Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Ben jij de energieprofessional die zich inzet voor een duurzame, energie-neutrale leefomgeving?

Met het EIFFEL Executive Energy Program bereiden wij je hierop voor en word jij dé future proof energieconsultant waar organisaties momenteel hard naar op zoek zijn!

Heb jij 3 tot 10 jaar werkervaring als professional binnen de energietransitie en ben je toe aan die volgende stap? Dan is dit hét moment om de sprong naar het EIFFEL Executive Energy Program te maken. Het programma start op woensdag 7 februari 2024 en het kick-off event staat gepland op donderdag 25 januari 2024. In dit premium programma wordt er een verdiepingsslag gemaakt binnen de wereld van de energietransitie. Vanuit een multidisciplinaire aanpak zul je inhoudelijke vakkennis opdoen en je transitievaardigheden verder ontwikkelen.

EIFFEL X University of Groningen Business School

Wij werken voor dit programma samen met de University of Groningen Business School (UGBS). De absolute top in dit segment; zij hebben de expertise in huis om vanuit alle relevante wetenschappelijke disciplines hun licht te laten schijnen op de energietransitie. Deze disciplines variëren van technologie voor het maken van zonnecellen en batterijen tot economie, recht, sociologie, psychologie en ruimtelijke planning.

De University of Groningen Business School behoort tot de 1% van alle business schools in de wereld met zowel Equis als AACSB accreditatie. Na afloop van dit programma ontvang je een certificaat vanuit EIFFEL en de UGBS waarin de Equis en AACSB logo's vermeld staan. Maar nog véél belangrijker: je bent opgeleid om mee te bouwen aan de toekomst van een duurzame, energie neutrale leefomgeving!

Eén programma, vijf modules

In het EIFFEL Executive Energy Program onderzoek je de voorwaarden voor een succesvolle energietransitie. We benaderen deze problemen multidisciplinair, vanuit een technisch, economisch, maatschappelijk, sociaalpsychologisch, juridisch en politiek perspectief.

Vanaf de start van het programma raak je betrokken bij de formulering van praktijkcasussen die alternatieve routes helpen definiëren naar een meer economisch efficiënt, technisch robuust en maatschappelijk geaccepteerd systeem. Het leerprogramma helpt je om nieuwe inzichten en strategieën op het gebied van energietransitie te ontwikkelen, dat gebeurt in vijf modules:

  • Module 1 Introductie in energietransitie
  • Module 2 Werking van energiemarkten en energiesystemen
  • Module 3 Draagvlak, acceptatie en maatschappelijke organisatie
  • Module 4 Warmtetransitie/RES 2.0
  • Module 5 Overzicht over complexiteit van energietransitie en handvatten voor transitiemanagement

 


‘’De energietransitie is volop in ontwikkeling, het is daarom belangrijk dat onze consultants blijven door ontwikkelen!’’

Martin Wolfswinkel, Business Unit Director


‘’Dit programma biedt een volwaardige ontwikkeling voor onze consultants én onze klanten waarbij zowel hard skills als soft skills aan bod komen.’’

Kristel Euser, Performance Manager Energie & Transitie

Startdatum

Het programma begint op 7 februari 2024, het kick-off event staat gepland op donderdag 25 januari 2024


Voor wie?

Gedreven consultants met passie voor energietransitie met 3 – 10 jaar werkervaring

Locatie

De modules worden gegeven in het EIFFEL Clubhuis in Arnhem

Studiebelasting

Een kick-off event, 5 modules verdeeld over 10 trainingsdagen


Certificaat

Na afronding van dit programma ontvang je een certificaat van deelname, waarin de Equis en AACSB logo's vermeld staan

Verhalen van onze consultants

Consultant Karen Florijn duikt in de complexiteit van de energietransitie

Sinds haar start bij EIFFEL als consultant in januari, heeft Karen Florijn zich ondergedompeld in de wereld van duurzaamheid en energie. Ze is net begonnen met een nieuwe...

Lees meer

Wouter van Elburg: “Het speelveld van de energietransitie begrijpen is belangrijk voor elke consultant"

Sinds Wouter zijn master in Strategic Innovation Management aan de Rijksuniversiteit Groningen voltooide, heeft hij zich gespecialiseerd in het complexe veld van transportschaarste...

Lees meer

Iets voor jou? Laten we kennismaken!

Als je jouw carrière een boost wilt geven in de rol van projectmanager of programmamanager binnen de Business Unit Energie & Transitie dan is dit premium programma een onmisbare stap! We starten in februari met de kick off en het aantal plaatsen is beperkt; neem snel contact op om ons te overtuigen van jouw deelname.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kirstel Euser (keuser@eiffel.nl) of Martin Wolfswinkel (mwolfswinkel@eiffel.nl), zij vertellen je graag meer over het programma.