Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Eline: “Ik krijg volop de kans om mezelf persoonlijk te ontwikkelen”

Finance / 05-01-2022

Afgelopen zomer solliciteerde Eline de Graaf, met haar kersverse bachelor-diploma Accountancy op zak, bij EIFFEL. En met succes! Als Finance Trainee leert ze nu razendsnel de fijne kneepjes van het controllervak en haalt ze iedere dag het beste uit zichzelf.  

“EIFFEL heb ik leren kennen als sponsor van mijn studievereniging. Het leek me meteen een superleuke organisatie om bij te werken. Tijdens de fijne gesprekken die volgden, werd dit beeld alleen maar meer bevestigd. We bleken een match en nu ben ik alweer ruim drie maanden onderweg in het Finance Traineeship. Grappig dat mijn eerste gevoel precies klopte.”

EIFFEL als bedrijf

“De platte organisatiestructuur en de aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling zijn aspecten die perfect bij mij passen. Bij EIFFEL heerst een open sfeer, waarin je echt bij iedereen aan kunt kloppen en waar ook ruimte is voor een lolletje. Consultancy is niet altijd de meest gekozen richting na mijn opleiding Accountancy. Veel afstudeerders gaan bijvoorbeeld aan de slag als registeraccountant. Maar tijdens mijn stage, hoe leuk die ook was, twijfelde of ik deze kant wel op wilde. Ik koos dus bewust voor consultancy, maar bovenal voor EIFFEL als bedrijf.”

Je persoonlijke ontwikkeling

“Werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling vind ik superleuk en belangrijk. Dat EIFFEL dat ook vindt, blijkt uit heel veel dingen. Zo heb ik mijn eigen performance manager, met wie ik kan sparren over mijn eigen ontwikkeling. Zij staat los van de inhoud en van mijn werk, de gesprekken richten zich echt op mijn competenties. Onlangs heb ik een uitgebreide persoonlijkheidstest gedaan. Met als resultaat een prachtig boekwerk over wie ik ben. Ongelooflijk waardevol om zo nóg meer inzicht in je talenten en ontwikkelpunten te krijgen.”

Eerste opdracht

“Als Finance Trainee doe ik opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. Ideaal om zo het bedrijfsleven te leren kennen en mijzelf op verschillende vlakken te ontwikkelen. Ik zit nu op mijn eerste opdracht, als junior financial controller bij een bank, waar ik me bezighoud met het verwerken van leningen in de boekhouding. Het gaat hier om enorme hoeveelheden en er komt aardig wat uitzoekwerk bij kijken. Gelukkig vind ik het heerlijk om te spitten in data en excelbestanden. Ook werk ik mee aan de jaarrekening, waarbij mijn accountancy-achtergrond goed van pas komt.”

Warm bad

“Mijn start in het traineeship voelde als een warm bad. Zowel vanuit EIFFEL als vanuit de klant ben ik geweldig begeleid de eerste periode. Ik vond het best spannend, het was toch mijn eerste ‘grote-mensenbaan’. EIFFEL stimuleerde me om vooral met collega’s in gesprek te gaan. Mijn agenda barstte al snel uit z’n voegen van de koffiemomenten en kennismakingen. Ook bij mijn huidige opdrachtgever besteedden ze veel aandacht aan mijn inwerkperiode. Inmiddels werk ik heel zelfstandig, een goed begin blijkt echt het halve werk.'' 

“Bij EIFFEL heerst een open sfeer, waarin je echt bij iedereen aan kunt kloppen en waar ook ruimte is voor een lolletje.”

Contact met collega’s

“Met EIFFEL-collega’s heb ik goed contact. We zien elkaar minder door de coronamaatregelen, maar we spreken elkaar regelmatig. Heel soms mag ik ook naar kantoor, daar ben ik heel blij mee. Een belangrijke steun is ook het contact met mijn mede-trainees, met wie ik tegelijk bij EIFFEL begonnen ben. We zitten allemaal in hetzelfde startersschuitje, dus hoe fijn is het dat je elkaar kunt bellen om tips en ervaringen uit te wisselen. We ontmoeten elkaar hoe dan ook iedere maand, fysiek of online.''

Steile leercurve

“Ik leer ontzettend veel, zowel op inhoud als op vaardigheden. Ik kan ook steeds meer dingen uit mijn studie toepassen in het werk. En juist dingen buiten mijn comfortzone doen, helpt me om echt stappen te maken. Laatst dacht ik, oké, zit ik nu echt in mijn eentje deze belangrijke meeting in het Engels te leiden? Ik kom natuurlijk nog maar net kijken. Maar zowel EIFFEL als de opdrachtgever vertrouwen erop dat ik het kan. En daar krijg ik weer zelfvertrouwen door!'' 

Springplank voor je carrière

“Waarom je voor EIFFEL zou moeten kiezen? Als je net bent afgestudeerd en je hebt je richting nog niet helemaal bepaald, is EIFFEL de ideale springplank voor je carrière. Je leert in korte tijd heel veel functies en bedrijven kennen. Daarnaast is het een plek waar je als starter goed begeleid wordt. Je hoeft het niet alleen te doen en dat is wel zo fijn in je eerste baan.'' 
 

Bouw een netwerk voor het leven.