Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

EIFFEL Projects: een plek waar je met een niet technische achtergrond meer dan welkom bent!

Blog / 11-07-2023

In juni 2021 schreef ik een artikel met de titel "Nieuw in de organisatie, een warm welkom". Daarin keek ik terug op mijn eerste weken bij Balance en vooruit naar mijn nieuwe opdracht bij Rijkswaterstaat (RWS). Nu, twee jaar later, is het tijd om de balans op te maken.

Een organisatie die diversiteit omarmt en kennisdeling stimuleert

Toen ik koos voor Balance (nu: EIFFEL Projects), had ik een beeld voor ogen: een organisatie die kennisdeling stimuleert en faciliteert, en mensen met elkaar verbindt. Ik zocht een plek waar professionals de vrijheid krijgen om zich te ontwikkelen in de richting die ze zelf willen. Destijds had ik al twee jaar ervaring in deze branche. Nu, na twee jaar bij EIFFEL Projects, is dat beeld alleen maar bevestigd en versterkt.

Van advocatuur naar contractmanagement

Mijn achtergrond was aspecifiek toen ik in 2019 de overstap maakte vanuit de advocatuur naar het contractmanagement. Ik had 12 jaar ‘pro deo’ cliënten bijgestaan binnen diverse rechtsgebieden, met name binnen het socialezekerheidsrecht. Murw geworden door alle bezuinigingen die er toentertijd in rap tempo doorheen waren gejaagd, besloot ik van de ene op de andere dag om te stoppen met de advocatuur. Wat ik wilde gaan doen? Géén idee!

EIFFEL Projects: een plek voor ontdekking en groei

Een goede vriendin, die al enige tijd als omgevingsmanager werkte, inspireerde mij met haar verhalen over haar werk. Via haar kwam ik in contact met Synergie Ingenieurs. Na enkele gesprekken zagen we al snel mogelijkheden om met een "frisse blik" het contractmanagement te gaan verkennen.

Niet lang daarna begon ik aan mijn eerste functie in deze branche: contractcoördinator bij Dura Vermeer. In het eerste jaar deed ik veel kennis op door contractscans op te stellen voor aanbestedingsprojecten (UAV-GC 2005). In het tweede jaar kreeg ik mijn eerste ervaringen met projecten in uitvoering. In dat jaar ontdekte ik dat mijn grootste uitdaging lag in het vertalen van techniek naar contractmanagement. Daarom ging ik op zoek naar een nieuwe werkgever en een rol aan de kant van de opdrachtgever.

EIFFEL Projects: mijn groeiende rol en projecten

In de eerste week van juni heb ik mijn werkzaamheden voor RWS afgerond als contractadviseur voor de onderhoudscontracten Perceel Contract Droog (PCD), Groot Variabel Onderhoud (GVO) en de opvolger daarvan, Samenwerken in Waardegedreven Onderhoud (SiWO). Deze projecten omvatten het asfaltonderhoud van ZN-A Wegen Zuid Nederland, perceel Zuid-Oost. In de afgelopen twee jaar heb ik veel geleerd over contractmanagement en voelde ik me na verloop van tijd volledig op mijn gemak en een integraal onderdeel van het team. En dus... was het uiteindelijk tijd om het stokje over te dragen aan een collega van EIFFEL Projects.

Ondertussen ben ik recentelijk begonnen aan een nieuw project in het kader van SROI (Social Return on Investment) bij Stichting De Ster in Utrecht. Deze Stichting organiseert kampen voor kinderen die meer zelfvertrouwen nodig hebben. Ik help De Ster om de organisatiestructuur van projecten en processen te professionaliseren. Heel erg leuk om op deze manier een bijdrage te mogen leveren aan het maken van sociale impact.

Kennisuitbreiding en ondersteuning 

RWS beheert deze onderhoudscontracten op basis van Systeem gerichte Contractbeheersing (SCB). Hierdoor kon ik enige ervaring opdoen met SCB. Bij EIFFEL Projects had ik aangegeven dat ik mijn kennis en ervaring op dat gebied graag wilde uitbreiden. Het mooie hieraan is, dat dit intern direct werd opgepakt. We zijn momenteel druk bezig om deze wens concreet vorm te geven. Ik kijk enorm uit naar de nieuwe uitdaging.

Een cultuur van kennisdeling en betrokkenheid

Ik ben ontzettend blij met de kansen die Balance en EIFFEL Projects mij hebben geboden om verder te groeien in contractmanagement. Wat ik vooral waardeer, is de sfeer binnen onze organisatie. Dit zorgt voor een veilige werkomgeving waarin mensen oprecht geïnteresseerd zijn in elkaar en waarde hechten aan het delen en overdragen van kennis.

Ook met een niet technishce achtergrond kun je aan de slag in deze branche. EIFFEL Projects is een organisatie waar je van harte welkom bent!