Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Tip van de week: alle bewegingstips op een rij

BlogAlgemeen / 17-04-2020

Om gezond te blijven, is bewegen belangrijk. Maar dit is voor de een gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorg je toch dat je genoeg beweegt? Wij geven je graag tips!

Tip 1 : Waarom wandelen goed is voor je brein

Wandelen. Wist je dat het goed is voor je brein? Neuropsycholoog en Hoogleraar Prof. Dr. Erik Scherder geeft je graag drie redenen! 
Bekijk de video hieronder:

Tip 2: Bewegingstips voor vitaal thuiswerken

Veel zitten, zeker als je een kantoorbaan hebt, is sowieso niet heel gezond. En werken aan een keukentafel bij thuiswerken is al helemaal niet bevorderlijk voor je houding. Daarom hier tips om het zittend werk te doorbreken én om op gezette tijden je energiepeil weer te verhogen. Bewegen verbetert ook je stemming en zorgt voor een leeg en fris hoofd. 

 • Zorg voor een goede houding achter je laptop/computer. Moet je je schouders iets optrekken bij het typen, plaats dan een verhoging onder je beeldscherm.
 • Probeer zitten af te wisselen met staan en kijk of je een stabureau kunt ‘bouwen’. 
 • Kijk of je je dag kunt starten met minimaal 30 minuten bewegen of yoga, dat mag zeker ook voor je ontbijt, wat heel goed is voor je vetverbranding. 
 • Ga in je lunchbreak 30 min. naar buiten voor een wandeling, uitwaaien en een dosis vitamine D.
 • Sta elke 30 min. op. Zoek voor deze korte breaks van vijf tot tien min. bewegingsvormen waar je plezier aan beleeft. Ga als het even kan naar buiten.
 • Als je moet bellen, doe dat lopend.
 • Zorg dat je elke dag minimaal 30 min. aaneengesloten beweegt: van wandelen, fietsen, joggen tot huishoudelijk werk, tuinieren en workouts. Goed voor je lijf én je brein.
 • Ontwikkel een routine om te bewegen. Bijvoorbeeld voor elke maaltijd een beweegmoment en/of elke dag om 15.00 uur een beweegmoment.

Daarnaast hebben we ook nog wat tips ter inspiratie voor die beweegmomenten:

Ben je niet zo van het hardlopen of fietsen en zijn al die workouts niet zo je ding, maar wil je wel in conditie blijven, neem dan de trap. Iedereen heeft wel een trap in de buurt: in huis, appartementencomplex, duinopgang, opgang naar station o.i.d. En doe onderstaande oefeningen. Let op! Je mag geen gebruikmaken van een trapleuning bij onderstaande oefeningen. Herhaal de oefeningen enkele keren, afhankelijk van de lengte van de trap. Als je dit 2-3 x per dag doet, gedurende 6-7 minuten, ben je lekker vitaal bezig.

 1. Loop rustig de trap op en rustig weer terug. 
 2. Idem, maar loop nu iets sneller
 3. Loop heel langzaam de trap op en af: goed voor je balans, kracht van je bovenbenen én corestablility
 4. Idem, maar sla steeds een tree over. Let op bij het afdalen dat je goed ‘achteroverleunt’ en pas op dat je niet naar beneden valt!