Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Jorn: ‘Ik kom hier echt tot mijn recht’

Analytics / 04-01-2022

''Consultancy en interimwerk leek mij heel erg leuk. En van de grotere consultancybedrijven kwam EIFFEL direct heel fris en open op mij over. Die eerste indruk klopte. Wat mij vooral aanspreekt bij dit bedrijf is de menselijke kant. Ik heb hier een heleboel slimme maar ook gezellige collega’s, met veel dezelfde interesses. Iedereen staat open voor een praatje.''

Terugvallen op collega’s

“We hebben regelmatig trainingen, dan zien we elkaar. En normaal gesproken ontmoeten we elkaar elke week op vrijdag, de dag dat iedereen op kantoor werkt. Vanwege corona is dat nu een wekelijkse Teams meeting. Zo heb ik, ondanks dat ik alleen op de opdracht zit, toch het idee dat ik kan terugvallen op mijn collega’s. Ze vormen een soort vangnet voor als ik vragen heb.”

Eerste opdracht

“Ik werk pas sinds september bij EIFFEL, ik zit op mijn eerste opdracht: een bedrijf dat in webhosting en clouddiensten doet. Ik zit in het Business Intelligence team. Aanvankelijk was ik aangenomen voor de Front-end kant, het gedeelte dat de eindgebruiker ziet. Ik maak o.a. rapportages met behulp van SSRS en Power BI. Maar omdat er veel werk lag, word ik breder ingezet. Ik werk nu ook voor de back-end kant – de databases – met tools als T-SQL en SSIS, om ETL-processen in te richten. Dat houdt het heel afwisselend. Momenteel ben ik bezig met de migratie van data van een nieuwe business unit. Dat is heel inhoudelijk werk, met veel overleggen. Ik kan er zowel mijn technische skills als mijn communicatieve vaardigheden goed in kwijt.”

Bijblijven in je vakgebied

“In de IT wordt er continu vernieuwd. De vele softwarepakketten veranderen heel snel. Er wordt van je verwacht dat je altijd bij blijft. Ik kijk bijvoorbeeld filmpjes om te zien hoe anderen problemen tackelen. En het mooie binnen EIFFEL is dat er heel veel expertise aanwezig is. De senior collega’s geven veel trainingen in mijn vakgebied, bijvoorbeeld data modelleren en T-SQL. Daarnaast ondersteunt EIFFEL ons met een opleidingsbudget. Zo heb ik laatst bij Microsoft een training kunnen doen: ik ben nu gecertificeerd Data Analist Associate.''

“Ik vind het echt uniek dat er binnen EIFFEL zoveel mogelijkheden zijn om jezelf te ontwikkelen.”

Netwerk opbouwen

“Ik vind het echt uniek dat er binnen EIFFEL zoveel mogelijkheden zijn om jezelf te ontwikkelen, vooral dankzij de ervaren consultants die hier rondlopen. Daarnaast is hier werken een heel mooie manier om je netwerk op te bouwen en uit te breiden. Ik kom hier echt tot mijn recht. Wat ik ook belangrijk vind is de afwisseling tussen werk en plezier. Het hoofdkantoor wordt niet voor niets het clubhuis genoemd. Je kunt er tafeltennissen en tafelvoetbal spelen. Er is hier voldoende gezelligheid.

Ik hoop me hier, met mijn collega’s, te kunnen blijven ontwikkelen. Zodat we er samen voor zorgen dat wanneer klanten een vraag hebben, ze meteen aan EIFFEL denken. Dat ze weten dat wij de klant op de meest slimme en efficiënte manier kunnen ondersteunen.''
 

Bouw een netwerk voor het leven.