Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Gunther: “Het samenwerken met jongere collega’s houdt me scherp.”

Legal / 05-01-2022

Al bijna 25 jaar werkt Gunther Mulder als Legal Consultant bij EIFFEL. Ondanks zijn indrukwekkende opdrachtenlijst, blijft deze ervaren jurist nog altijd geboeid door zijn werk. Zijn geheime recept? “Zorg voor afwisseling en pak nieuwe uitdagingen altijd aan.” 

“Na mijn studie Juridische Bestuurswetenschappen wist ik niet direct wat ik wilde, ik kon er zo veel kanten mee op. Daarom koos ik voor EIFFEL. Met korte projecten bij verschillende organisaties, was het de ideale plek om uit te zoeken wat het best bij me paste. Als ik daar achter was, zou ik mijn volgende stap wel maken. Maar daar is het nooit van gekomen, ik zit hier nog steeds!”

Ontwikkeling tot vakspecialist

“Op dit moment werk ik als jurist voor verschillende gemeentes. De afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld tot specialist bestuursrecht binnen de lokale overheid. Typisch EIFFEL, dat je door verschillende opdrachten erachter komt wat je écht leuk vindt. Zo werkte ik in het begin vooral op het gebied van Gemeentebelastingen en deed ik projecten bij verzekeraars. Mijn overstap naar het bestuursrecht, zonder de juiste ervaring, was best een lastige. Gelukkig hielp EIFFEL mij met opleidingen om mijn kennis te verhogen. En nu is dit echt mijn vakgebied.”

Steeds weer nieuwe uitdagingen

“Bij een van mijn huidige opdrachtgevers werk ik aan het vernieuwen van het terrassenbeleid in de binnenstad. Een mooi project, dat eigenlijk niet bij mijn afdeling hoort, maar dat ik wel onverwachts cadeau kreeg. Interessant ook, met veel verschillende belangen, waarin ik aan tafel zit met bijvoorbeeld projectmanagers, handhaving en lokale horeca-ondernemers. Zo rol je als Eiffelaar steeds weer in nieuwe uitdagingen en houd je je werk boeiend en afwisselend.”

Mouwen opstropen en gewoon doen

“Als ik tegen nieuwe dingen aanloop, klop ik eerst aan bij collega’s intern. Wat dat betreft is EIFFEL echt een wandelende bibliotheek. Er is altijd wel iemand met het specialisme dat jij zoekt. En natuurlijk lees ik me in en verdiep ik me in de materie. Maar uiteindelijk is het toch mouwen opstropen en gewoon doen. Bij een nieuw onderwerp weet je nooit van tevoren precies wat je kunt verwachten. En als je in de praktijk tegen een probleem aanloopt, zijn er altijd genoeg collega’s om je te helpen met het vinden van een oplossing.”

Vakkennis op peil

“Een opdrachtgever huurt Eiffelaars niet alleen in voor ‘extra handjes’, maar ook voor de juiste kennis. Ik doe er dan ook alles aan om mijn juridische kennis up-to-date te houden. Ik houd jurisprudentie bij, lees vaktijdschriften en volg webinars, waarin de laatste ontwikkelingen op het vakgebied voorbijkomen. En dan zijn er natuurlijk de expertiseteams van EIFFEL. Zo sloot ik meteen aan bij het ‘expertiseteam privacy’ toen ik die privacy-opdracht kreeg. Binnen dit team bespraken we casussen en konden we over het onderwerp van gedachten wisselen.”

“Het steeds opnieuw starten bij opdrachtgevers houdt me scherp en geeft je een frisse blik. Hierdoor blijf je, ook als senior professional, altijd interessant voor opdrachtgevers.”

Nooit te oud om jezelf te ontwikkelen

“Ook al loop ik al aardig wat jaren mee, bij EIFFEL blijf ik mezelf continu ontwikkelen. Bij ieder project verdiep ik me weer in de materie en maak me ik me nieuwe inhoud eigen. Ook het samenwerken met jongere collega’s werkt verfrissend. Zij kijken vaak heel anders aan tegen zaken of komen met een nieuwe aanpak. Dit zorgt voor een goede dynamiek en ik steek er altijd weer iets van op. De dialoog houdt me scherp en voorkomt dat ik steeds hetzelfde kunstje herhaal.”

Scherp met een frisse blik

“Ook voor ervaren professionals biedt EIFFEL aantrekkelijke mogelijkheden. Je hebt afwisseling in je werk, fijne interactie met collega’s en je blijft jezelf ontwikkelen. Ook krijg je vaak de leukste klussen, waar je als externe nu eenmaal gemakkelijker inrolt dan een vaste medewerker. Doordat je steeds opnieuw begint bij een opdrachtgever, moet je je toch iedere keer weer ‘bewijzen’. Dit houdt je scherp en geeft je een frisse blik op zaken. Hierdoor blijf je, ook als senior professional, altijd interessant voor opdrachtgevers.”
 

Bouw een netwerk voor het leven.