Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

FAQ

Hoe draag ik een kandidaat aan?

Draag jouw kandidaat altijd aan via www.werkenbijeiffel.nl/referral. Hier kan je tevens aangeven voor welke vacature jouw kandidaat graag in aanmerking komt. Weet je het niet zeker of de kandidaat helemaal past? Geen probleem. De afdeling Recruitment beoordeelt de kandidaat.

Wat zijn geschikte profielen om als referral aan te dragen?

Bij Team EIFFEL zijn we altijd op zoek naar nieuw talent voor onze diverse business units en interne organisatie. Op onze vacaturesites kan je op ieder moment inzien naar welke profielen we op zoek zijn en welke disciplines er werkzaam zijn bij Team EIFFEL. Twijfel je nog over het profiel? Dan mag je altijd een van jouw collega's van team Talent Acquisition om advies vragen.

Wat gebeurt er nadat ik een kandidaat heb aangedragen?

Nadat jij jouw kandidaat hebt aangedragen gaat Recruitment met jouw referral aan de slag. Een van onze Recruiters neemt binnen drie werkdagen contact met jou op om je te informeren over jouw referral. Gaan er gesprekken starten, hoe ziet het verloopt eruit en wanneer mag je meer nieuws verwachten? Recruitment monitort het gehele proces en heeft een geheimhoudingsplicht wat betreft de inhoud van de gesprekken. Dit betekent dat er geen terugkoppeling kan worden gegeven over de inhoud gesprekken. Wel brengen ze jou op de hoogte over de status van de procedure. Uiteraard mag jij altijd vragen aan de door jouw aangedragen kandidaat wat de status is. Je kunt hiervoor mailen naar recruitment@eiffel.nl.

Voor wie geldt de referral-actie?

Iedereen die bij Team EIFFEL werkt mag deelnemen aan het referral-programma. Belangrijk om te weten is dat iedereen die een stagiaire aandraagt wél beloond wordt met het referral-cadeau (dit cadeau wisselt ieder kwartaal), maar bij aanname géén aandraagbonus van 1000 euro krijgt uitgekeerd. Dit gezien de korte periode dat stagiaires in dienst zijn. Ben je zelf een stagiaire en draag jij een trainee, consultant, professional of interne medewerker aan en wordt hij of zij aangenomen? Dan heb je zowel recht op het referral-cadeau als dank voor het aandragen en heb je ook recht op de aandraagbonus. Ben je BUD, BM'er, PM'er of Recruiter dan geldt een referral alleen als je hem of haar uit jouw privénetwerk kent. Hier wordt ook op gecontroleerd.


Hoe vaak kun je deelnemen? 

We vinden het super leuk als je meerdere mensen in jouw netwerk enthousiasmeert. Je kunt daarom ook meerdere kandidaten tegelijkertijd aandragen. Het Team EIFFEL collectors item kan je maximaal één keer per kwartaal verdienen. Wél maak je natuurlijk meer kans op de camper en zit er geen limiet op het aantal wervingsbonussen dat je kan verdienen.Hoe lang kan mijn aangedragen kandidaat in procedure blijven en is het “mijn referral"?

Het kan zijn dat we niet direct een plek hebben voor jouw kandidaat of dat jouw kandidaat nog niet op korte termijn (1 á 2 maanden) beschikbaar is. Dan blijven we natuurlijk wél contact houden, maar duurt het iets langer. Als jij iemand hebt aangedragen dan ben je gedurende één jaar gekoppeld als aandrager van jouw referral. Je ontvangt dan ook de wervingsbonus wanneer jouw referral in dat jaar wordt aangenomen. Óók wanneer jouw kandidaat eerst niet beschikbaar was. Je wordt op het moment van aandragen beloond voor jouw referral met het aandraagcadeau van dat moment. Je wordt per unieke referral 1x beloond. 

Hoe en wanneer krijg ik bericht over mijn referral beloning en hoe kan ik deze innen?

Na het indienen van jouw referral ontvang jij binnen twee weken een e-mail over jouw beloning. Middels een reactie op deze e-mail kan jij jouw keuze (indien van toepassing) kenbaar maken en laten we jou weten hoe jij jouw verdiende beloning in ontvangst kan nemen.


Hoe word ik beloond voor het aandragen van een potentiële nieuwe collega?

Wanneer je een referral aandraagt ontvang je altijd als bedankje een Team EIFFEL collector's item van ons cadeau, ongeacht of jouw kandidaat ook daadwerkelijk wordt aangenomen. Dit item kan je maximaal één keer per kwartaal verdienen, óók als je meerdere referrals aandraagt in dit kwartaal. Het item wisselt ieder kwartaal. Daarnaast loot je ook nog mee voor een weekend op avontuur met de camper. Ieder kwartaal verloten we dit 5 x onder alle collega's die in dat kwartaal een referral hebben aangedragen. Op het moment dat jouw kandidaat daadwerkelijk start ontvang jij een wervingsbonus van € 1000,- bruto. De uitbetaling vindt plaats bij jouw eerstvolgende salarisbetaling.

Kan ik mijn vergoeding ook delen met de door mij aangebrachte kandidaat of een collega?

Dat is helemaal aan jou. We kunnen het bedrag niet splitten maar het staat jou natuurlijk altijd vrij om het vervolgens te delen of samen iets leuks te ondernemen van jouw wervingsbonus.

Kan ik het bedrag ook schenken aan het goede doel?

Dat is helemaal aan jou. Zodra het bedrag op jouw rekening staat kan jij het schenken aan een goed doel dat past bij jou.

Hoe weet ik of ik de perfecte match maak?

We vragen niet aan jou om de perfecte match te maken. Daar hebben we een professionele recruitment afdeling voor. Wat we wél aan je vragen is te matchen op cultuur. Zou je graag met de door jouw aangedragen kandidaat samenwerken? Past hij of zij bij de bedrijfscultuur? Als daar het antwoord JA op is stuur jij de gegevens via de campagne pagina aan ons door.Kan ik samen met de recruiters in mijn
netwerk kijken naar geschikte kandidaten?

Heel graag! We kijken graag met je mee. Stuur een berichtje naar recruitment@eiffel.nl en we kijken samen naar de mogelijkheden binnen jouw netwerk. 

Wat als mijn aangedragen kandidaat weer uit dienst gaat?

Dat kan, en dat vinden we uiteraard super jammer, welke reden dat ook heeft. Je hoeft de € 1000,- niet terug te storten. Jij hebt namelijk je best gedaan en daar belonen we je graag voor.

Wat maakt of een referral als geldig wordt beschouwd?

We waarderen het enorm dat jij een potentiële collega wilt aandragen bij Team EIFFEL. We belonen je daar dan ook graag voor. Ieder kwartaal kan je een andere beloning of belevenis scoren, loot je mee voor een weekendje op pad met de Team EIFFEL camper en maak je kans om de wervingsbonus te verdienen als jouw referral bij ons gaat starten. Wel is het belangrijk dat jouw referral aan een aantal simpele zaken voldoet. Om teleurstelling of verwarring te voorkomen is het goed om te checken of jouw kandidaat telefonisch bereikbaar is voor onze afdeling Recruitment, de Nederlandse taal beheerst en past binnen een van onze vakgebieden en afdelingen. Daarnaast geldt dat een referral op het moment van aandragen binnen 6 maanden beschikbaar moet zijn en dat je aantoonbaar een connectie dient te hebben met jouw referral.


Wat als ik zelf uit dienst ga nadat ik een referral heb aangedragen?

Op het moment dat jij zelf uit dienst gaat maar jouw referral gaat starten voordat jouw einde contractdatum wordt bereikt, heb je alsnog recht op jouw wervingsbonus. Ga jij uit dienst terwijl jouw referral nog in de recruitment procedure zit of wel is aangenomen maar nog niet is gestart? Dan komt jouw bonus helaas te vervallen.

Kan ik kandidaten alleen maar via www.werkenbijeiffel.nl/referral aandragen?

Jazeker. Drie redenen, op deze manier houden we het proces overzichtelijk voor jouw kandidaat en jij als aandrager. Daarnaast weten we zeker dat je meedoet met de loting van de camper, het referral cadeau ontvangt én de bonus krijgt uitbetaald indien jouw referral is aangenomen.


Staat je vraag er niet tussen? Stuur een mailtje naar recruitment@eiffel.nl

Tips & Tricks

Op een feestje

Ja daar sta je dan op dat feestje. Heb je net een super mooi verhaal verteld over Team EIFFEL en blijkt je gesprekspartner op zoek te zijn naar een nieuwe baan! Je weet niet helemaal van de hoed en de rand, echter, hij zou zo maar eens kunnen passen. Je hoeft écht niet veel te doen, vragen of jij zijn gegevens mag delen is het allerbelangrijkste, wij doen de rest. Uiteraard is het fijn als je een LinkedIn profiel hebt zodat we dat alvast kunnen bekijken. Wat we je beloven is dat we hem binnen 3 dagen bellen!

Sportschool

Je raakt zomaar in gesprek met je buurvouw bij yoga. Overigens niet de eerste keer dat je elkaar ziet, je maakt altijd wel even een kort praatje. Zij vertelt dat ze een loeizware dag heeft gehad, ze werkt in als Jurist in een grote praktijk en heeft het niet super naar haar zin. Jij werkt als Legal Consultant bij Team EIFFEL en weet we altijd goede nieuwe collega’s zoeken. Ze maakt een goede indruk op je.‘Zal ik eens vragen of één van de recruiters je een keer kan bellen om de mogelijkheden bij Team EIFFEL met je te bespreken?’ Uiteraard vindt zij dat geen probleem. Je vraagt haar telefoonnummer en email adres en geeft aan dat zij binnen drie dagen gebeld wordt!LinkedIn

Opeens zie je op LinkedIn die oud-collega voorbij komen tussen al die andere 1001 berichten. Super slimme en leuke dame was dat! Maar ja, toch wel 7 jaar geleden dat jullie elkaar voor het laatst spraken. Is het gek om een berichtje te sturen? Zeker niet! Sterker nog, mensen vinden het super leuk om van jou een berichtje te krijgen. Keep it short and simple. Hierbij een aantal voorbeelden:

Hi Agnes,

Zag je opeens voorbij komen op LinkedIn. Alweer 7 jaar geleden dat we hebben samengewerkt. Ik werk nu bij Team EIFFEL, Leuk om een keer bij te kletsen?

OF

Hi Agnes,

Wat een leuke tijd hebben we gehad bij bedrijf X. Is alweer 7 jaar geleden, time flies. Lijkt het je leuk om een keer wat te horen over werken bij Team EIFFEL? We zijn altijd op zoek naar goede mensen. Laat maar weten! Groeten.

Of SUPER KORT:

Hi Agnes, hoe is het met jou? 

Alles brengt een gesprek op gang. Je kent elkaar en dat is de basis van het vertrouwen. In 99 van de 100 keer vinden mensen het super leuk om wat van je te horen. En je bént geen recruiter, dat scheelt ook een hele boel! Dus ga ervoor en laat dat netwerk tot leven komen!