Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Abel Huisman: “Door probleemgericht te werken draag ik bij aan een waardevolle oplossing”

BlogLegal / 08-03-2023

Na zijn bachelor Rechtswetenschappen, volgde Abel Huisman de master Staats- en bestuursrecht in Leiden. Hij besteedt zijn vrije tijd het liefst aan gitaar spelen en sporten, voornamelijk hardlopen en voetballen. Op een carrièredag op de universiteit kwam hij in aanraking met EIFFEL en toen is het balletje gaan rollen.
 

“Toen ik voor het eerst kennismaakte met EIFFEL, was ik vrijwel direct verkocht. Het sprak mij enorm aan dat je als starter alle kanten op kan. Ik wist nog niet precies welke kant ik op wilde, zo vers uit de schoolbanken, dus dit was voor mij de perfecte kans om verschillende disciplines te ervaren.”

Rijksoverheid ontdekken

“Eén van mijn doelen was om bij de Rijksoverheid aan de slag te gaan. Maar hoe, wat en waar; dát was me nog compleet onduidelijk. Na mijn start bij EIFFEL, heb ik een korte opdracht bij Binnenlandse zaken mogen doen. Ik werkte aan de afhandeling van een Woo-verzoek, dat niet lekker verliep. Inmiddels ben ik bezig met mijn tweede opdracht, ditmaal bij het Ministerie van Volksgezondheid. Hier zit ik op de afdeling bezwaar en beroep, waar we de verschillende bezwaren die binnenkomen bij het ministerie afhandelen. Ik word hier ingezet om bij te springen in tijden van piekdrukte.”

“Mijn werkzaamheden dragen bij aan de publieke zaak.”

Accelerator Program als katalysator

“EIFFEL is echt een fantastische werkgever, want ze begeleiden je op allerlei manieren. Als nieuwkomer kan je starten met het Accelerator Program. Dit is een soort traineeship van twee jaar, zodat je de organisatie leert kennen. Ik vind dat dit programma echt meerwaarde heeft, want ik heb nu al diverse trainingen en leuke activiteiten meegemaakt. Door ook professionals uit andere teams, zoals lokale overheid of energie en transitie, te ontmoeten, bouw je direct je netwerk uit. Als je op opdracht bent werk je wel bij EIFFEL, maar je bevindt je vaak op locatie bij de klant. Dankzij het Accelerator Program, leuke sportactiviteiten als mountainbiken, en borrels met het team Rijksoverheid sta je toch met elkaar in verbinding.”

Impact maken

“Impact maken is enorm belangrijk voor alle ambitieuze professionals van EIFFEL. Nu ik opdrachten uitvoer bij Rijksoverheid, ben ik natuurlijk voor het algemeen belang aan het werk. Mijn werkzaamheden dragen bij aan de publieke zaak en ondertussen ben ik mijn rol aan het vinden in deze wereld. Wat ik ook heel fijn vind aan consultancy, is dat je altijd wordt ingehuurd om een probleem op te lossen. Je gaat oplossingsgericht te werk en draagt op waardevolle wijze bij aan de oplossing. Dit geeft veel voldoening en wint het wat mij betreft echt van het cyclisch werken, zoals je dat in een reguliere functie hebt.”

Toekomst bij EIFFEL

“Ik hoop dat ik nog diverse mooie opdrachten, organisaties en omgevingen mag verkenningen, zodat ik goed kan ervaren wat mij aanspreekt. Mijn eerste twee opdrachten bevallen mij tot op heden uitstekend en het is ook precies wat ik ervan had verwacht. Ik hoop de komende tijd deze lijn door te trekken en als ik iets vind waar ik mij verder in wil specialiseren, kan ik altijd kiezen voor een langere opdracht. Sommige collega’s stappen dan uit de consultancy, en vertrekken dan bij EIFFEL, maar ik hoop hier voorlopig nog te blijven. Je kan namelijk ook langere opdrachten bij de organisaties draaien. Door in beweging te blijven, en bij te leren wanneer het nodig is, blijft de organisatie vooroplopen. Vooral in de wereld van wet- en regelgeving is het verstandig om regelmatig bij te scholen, zodat je over actuele kennis beschikt.”

We zoeken nog meer collega’s zoals Abel! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees hier verder.