Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Christian: “Op een gegeven moment lukt het. Dat is het beste gevoel dat er is.”

BlogFinanceAnalytics / 26-06-2020

Christian Sørensen rondde in 2017 - met een afstudeerstage bij EIFFEL - zijn studie Bedrijfskunde af aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij begon als stagiair op de afdeling Finance & Control en is inmiddels doorgegroeid in de richting van Business Intelligence en Datawarehouse. Voordat hij fulltime ging werken, speelde hij nog Backgammon op hoog niveau door heel Europa. Nu gooit hij hoge ogen bij de klanten van EIFFEL als Data-architect. 

“Als Data-architect/BI-ontwikkelaar bouw ik geautomatiseerde dataprocessen. Hiermee zorg ik dat de informatie die het management gebruikt om bij te sturen - de KPI’s - altijd correct en up-to-date zijn. En als ik daarnaast nog tijd over heb, bouw ik ook het dashboard dat alle data overzichtelijk weergeeft.” 

Proces ontwikkelen zodat ik daarna niet meer nodig ben

“Bedrijven hebben vaak oneindig veel data tot hun beschikking via allerlei verschillende databases. Ik help de klanten van EIFFEL door moeilijke databases te ontcijferen en hier hapklare brokken, bruikbare informatie van te maken. Het uiteindelijke doel is dat ik het proces zo weet te ontwikkelen, dat de klant mij straks niet meer nodig heeft om de data te ontsluiten waarmee ze kunnen bijsturen op de KPI

“Op dit moment werk ik bij Eteck. Een duurzame warmteleverancier uit Waddinxveen. Die opdracht is echt heel uitdagend. Hun sector ontwikkelt zich in een razend tempo. Duurzame warmte is namelijk booming business; dit bedrijf groeit dan ook erg snel. Iedereen weet dat een groeispurt pijn kan doen. Dat is niet erg, maar ze hebben wel een solide basis nodig voor de datastructuur. Daar help ik dus aan mee. 

Binnen twee maanden een datawarehouse neergezet

Ik heb voor Eteck binnen twee maanden de eerste data-programma’s ontwikkeld en live gezet. Die processen zijn we nog verder aan het uitwerken, maar er staat nu een datawarehouse en een zogenoemde datakubus. Dat ik dat - samen met de klant - in zo’n korte tijd voor elkaar gebokst heb, daar ben ik best trots op.” Vanaf mijn huis in Arnhem is het wel 100 kilometer rijden naar Waddinxveen. Wat dat betreft is het best fijn dat ik twee dagen per week m’n werk vanuit huis kan doen. Ik werk ook nog een dag per week op ons eigen hoofdkantoor in Arnhem om de interne data-processen te optimaliseren. Lekker afwisselend dus.

Een stapje extra maakt een wereld van verschil

“Er is een groot verschil tussen ‘een’ oplossing vinden en ‘de’ oplossing vinden voor de klant. Met die eerste neem ik in mijn werk geen genoegen. De uitdaging is om continu te blijven onderzoeken en te blijven proberen totdat je ‘de’ oplossing te pakken hebt. Door die extra stap te zetten, kun je de klant verrassen en voeg je écht waarde toe aan de business van de klant.” 

Vrijheid in je werk zorgt voor innovatieve ideeën

“Bij EIFFEL krijg je een hoop vrijheid - en daarmee eigen verantwoordelijkheid - in je werk. Dat werkt voor mij heel goed. Door die vrijheid is er meer tijd om te innoveren. Goede oplossingen kosten tijd en komen vaak onverwacht. Het komt vaak voor dat je een oplossing ontwikkelt waar je uiteindelijk niets aan hebt. Maar het gaat om die ene keer dat je iets briljants hebt gemaakt voor de klant. Als je ondertussen continu allerlei targets moet halen, heb je geen tijd voor dit belangrijke creatieve proces. 

Topsport: Blijven gaan, blijven falen tot je wint

Behalve die vrijheid krijg je ook veel mogelijkheden om je te ontwikkelen via cursussen en trainingen die je zelf kiest. Natuurlijk wordt niet alles je hier op een presenteerblaadje aangeboden. Je moet er zelf ook echt wel veel voor doen. Dat is die topsportmentaliteit die iedereen hier nastreeft. Op persoonlijk vlak heb ik bij EIFFEL in de afgelopen paar jaar dan ook enorm veel geleerd. Blijven gaan, blijven onderzoeken, blijven proberen, blijven falen. Maar op een gegeven moment lukt het. En dat gevoel is het beste gevoel dat er is. Bij EIFFEL leer je om nooit genoegen te nemen met wat je al weet. Je moet altijd nieuwsgierig blijven.”

Niet alleen denken, maar ook doen

“EIFFEL onderscheidt zich in mijn ogen van andere consultancies doordat we veel praktischer zijn ingesteld. Natuurlijk is het onze belangrijkste taak om manieren te vinden waarop de klant zijn doelstellingen kan bereiken. Maar als we die eenmaal hebben gevonden, trekken we de deur niet achter ons dicht. We blijven meestal om de oplossing ook uit te voeren. Dat scheelt tijd en geld voor de klant en zorgt ervoor dat de oplossing beter geïmplementeerd wordt. Zo lever je dus een betere dienst en bouw je een duurzame relatie met je klant.” 

Laat zien dat je wilt leren

“Houd je van projectmatig te werken? Dan zul je zeker uitgedaagd worden als je aan de slag gaat bij EIFFEL. Mijn tip is om te laten zien dat je hier veel wilt leren en om - waar mogelijk - steeds dat extra stapje te doen. Met die juiste eigenschappen zijn er bij EIFFEL heel veel kansen om snel door te groeien. Gelukkig is er bij EIFFEL ook genoeg tijd voor ontspanning. Kom je me tegen op de vrijmibo? Schroom dan niet om me uit te dagen voor stevig potje Backgammon.