Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Hamit: “Sinds de overstap naar EIFFEL heb ik meer energie en plezier in mijn werk”

Blog / 12-02-2024

Consultant Hamit Siragedik werkt binnen het team Sociaal Domein. Na 22 jaar als gerechtsjurist bij de rechtbank Gelderland te hebben gewerkt stapte hij van een vaste functie met vastomlijnde taken en werkzaamheden over naar projectmatig werken bij EIFFEL. Hamit: “Mijn werkplezier en energie zijn toegenomen omdat ik niet meer vast zit aan één rol.”

Veel ervaring als gerechtsjurist

“Ik heb altijd met veel plezier gewerkt als gerechtsjurist in de rechtbank Gelderland. Hier heb ik veel geleerd en mij ontwikkeld tot een veelzijdige jurist met expertise op meerdere rechtsgebieden. Als senior gerechtsjurist heb ik onder meer complexe beroepsdossiers behandeld, juridische analyses gemaakt en geadviseerd over een passend afhandeling van zaken. Samen met de rechter(s) heb ik rechtszittingen gedaan, waarbij ik optrad als griffier. Door om de zoveel jaar van afdeling of team te wisselen en in een ander rechtsgebied te gaan werken hield ik het voor mezelf interessant. Op een gegeven moment merkte ik dat ik steeds minder energie kreeg van mijn werk, omdat het in hoofdlijnen steeds dezelfde taken en werkzaamheden waren. Ik begon het werk saai te vinden en had behoefte aan meer dynamiek en afwisseling.” 

Volgende stap

“Ik begon na te denken over de volgende stap in mijn carrière, maar ik vond het lastig om een keuze te maken en erachter te komen waar ik energie van krijg. Ik wist alleen zeker dat ik andere taken en verantwoordelijkheden wilde dan die van een gerechtsjurist. Toen werd ik door een recruiter van EIFFEL benaderd en leerde ik de organisatie kennen. Na een aantal goede gesprekken werd ik steeds enthousiaster en kwam ik naar het Clubhuis in Arnhem voor een fysiek kennismakingsgesprek. Hier merkte ik direct dat er echt aandacht is voor mij als persoon en dat er ruimte is voor verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met name het uitvoeren van tijdelijke opdrachten bij uiteenlopende opdrachtgevers sprak me aan. De afwisseling van steeds nieuwe uitdagingen, die ik in mijn vorige werk miste, vond ik bij EIFFEL. Dat motiveerde mij om de overstap te maken. Bij EIFFEL ben ik begonnen als consultant in het team Sociaal Domein. Ik heb voor dit team gekozen omdat ik affiniteit heb met dit domein en ik de laatste zes jaar als senior gerechtsjurist in het sociaal zekerheidsrecht heb gewerkt.”

“Elke opdracht is een nieuwe uitdaging, een kans om mijn expertise in te zetten en om persoonlijk verder te groeien.”

Uiteenlopende opdrachten bij verschillende organisaties

“Projectmatig werken bij EIFFEL bevalt me uitstekend. Elke opdracht is anders met nieuwe kansen en uitdagingen. Mijn eerste opdracht was bij een kleine gemeente in de rol van juridisch adviseur Participatiewet en Wet inburgering. In deze rol heb ik consulenten, beleidsmedewerkers en het management juridisch ondersteund en geadviseerd op de werkgebieden Participatiewet en inburgering. Hier heb ik deelgenomen aan beleids- en casuïstiekoverleggen, (juridische) tekstproducten opgesteld en bijgedragen aan kennisoverdracht en kwaliteitsverbetering.  Mijn tweede opdracht was bij een grote gemeente in een heel andere rol. Hier was ik bezwaarjurist sociaal domein en heb ik bezwaarzaken op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) behandeld. Ik heb mijn eigen voorraad aan bezwaarzaken beheerd, veel overleg gevoerd met de primaire Wmo-afdeling en de bezwaarmakers en hun (professionele) gemachtigden. Ook heb ik ambtelijke hoorzittingen georganiseerd en beschikkingen op bezwaar geschreven.”

Meer werkplezier en energie

“Beide opdrachten heb ik succesvol afgerond. De klanten zijn tevreden en ik kan terugkijken op een geslaagde invulling van mijn rol. Ik kijk alweer uit naar mijn volgende opdracht in een nieuwe omgeving en misschien wel weer een hele nieuwe rol. De overstap naar EIFFEL heeft voor mij goed uitgepakt. Mijn werkplezier en energie zijn toegenomen. In plaats van vast te zitten aan één rol kan ik als interimmer verschillende taken binnen diverse organisaties uitvoeren. Elke opdracht is een nieuwe uitdaging, een kans om mijn expertise in te zetten en om persoonlijk verder te groeien.”