Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Consultant Karen Florijn duikt in de complexiteit van de energietransitie

Blog / 13-11-2023

Sinds haar start bij EIFFEL als consultant in januari, heeft Karen Florijn zich ondergedompeld in de wereld van duurzaamheid en energie. Ze is net begonnen met een nieuwe opdracht, waar ze haar kennis en kunde inzet als Senior Journey Consultant bij Essent. Naast haar dagelijkse werkzaamheden volgt ze nu het EIFFEL Executive Energy Program, dat wordt aangeboden in samenwerking met de University of Groningen. "De lessen zijn intensief en de sprekers van hoog niveau."

Waarom dit programma?

“Karen’s keuze voor dit programma was tweeledig: een verlangen om de energiemarkt grondig te begrijpen én een kans om EIFFEL en haar collega’s beter te leren kennen. “De energietransitie betekent voor mij een leerproces; het moet anders, duurzamer, maar het ‘hoe’ is complex”, legt ze uit. Dit programma biedt haar de ideale gelegenheid om die complexiteit te onderzoeken. “Ik heb een juridische achtergrond, maar mijn persoonlijke interesse heeft me naar Team Energie & Transitie geleid. Ik voelde de noodzaak om hier tijd en energie in te stoppen.”

De meerwaarde van het programma

“Voor Karen ligt de echte waarde van het programma in de interactie en het leerproces: “We ervaren als consultants allemaal vergelijkbare uitdagingen, maar toch op verschillende manieren. Je krijgt de kans om experts te ondervragen en van hen te leren, wat je meer kracht geeft in de impact die je maakt bij de opdrachtgever. De energie en de leerpunten die ik eruit haal zijn onvervangbaar.” Dankzij deze diepgaande kennis vormt ze een solide basis in haar huidige rol en kijkt ze verder dan de oppervlakkige uitdagingen in de energietransitie. “Het daadwerkelijke programma stopt wel na een jaar, maar leeft voort in de dagelijkse praktijk door kennisdeling en het sparren met collega’s.”

Insight in trends

“Het Executive Energy Program speelt in op actuele onderwerpen, zoals alternatieve brandstoffen en de urgentie van de energietransitie. “Het stelt me in staat om mee te praten, alternatieven te bieden en de complexiteit van uitdagingen te begrijpen. Niet alleen technisch, maar ook sociologisch gezien.” Karen is blij dat het programma aanhaakt op de actualiteiten, maar dat maakt het niet makkelijker: “De lessen zijn interactief en afgestemd op onze behoeften. Soms zijn ze intensief, wat je dwingt om voorbereid en vooral ook goed uitgerust te zijn.”

Toekomstige plannen

“Karen ziet Team Energie & Transitie als voorloper in de energietransitie. “Als energieconsultant van de toekomst zie ik mezelf en mijn collega’s als experts die anderen leiden door logischerwijs de volgende stap te bepalen én te onderbouwen. Als je op opdracht zit, loop je regelmatig tegen vraagstukken aan die opgelost moeten worden door interne mensen die de noodzakelijke expertise missen. Dit programma van EIFFEL geeft mij meer body om toegevoegde waarde te leveren.”

Iets voor jou? Als je jouw carrière een boost wilt geven in de rol van projectmanager of programmamanager binnen de Business Unit Energie & Transitie dan is dit premium programma een onmisbare stap! Klik hier voor meer informatie.