Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Halim: "Je kunt bij verschillende organisaties ervaring opdoen"

Legal / 05-01-2022

Blij was Halim, met zijn bul Recht en bestuur net op zak, toen hij middenin de coronaperiode de kans kreeg om bij EIFFEL aan de slag te gaan: “Blij, dankbaar en gemotiveerd om aan het werk te gaan.” 

“Na mijn afstuderen tijdens de zomer van 2020 werd ik op veel sollicitaties afgewezen. Vanwege corona zijn de kantoren dicht en werkt iedereen thuis. Ik vermoed dat veel organisaties het dan te riskant vinden om een beginner aan te nemen. Dat was heel vervelend. Toen zag ik een vacature van EIFFEL. Ik kwam op gesprek en kreeg de baan niet, maar de gesprekspartner had wel wat anders voor mij! Zo mocht ik voor EIFFEL beginnen. Ik ben dankbaar dat ik hier wel die kans heb gekregen om mee te mogen doen.”

Piekbelastingen opvangen

“Ik ben in oktober 2020 begonnen als Trainee en heb ik al wat piekbelastingen mogen opvangen bij overheidsorganisaties. Zo heb ik voor twee gemeenten TOZO-aanvragen afgehandeld: tijdelijke overbruggingsregeling voor ondernemers die schade leden tijdens de vorige lockdown. En diverse bezwaren mogen afhandelen, onder andere voor een zorgverzekeraar. Vanaf januari ben ik bezwaarjurist voor reguliere toeslagen, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag en het kindgebonden budget.”

Rechtszaken in de groepsapp

“Ik krijg binnen EIFFEL goede mogelijkheden om me te ontwikkelen. Vanuit het internetportal kan ik zó cursussen volgen en hebben wij de mogelijkheid om bij de Academie voor de Rechtspraktijk colleges te bekijken die actueel blijven. Handig voor als je thuis werkt en je hebt even wat minder te doen. Ook word ik goed op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen door collega’s die beroepszaken doen. Zij zetten uitspraken van de rechter over zaken waar we mee bezig zijn in de groepsapp. Dan horen we bijvoorbeeld dat een rechter een andere kijk heeft op de bezwaarprocedure van de TTKO regeling en weten we dat we daarin verandering kunnen verwachten.”

Met open armen ontvangen

“We werken wel allemaal vanuit huis natuurlijk. Mijn collega’s zie ik wekelijks in een Teamsbijeenkomst, zo blijven we in contact. Overigens zijn er binnen EIFFEL ook allerlei groepen van collega’s waarbij je je, afhankelijk van je opdracht, aan kunt sluiten. Zoals Lokale overheid, Rijksoverheid, en regionale groepen. En in Groningen, waar ik woon, is nu ook een kleine business unit van EIFFEL. Ik word er altijd met open armen ontvangen. Er is niks te gek om te vragen op werkgebied. Er is ook een performance manager die jou op basis van je persoonlijke ontwikkeling helpt, stimuleert en evalueert. Dit geeft sturing en hulp om je eigen top te bereiken. Ik ben blij, dankbaar en gemotiveerd om aan het werk te gaan.”

''Niks is te gek om te vragen op werkgebied.''

Overleven in een andere wereld dan het student zijn

“Toen ik nog studeerde, vroeg ik me wel eens af: hoe ga ik overleven in een andere wereld dan het student zijn? Veertig uur in de week werken, ga ik dat volhouden? Dan is het fijn om tussen collega’s te zitten die ook net beginnen. En tussen mensen die al langer meelopen en je gerust kunnen stellen. Je hoeft je carrièrestappen niet in je eentje te zetten.

EIFFEL is een hip, jong bedrijf. Ze geven wel eens een feestje – in normale tijden. Ook de faciliteiten zijn prettig, zoals een collectiviteitsverzekering, een luxe kerstpakket. Laatst ontvingen we over de post twee lampjes die je om je arm kunt doen als je aan het joggen bent, zodat je opvalt. Niet alleen op de weg, maar ook als Eiffelaar. Leuk! Ze laten goed zien dat ze ons waarderen, al is het op afstand.''

Je hoeft je hier niet te vervelen

“Vroeger vond ik het idee om tot aan mijn pensioen ergens te werken nogal benauwend. Maar bij EIFFEL kun je aan zoveel andere opdrachten beginnen en thema’s uitdiepen, je hoeft je hier niet te vervelen. Je kunt steeds bij verschillende organisaties ervaring opdoen. Ik zit hier goed! EIFFEL is kleurrijk!”
 

Bouw een netwerk voor het leven.