Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Thomas: "Door projectmatig te werken rijd je niet meteen met je carrière een eenrichtingsweg op."

BlogTestimonialFinance / 14-08-2020

Thomas Emmen ging in 2017 na zijn studie Financial Economics aan de Radboud aan de slag bij EIFFEL. Namens EIFFEL helpt hij al bijna 3 jaar klanten op het gebied van Finance & Control. Werken op projectbasis was voor hem een schot in de roos. Het is zelfs zijn gouden tip voor iedereen die net klaar is met zijn of haar studie. 

“In tegenstelling tot veel andere millennials, wist ik na mijn studie goed wat ik wilde doen. Ik wilde projectmatig werken. Verschillende organisaties benaderde mij, maar de Talent meets Talent-dag van EIFFEL trok me over de streep. Ik wilde werken bij een organisatie die groot genoeg was zodat ik veel verschillende projecten kon doen. Aan de andere kant moest het wel een persoonlijk bedrijf zijn waar je geen ‘nummertje’ bent. EIFFEL was dus meteen game, set, match.” 

Deze afwisseling was precies wat ik zocht, ik heb dan ook al een aardig divers portfolio aan opdrachtgevers opgebouwd

“Ons werk op de afdeling Finance & Control is behoorlijk divers. De ene collega heeft interim positie als business of financial controller. De andere leidt bij een klant een groot verbetertraject om hun financiële afdeling weer ‘in control’ te krijgen. Deze afwisseling was precies wat ik zocht, ik heb dan ook al een aardig divers portfolio aan opdrachtgevers opgebouwd. Die klanten komen zowel uit de non-profit sector (gemeenten en woningcorporaties), als uit de zorgsector (jeugdhulporganisaties en GGD’s). Misschien heb je het door, ik werk het liefst voor organisaties met een maatschappelijk karakter. Gelukkig heb je als Eiffelaar de luxe dat je veel invloed hebt op de keuze voor welke klant je komt te werken.”

Hoe leuk is het als je door opdrachtgevers wordt teruggevraagd?

“Op dit moment werk ik als financieel adviseur binnen het sociaal domein bij de gemeente Arnhem. Lekker dichtbij, want ik woon er zelf. Het leuke is dat ik door de gemeente na een eerdere opdracht ben teruggevraagd. Hoe leuk is dat? Enorm compliment als dat gebeurt natuurlijk. Onderdeel van mijn werk is het ondersteunen en adviseren van managers en projectleiders. Mijn doel is dat zij door financieel advies inzicht krijgen in hoe ze er financieel voor staan en zo actie kunnen ondernemen om hun doelstellingen te halen. Daarnaast moet je soms ook de kans grijpen om je eigen succes te creëren. Zo word ik heel blij als ik bestaande moeilijke processen bij een klant weet te versimpelen. Zo overtref je de verwachtingen en laat je echt iets tastbaars achter als je er uiteindelijk vertrekt.” 

Bij EIFFEL ligt de focus op het uitbouwen van je sterke punten, in plaats van het verbeteren van de zwakke.

“In de afgelopen drie jaar heb ik vakinhoudelijk veel geleerd, maar ik heb ook m’n eigen kwaliteiten leren kennen. Bij EIFFEL ligt de focus op het uitbouwen van je sterke punten, in plaats van het verbeteren van de zwakke. Dat vind ik een fijn en slim uitgangspunt. Bestaande competenties zijn immers makkelijker te verbeteren dan competenties die je niet hebt. Onderdeel van de onboarding is dan ook een TMA Talentenanalyse. De talenten en drijfveren die daaruit naar voren komen, komen steeds terug in je periodieke ontwikkelgesprekken.”

Wat me daarbij opvalt is de collegialiteit onderling

“Met de term ‘work hard, play hard’ heb je de cultuur bij EIFFEL wel goed te pakken. Iedereen hier is erg gedreven. Wat me daarbij opvalt is de collegialiteit onderling. Kom je ergens even niet uit? Dan heb je met maximaal twee belletjes iemand te pakken die jou wil en kan helpen. Bij ‘play hard’ denk ik meteen aan de events van Young EIFFEL. Niet alleen aan de jaarlijkse pubquiz - die ik vorig jaar won - maar ook aan het weekendje Sauerland. Samen met zo’n zestig collega’s karten, golfen en mountainbiken. Uiteraard afgesloten met een goede barbecue. Daar hou ik van. Omdat je meestal allemaal bij andere klanten werkt, zie je je EIFFEL-collega’s niet heel vaak. Dit soort activiteiten - en bijvoorbeeld de trainingen die je via EIFFEL mag volgen - zijn echt een mooi moment om de band met je collega’s te versterken en te onderhouden.”

Mijn gouden tip: start met projectmatig werk

“Mijn gouden tip voor mensen die nu in de afrondende fase van hun studie zitten: ga projectmatig werken. Zo leer je heel veel verschillende sectoren kennen en rijd je met je carrière niet meteen een eenrichtingsweg op. Als je met een open blik een kijkje in meerdere keukens neemt, kom je er vanzelf achter wat je wil en waar je goed in bent. Als je zelf regie wil hebben over je ontwikkeling en het soort opdrachten dat je doet, dan raad ik EIFFEL zeker aan.”