Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Narmina: "Er zijn zoveel mogelijkheden, ga experimenteren!"

Legal / 11-01-2021

Ze maakte een vliegende start als professioneel jurist bij EIFFEL, zo vanuit de collegebanken. Met een traineeship als ontdekkingstocht én veiligheidsnet. Narmina Zendedel (27) voelt zich als een vis in het water als juridisch adviseur in gemeenteland. ‘Ik hou van de afwisseling.’

‘Al tijdens mijn studie rechten in Utrecht benaderde EIFFEL mij, via LinkedIn. Ik was nog volop aan het studeren dus hield de boot nog af. Ik had al wel allerlei bijbanen. Zoals contractmanager bij een organisatie voor gezondheidsscreening. Toen ik anderhalf jaar geleden afstudeerde, ben ik alsnog met EIFFEL in zee gegaan. Ik had meegelopen tijdens een traineedag. Dat was superleuk, ik sprak die dag met heel veel Eiffelaars. Wat me aantrok: ik wist wel dat ik in de juridische wereld wilde blijven, maar ontdekte ook dat het fijn was om op veel plekken te kunnen kijken.’ 

Detective

‘Mijn eerste opdracht ging direct in, bij het juridisch bureau van de gemeente Amsterdam, bezwaren op boetes afhandelen. Dat was heel leuk als eerste klus. Je gaat back to basics, ik belde bijvoorbeeld op om te informeren naar de motivering bij een bezwaar. Het is bijna alsof je als detective onderzoek doet, met heel veel vrijheid om ervaring op te doen in de juridische praktijk.’

Snelkookpan

‘Vervolgens leerde ik alle professionele vaardigheden bij EIFFEL zelf, tijdens de interne opleiding voor trainees. Leren presenteren, projectmatig werken, communiceren met de opdrachtgever, je tijd managen voor de opdrachtgever, EIFFEL en jezelf, al die onderwerpen kwamen voorbij in het klasje. De begeleiding is fijn, en ook de uitwisseling die je hebt met de andere trainees. Je bent net uit de collegebanken dus met de inhoud zit het wel snor. Maar het is fijn om ook praktische vaardigheden onder de knie te krijgen, dat wat je niet leert op de universiteit. Het is als een snelkookpan. Je ontdekt in korte tijd welk type werk je wilt, en je mogelijkheden als persoon en op het professionele vlak.’

Adviseur en waakhond

‘Aansluitend ging ik aan de slag voor de gemeente Utrecht, als handhavingsjurist. Een mooie volgende stap leek mij daarna een kleinere gemeente als opdrachtgever, omdat je daar met veel meer beleidsterreinen te maken krijgt. Dat is sinds september 2020 Hendrik Ido Ambacht. In een klein team adviseer ik de hele organisatie en vooral het gemeentebestuur. Je bent naast juridisch adviseur ook waakhond: kloppen voorgenomen besluiten? De afwisseling is gaaf. Ik heb daarnaast meer verantwoordelijkheid in vergelijking met het werken voor een grote stad.’

Nooit zwart-wit

‘Tijdens mijn studie rechten kwamen vooral de advocatuur en justitie in beeld als loopbaanmogelijkheden. Dat is jammer eigenlijk, want er zijn zoveel meer mogelijkheden voor juristen. Het fijne aan mijn werk voor gemeenten is dat je continu met belangenafweging bezig bent. Je belicht een onderwerp van alle kanten, het is nooit zwart-wit. Dat is toch anders dan bijvoorbeeld een advocaat die één kant op pleit. Ik vind beleid interessant, het hele juridische vertalen naar het praktische. Met maximale kennis probeer je zo praktisch mogelijk te werk te gaan.’ 

Durven en doen

‘Het mooie is dat ik bij EIFFEL mijn voorkeur echt ontdekt heb. Dat is het EIFFEL-gevoel: persoonlijke groei, inspiratie om het nog beter te doen, verder kijken dan je neus lang is. In korte tijd ben ik als professional gegroeid van starter naar adviseur. In de kern door te durven, te doen en om hulp te vragen. Het zijn de dingen waarmee je heel ver kunt komen. Het gaat snel, maar ook heel beheerst door alle trainingen en terugkomdagen die je krijgt. Je denkt je looppad samen uit en dat is zeker in het begin heel fijn. Waarbij je je niet aan het keurslijf hoeft te houden dat je jezelf hebt opgelegd. Ik dacht altijd dat je een bepaald pad moet volgen, maar dat is niet zo. Er zijn zoveel mogelijkheden. Je leert nog van alles na je studie. Ga dus experimenteren!’