Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

BESTE SPEELSTER VAN DE WERELD WORD JE NIET ALLEEN

BlogAlgemeen / 06-04-2020

“Hoe word je de beste speelster van de wereld?” Die vraag wordt mij regelmatig gesteld. Vooral nadat ik beste speelster van de wereld werd in 2018. Begin dit jaar werd ik opnieuw uitgeroepen tot beste speelster van de wereld. De vraag die nu vooral gesteld wordt, is: “Hoe word je de beste speelster van de wereld, 2 jaar op rij?”

Alles draait om het team. Als ik het beste uit mijzelf haal, haal ik dat ook uit mijn teamgenoten.

Het is een interessante vraag. Waarvan het antwoord waarschijnlijk voor iedereen anders zal zijn. Ik kan je dus ook geen antwoord geven wat voor jou direct zal werken. Ik kan je wel vertellen wat mijn gedachtes waren en wat ik eraan heb gedaan om de beste versie van mijzelf te worden. Want dat is waar het, wat mij betreft, om gaat: de beste versie van jezelf.

Sinds ik na mijn sabbatical terug ben, was dat dus ook mijn doel. Niet de beste speelster van de wereld, maar de beste versie van mijzelf. Om dit te behalen, stelde ik mijzelf vragen als: Wie ben ik? Waar sta ik voor? Wat vind ik belangrijk?

Wie ben ik?

De eerste vraag die ik mijzelf stel en probeer na te leven is: wie ben ik? En dan beantwoord ik hem met name vanuit mij als hockeyster. Ik ben een speelster met veel talent, zelfvertrouwen, een kritisch oog en doorzettingsvermogen.

Waar sta ik voor?

Ten tweede stel ik mijzelf de vraag waar ik voor sta. Ik sta voor keihard werken. Dat heb ik je immers 100% zelf in de hand en kun je altijd leveren. Daarnaast sta ik voor open en eerlijke communicatie en ik sta voor teambelang boven eigen belang. Ook het antwoord op deze vraag probeer ik te allen tijde na te leven.

Wat vind ik belangrijk?

De laatste vraag die ik stel gaat over wat ik belangrijk vind. Waar ik het allemaal voor doe. En het antwoord daarop zal je misschien verrassen. Want het gaat niet om mijzelf. Ik doe het allemaal voor mijn team.

Mede door mijn ervaring heb ik vertrouwen in mijn eigen kunnen én in dat van het team. Als ik zelfvertrouwen voel en dit uitstraal, voelen mijn teamgenoten dat ook. En dat geeft hun ook weer vertrouwen. Alles draait om het team. Als ik het beste uit mijzelf haal, haal ik dat ook uit mijn teamgenoten. Samen naar ongekende hoogtes stijgen en voelen dat je de hele wereld aan kan. Daar wil je als team naartoe. Bij de mooiste en belangrijkste prijzen die ik heb gepakt in mijn leven, stond mijn team naast mij op het podium. Arm in arm, meezingend met het volkslied. Daar speel ik voor, daar doe ik het voor. Alleen zo word ik de beste versie van mijzelf én van de wereld. Door mijn team.