Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Stephan: “Ik help collega’s vooruit met inzicht vanuit data”

Blog / 31-01-2024

Stephan Vink werkt als Data Consultant bij EIFFEL. Hij heeft veel ervaring in zijn vakgebied en zet dat momenteel in om het verschil te maken in de energiesector. Sinds augustus zit hij op opdracht bij Alliander, waar hij een brug bouwt tussen data en het team, zodat het werk inzichtelijker wordt. Stephan: “Ik vind het mooi dat ik collega’s op deze manier echt vooruit kan helpen.”

“Nu ik zelf in de energiesector werk zie ik pas hoe ontzettend groot de uitdaging voor het team is. Ik ondersteun hen door data te vertalen naar concrete inzichten en sturingsinformatie, zodat het hele team de werkzaamheden beter begrijpt en de knelpunten zichtbaar worden. Zo draag ik bij aan het versnellen van de energietransitie in Nederland.” 

Collega’s écht verder helpen 

“Ik vind het mooi als ik zie dat ik collega’s echt kan helpen met een stukje inzicht. Kijk data is één ding, dat zijn cijfers, maar die glinstering in hun ogen van ‘wow, hier kan ik echt wat mee’, ‘oh dat wist ik nog niet’ of ‘hier had ik wel een gevoel bij, maar nu weet ik echt hoe het zit’. Dat idee dat ik iemand een stapje verder heb kunnen helpen, daar krijg ik ontzettend veel energie van en daar kom ik ’s ochtends mijn bed voor uit.”  

Het verschil maken 

“Met die vertalersrol van data naar inzicht ben ik in staat om een team echt vooruit te helpen. Dat vind ik ook belangrijk, want uiteindelijk ben je ingehuurd om dat verschil te maken bij een opdrachtgever. Ik denk dat dat ook een manier is om jezelf voortdurend te motiveren en het werk leuk te houden; omdat je ofwel een verrassend inzicht kan bieden, ofwel iets duidelijk kunt maken wat heel lang onduidelijk was.” 

Expertrol pakken 

“Ik maak deel uit van het team Data & Analytics bij EIFFEL. Dit team bestaat uit consultants, professionals en trainees. Ik ben ingestroomd als consultant en had al veel werkervaring opgedaan in dit vakgebied. Om die reden krijg ik vanuit EIFFEL de mogelijkheid om mijn expertise te delen met anderen. Niet alleen doe ik dit bij mijn opdrachtgever, maar ook binnen mijn eigen team is me gevraagd om die expertrol op me te nemen en collega’s meer te leren over data en analytics.”  

Voordeel van consultancy  

“Het mooie aan consultancy is dat je bij veel verschillende opdrachtgevers binnenkomt. Bij EIFFEL heb ik daarbovenop ook inspraak in welke opdracht ik ga doen, zodat het aansluit bij mijn interesses. Een van de redenen dat ik voor EIFFEL heb gekozen is mijn doel om binnen afzienbare tijd meerdere sectoren te leren kennen. Ik heb heel lang in één sector gewerkt en wil de kennis die ik daar heb opgedaan nu ook in andere sectoren toepassen. EIFFEL is daarin een hele mooie springplank en een mooie kans voor mij om mijn carrière verder te ontplooien. Nu doe ik dat in de energiesector, maar ik hoop het in de toekomst ook te doen bij bijvoorbeeld lokale overheden, de bankwereld of de verzekeringswereld. De dynamiek binnen die bedrijven is weer heel anders en dat vind ik interessant.”  

EIFFEL als werkgever 

“EIFFEL is heel erg bewust van jouw kwaliteiten en op het moment dat ze naar een nieuwe opdracht voor je gaan zoeken nemen ze je mee in die zoektocht. Ze denken mee en willen ook weten wat je zelf interessant vindt. Wat ligt in je comfortzone en naar welke uitdaging ben je op zoek? Vanuit EIFFEL kun je bij veel organisaties terecht en je kiest zelf hoe je je CV aankleedt.”  

Gezellige ploeg 

“Ik werk met veel leeftijdsgenoten die ambitieus zijn en verder willen ontwikkelen. Het is een heel gezellige ploeg en ik dat sluit goed aan bij wat ik belangrijk vind: iedereen probeert goed te zijn in wat hij doet, maar daarnaast is er ook tijd om plezier te hebben met collega’s. Ik heb het idee dat ik bij EIFFEL onderdeel ben van een groter geheel, maar niet dat ik een nummer ben die op opdrachten wordt gezet met het idee ‘die zien we over een halfjaar wel weer’.”  

Elkaar verder helpen 

“We komen met ons team iedere vrijdag samen in het Clubhuis, dat is goed voor het groepsgevoel en hier bespreken we waar we tegenaan lopen en waarmee we elkaar kunnen helpen. Recent is een collega van me ook gestart bij Alliander. Dan vind ik het leuk om regelmatig even een incheckmoment in te plannen om te kijken hoe het gaat en hoe de opdracht en het bedrijf bevalt. Daarin probeer ik ook duidelijk te maken dat hij mij vragen kan stellen als hij ergens tegenaan loopt en dat hij altijd contact met me op kan nemen.”