Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Stan: “Ik sta ’s ochtends op om echt verschil te maken voor anderen”

Blog / 31-01-2024

Stan Peters werkt in team Rijksoverheid Bestuursrecht van EIFFEL. Momenteel maakt hij impact bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie. Maatschappelijk verschil maken met zijn werk vindt Stan belangrijk, om die reden besloot hij te gaan werken bij EIFFEL. Stan: “Ik wil wakker worden met het idee dat ik iets ga bijdragen en aan het eind van de dag het gevoel hebben dat ik me in heb gezet om de wereld een stukje mooier te maken.” 

“Op dit moment werk ik op de afdeling Constitutionele Zaken, hier behandelen we alles wat te maken heeft met Nederlands Staatsrecht en de Grondwet. We werken zelf aan dossiers, maar zijn ook een soort vraagbaak voor andere ministeries en ambtenaren vanuit de Rijksoverheid. Ik werk in een politiek bestuurlijke omgeving, dus regelmatig komen telefoontjes binnen dat ik met spoed iets uit moet zoeken. Een Kamerlid kan vragen stellen, er kan iets in de media zijn gekomen, dan moeten wij daar een advies voor schrijven.” 

Achterstanden wegwerken 

“Ik ben trots op een project vanuit de Nederlandse Arbeidsinspectie. Hier hadden ze te maken met een enorme achterstand bij de dossiers van overtredingen van het arbeidsrecht. Samen met een team Eiffelaars hebben we deze achterstand kunnen wegwerken en kregen de mensen die het verdienden een boete voor de overtreding, denk aan werkgevers die een gevaarlijke werkplek creëren of werknemers uitbuiten door ze minder te betalen dan het minimumloon. Nu is de Nederlandse Arbeidsinspectie weer helemaal up-to-date en kunnen ze verder met het aanpakken van misstanden. Omdat we hier met een team van EIFFEL zaten konden we op een goede, maar ook leuke manier de verschillende dossiers afwerken. We hebben daarbij veel van elkaar geleerd en elkaar geholpen waar nodig.”  

Verschil maken 

“Werken voor de publieke sector en de overheid trekt mij omdat hier echt dingen kunnen gebeuren die het leven van de mensen in Nederland een stukje beter maken. Ik wil echt het verschil maken voor anderen, zeker als ik kijk naar wat ik zelf heb. Helaas krijgt niet iedereen in Nederland dezelfde kansen als ik heb gekregen, dan wil ik me inzetten zodat het leven van iedereen een stukje beter wordt. Daar kom ik ’s ochtends mijn bed voor uit. Naast impact maken vanuit EIFFEL, maak ik ook impact als lokale politicus in mijn eigen gemeente Den Bosch.”  

Verschillende type organisaties 

“Je hebt heel veel verschillende soorten werk binnen de overheid. Je hebt uitvoeringsorganisaties, die echt bezig zijn met de uitvoering van het beleid, maar ook bijvoorbeeld gemeentes of ministeries waar het beleid wordt gemaakt. Dat zijn twee verschillende soorten werkgevers en ik vind het tof dat ik vanuit EIFFEL bij verschillende plekken binnenkom en zo ontdek wat bij mij past.  EIFFEL was mijn eerste werkgever en in de eerste twee jaar heb ik veel trainingen en cursussen gevolgd, ook voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Ik heb skills ontwikkeld waar ik in mijn werk, maar zeker ook daarbuiten, voor de rest van mijn leven wat aan heb.”  

EIFFEL als werkgever 

“EIFFEL is een jong en dynamisch bedrijf. Er is een relaxte sfeer op kantoor, maar zeker ook als je een opdracht hebt met meerdere Eiffelaars. Je raakt echt bevriend met je collega’s door sociale activiteiten die georganiseerd worden. Je merkt echt dat je samen het verschil wil maken. Je hebt een team vol collega’s die je wegwijs kunnen maken of je willen helpen als je ergens tegenaan loopt. Zelfs als je alleen op opdracht zit, sta je er nooit echt alleen voor.”   

Ontdekken wat bij je past 

“Ik raad andere professionals aan om ook bij EIFFEL te komen werken omdat je je echt kunt ontwikkelen. Ik heb zelf een juridische studie gevolgd en de mogelijkheden binnen EIFFEL zijn eindeloos. EIFFEL is niet alleen gericht op de opdracht waar je mee bezig bent, maar ook de route die je wil doorlopen tijdens je carrière. Zeker als je aan de start van je loopbaan staat raad ik EIFFEL aan, omdat je verschillende werkplekken kunt zien en kunt echt ontdekken wat bij je past. Je krijgt veel vrijheid om zelf je werk in te richten en verantwoordelijkheid te nemen.”