Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Future-proof energieconsultants

Algemeen / 31-01-2023

De energietransitie is een complex maatschappelijk proces, dat over veel meer gaat dan vervanging van fossiele door hernieuwbare energie. Bedrijven en organisaties moeten reageren op de marktvraag naar duurzame en betaalbare energieproducten en -diensten en zijn hard op zoek naar professionals die hieraan kunnen bijdragen.

Met het EIFFEL Executive Energy Program leiden we consultants op die zich willen inzetten voor een duurzame, energie-neutrale leefomgeving. Wij werken voor dit programma samen met de University of Groningen Business School (UGBS). De absolute top in dit segment; zij hebben de expertise in huis om vanuit alle relevante wetenschappelijke disciplines hun licht te laten schijnen op de energietransitie. Deze disciplines variëren van technologie voor het maken van zonnecellen en batterijen tot economie, recht, sociologie, psychologie en ruimtelijke planning.

Eén programma, vijf modules

Ons programma is uniek en focust zich op het onderzoeken van de voorwaarden voor een succesvolle energietransitie. We benaderen dit vraagstuk multidisciplinair, vanuit een technisch, economisch, maatschappelijk, sociaalpsychologisch, juridisch en politiek perspectief.

Vanaf de start van het programma word je betrokken bij de formulering van praktijkcasussen die alternatieve routes helpen definiëren naar een meer economisch efficiënt, technisch robuust en maatschappelijk geaccepteerd systeem. Het leerprogramma helpt je om nieuwe inzichten en strategien op het gebied van energietransitie te ontwikkelen, dat gebeurt in vijf modules:

Module 1: Introductie in energietransitie
Module 2: Werking van energiemarkten en energiesystemen
Module 3: Draagvlak, acceptatie en maatschappelijke organisatie
Module 4: Warmtetransitie/RES 2.0
Module 5: Overzicht over complexiteit van energietransitie en handvatten voor transitiemanagement

De 5 modules zijn verdeeld over 10 trainingsdagen en starten op 2 maart 2023. Het kick-off event staat gepland op maandag 13 februari 2023. De modules worden gegeven in het EIFFEL Clubhuis in Arnhem en één module vindt plaats op de Rijksuniversiteit van Groningen.

Na afloop van het programma ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname, waarop de Equis en AACSB logo's vermeld staan.

Voor jou? Wij luisteren graag naar jouw verhaal

Heb jij zo'n 3 tot 10 jaar ervaring als professional, met aantoonbare affiniteit op het gebied van energietransitie, dan is dit hét moment om de stap naar EIFFEL te maken en jouw eigen toekomst vorm te geven. Neem snel contact op met Kristel Euser, wij gaan graag met je in gesprek over jouw deelname.