Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Amber: “Ik help organisaties op een directe manier verder met praktische vraagstukken.''

BlogAnalytics / 26-08-2020

Na haar masters Economie én Data Science overwoog Amber even een wetenschappelijke carrière. Toch startte ze in 2019 als Analytics Professional bij EIFFEL. Een keuze waar ze geen seconde spijt van heeft gehad. Integendeel.

“EIFFEL benaderde me via LinkedIn voor een Finance traineeship. Erg fijn natuurlijk voor iemand die net is afgestudeerd, maar ik had eigenlijk meer interesse in hun Analytics-team. Dat zagen zij gelukkig ook zitten en ik werd uitgenodigd voor het Talent Meets Talent-event. Daar raakte ik helemaal enthousiast door de persoonlijke gesprekken met de verschillende Eiffelaars van het Analytics-team. Ik bespeurde een ‘gewoon-doen-mentaliteit’ en het werd me duidelijk dat het werk vanwege alle verschillende projecten heel veelzijdig is. Dat leek me een perfecte combinatie om mezelf continu te blijven ontwikkelen.”

“EIFFEL benaderde me via LinkedIn voor een Finance traineeship, maar ik had eigenlijk meer interesse in hun Analytics-team.''

Achteraf ben ik heel blij dat ik deze keuze in m’n carrière heb gemaakt 

“Toch had ik na mijn studie niet direct het idee om voor een organisatie als EIFFEL te werken. Ik overwoog een tijdje een wetenschappelijke carrière. Maar tijdens het Talent Meets Talent-event voelde het contact zo goed, dat ik toch voor EIFFEL koos. Achteraf ben ik heel blij dat ik deze keuze in m’n carrière heb gemaakt. Ik weet zeker dat ik in een wetenschappelijke carrière het sociale aspect van dit werk ontzettend zou missen. Nu help ik organisaties op een directe manier verder met praktische vraagstukken. Dat geeft heel veel voldoening.” 

Al met al een hele leuke manier om je collega’s en het bedrijf goed te leren kennen voordat ‘het echte werk’ begint 

“Het begon allemaal met een traineeship. Dat bestond uit een introductieweek plus zes terugkomdagen. In die eerste week leer je je collega’s en de werkwijze van EIFFEL goed kennen. Tijdens de terugkomdagen werk je vooral aan je ‘soft skills’, bijvoorbeeld door communicatietrainingen en in de middag gingen we vaak sporten. Al met al een hele leuke manier om je collega’s en het bedrijf goed te leren kennen voordat ‘het echte werk’ begint. 

Als wij daar als analisten bij kunnen helpen, overtreffen we samen de verwachtingen van de klant

Dat ‘echte werk’ doe ik nu een jaar als Analytics Professional. Zo bouw ik bijvoorbeeld data-dashboards voor een klant. Denk aan een gemeente die in een oogopslag het zorggebruik van haar inwoners wil zien of aan een dashboard dat de duurzaamheid van de organisatie meet. Maar ons team ondersteunt ook andere Eiffelaars die hulp nodig hebben tijdens hun opdracht bij een klant. Zij zien daar - bijvoorbeeld als projectleider - regelmatig kansen om meer datagedreven te werken. Als wij daar als analisten bij kunnen helpen, overtreffen we samen de verwachtingen van de klant. “

Ik merk dat data voor veel mensen nog een abstract begrip is, terwijl het zo belangrijk is om de juiste beslissingen te kunnen maken

“Op dit moment doe ik een opdracht voor de gemeente Arnhem. Ik ben daar betrokken bij veel verschillende innovatieve projecten om de organisatie meer data-gedreven te maken. Ik merk dat data voor veel mensen nog een abstract begrip is, terwijl het zo belangrijk is om de juiste beslissingen te kunnen maken. Het is eigenlijk onmisbaar als je je werk goed wil doen. Deel van ons werk is ook om hier binnen de organisatie meer begrip voor te kweken. Dat lukt ons goed door mensen zelf te laten werken met de data. Vaak worden ze dan helemaal enthousiast, dat is echt leuk om te zien.” 

Zo ontwikkel je jezelf door veel dingen gewoon te doen

“Als Eiffelaar krijg je veel ruimte om dingen uit te proberen. Je leert natuurlijk veel van je ervaring bij verschillende klanten. Zo pik je tijdens een opdracht bij de ene klant ideeën op die ook nuttig kunnen zijn voor andere organisaties. Als je hierin zelf initiatief neemt, kun je de klant telkens weer verrassen en ben je echt van toegevoegde waarde voor zowel EIFFEL als de klant. Zo ontwikkel je jezelf door veel dingen ‘gewoon te doen’. Daarnaast leer je ook veel bij door de vele trainingen die je mag volgen. Ik heb in de relatief korte tijd dat ik hier werk al een training tot scrum master en een lean-training gevolgd. Heel leerzaam!

We houden elkaar continu scherp en leren veel van elkaar

“Ondanks dat we het grootste deel van onze tijd bij de klant werken, zijn we toch een heel hecht team. We komen wekelijks samen om van elkaar te leren. Dan bespreken we dingen waar we tijdens de opdracht bij de klant tegenaan lopen. Zo houden we elkaar continu scherp en leren we veel van elkaar. Misschien wel net zo belangrijk: het is ook erg gezellig. In het afgelopen jaar zijn we tijdens verschillende teamuitjes al gaan waterskiën, survivallen en was er bijvoorbeeld een Mario Kart-toernooi. Dat is natuurlijk gegarandeerd lol.”
 

sta jij binnenkort ook in onze spotlights?