Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Erik: “De cultuur bij EIFFEL is zakelijk en professioneel, maar we hebben altijd oog voor elkaar”

BlogTestimonialFinance / 03-09-2020

Na de studie HEAO Accountancy en een aantal jaar als registeraccountant, ging Erik Veldman 17 jaar geleden bij EIFFEL aan de slag. Hij werkt op projectbasis bij allerlei opdrachtgevers als Finance Consultant. Een functie waarin hij zichzelf niet alleen nog steeds kan ontwikkelen, maar ook merkt hoeveel waarde hij brengt bij een klant.

“Na een paar jaar werken in de accountancy, kwam ik erachter dat dat me niet helemaal lag. De pluspunten van het vak – werken voor verschillende organisaties en het delen van mijn kennis – vond ik terug bij EIFFEL. Daarnaast bood EIFFEL de mogelijkheid om voor langere tijd aan een project te werken, waardoor je meer waarde kan bieden aan een bedrijf. Je geeft een advies af, maar zorgt er ook voor dat je advies wordt geïmplementeerd. Dat is heel prettig.”

Steeds professioneler, maar nog steeds oog voor de klant en voor elkaar

“Toen ik 17 jaar geleden hier binnenkwam, was EIFFEL al een zakelijk en professioneel bedrijf. En in de daaropvolgende jaren groeiden we eigenlijk alleen maar door. We bewegen mee met de markt en de ontwikkelingen die er zijn. Maar ondanks de groei, blijven we in de kern hetzelfde. De klant staat nog steeds voorop. Dat verliezen we nooit uit het oog. Net als het zicht op elkaar, iedereen bij EIFFEL heeft wat voor elkaar over en blijft elkaar helpen.”

“Je werkt voor EIFFEL bij allerlei klanten, maar de mensen daar die ook van EIFFEL zijn haal je er zo uit." 

Je pikt je collega’s er zo uit

Je hebt toch allemaal een bepaalde binding met het bedrijf en onopgemerkt straal je dat uit. De cultuur bij EIFFEL is zakelijk en professioneel, maar we hebben altijd oog voor elkaar. Dat vind ik zelf zo leuk aan mijn werk. Dat je ergens samen voor gaat en dat je elkaar altijd helpt. Dat is echt EIFFEL.”

Een band opbouwen met je collega’s

“EIFFEL zorgt ervoor dat je de kans krijgt een band op te bouwen met je collega’s. Dit begint al bij de introductie, die doe je met een groepje mensen. En eigenlijk houdt iedereen binnen het bedrijf wel contact met de anderen uit zijn of haar groepje. Daarnaast organiseert EIFFEL veel activiteiten buiten het werk om. Vakinhoudelijke bijeenkomsten uiteraard, maar ook allerlei sportactiviteiten. Zeker het sporten staat los van de verschillende divisies, waardoor je ook mensen leert kennen die je eerder nog niet bent tegengekomen.” 

Zorgen voor ondersteuning en financiële beheersing

“Vanuit EIFFEL bieden we onder andere ondersteuning aan organisaties op het gebied van finance. Hierbij bieden we ondersteuning op verschillende gebieden, zoals accountancy, reporting en control. Die doe je samen, je staat er niet alleen voor. Gaat er ergens iets mis in het proces? Dan merk je dat direct aan de voorkant met je financiële dienstverlening. Als professional moet je hier oog voor hebben en hulp bieden. Mocht je er niet uitkomen, zijn er altijd gespecialiseerde collega’s om je te helpen. Je werkt dus samen, weet welke kennis waar zit en benadert alles integraal.”

Die eerste opdracht blijft je altijd bij

“In mijn 17 jaar als Finance Consultant heb ik zo’n 23 verschillende klanten gehad, maar een van mijn eerste opdrachten bij de gemeente Nijmegen staat me het meest helder voor de geest. Zo’n eerste opdracht is natuurlijk speciaal. Ik begon de opdracht met een project rondom het digitaliseren van inkoopfacturen. Tijdens zo’n opdracht voer je veel gesprekken binnen de organisatie, om uit te zoeken waar het pijnpunt zit. Toen dat eenmaal succesvol was afgerond, vond een verschuiving plaats in het personeel. Hierdoor kon ik er interim blijven als hoofd crediteuradministratie. Vervolgens ging ik door naar begrotingsadminstratie. Het was echt heel dynamisch.”

Jezelf blijven ontwikkelen als professional 

“Ook met mijn kennis en ervaring, blijf ik mezelf ontwikkelen. Als het gaat om m’n competenties bijvoorbeeld, maar natuurlijk ook m’n vakinhoudelijke kennis. Ik zie bijvoorbeeld dat SCRUM de laatste jaren heel erg opkomt. Daar heb ik via EIFFEL een cursus voor gevolgd. Je krijgt veel ruimte voor kennisontwikkeling. Uiteraard moet je zelf af en toe vrije tijd opgeven, maar EIFFEL biedt ook veel bijeenkomsten. En tijdens je werk en door overleg met collega’s ontwikkel je jezelf automatisch ook steeds verder. “

Het zijn de kleine dingen die het mooi maken

Het mooie van werken bij EIFFEL is dat je met veel verschillende organisaties aan de slag gaat. Hierdoor groei je, verbreed je je kennis en kun je extra stappen maken in je carrière. Daarnaast is het gewoon fijn om de klant te helpen. Een goed rapport waar de klant wat aan heeft. Of issues oplossen voordat de klant ze opmerkt. Het is soms even ploeteren, maar als je de klant kan verrassen en blij maken met je werk. Dat zijn wel echt de mooie momenten.