voor ontspanning, zo ging ik met een groep collega’s baanwielrennen. Dat had ik zelf nooit gedaan, maar als dat vanuit je werkgever georganiseerd wordt is dat wel echt leuk. EIFFEL is een springplank voor je carrière: zo noemen ze het, maar dat is het ook echt. Je kunt bij verschillende bedrijven kijken en je echt ontwikkelen, dat vind ik heel bijzonder.”