Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Tony Groenewoud: “Iedere #BC1Y module is leerzaam en goed opgebouwd."

BlogFinance / 27-12-2022

Sinds consultant Tony Groenewoud jaren geleden Bedrijfseconomie studeerde, is het vakgebied van Business Controlling enorm veranderd. Na 20 jaar werkervaring vond hij het tijd om weer eens terug de studiebanken in te duiken om te kijken hoe het vakgebied zich heeft ontwikkeld. En wat hij hiervan zelf in de praktijk al heeft toegepast en nog toe kan gaan passen. “Tijdens het programma #BC1Y leer je welke impact jij als Business Controller kunt hebben op de organisatie, los van alle cijfers en informatie. Daar ligt de echte kracht van een Business Controller.” 

Hoe voelt het om deel uit te maken van de class of ’22? 

Fantastisch. Het is een eer om de eerste ‘class’ te zijn die deze opleiding mag volgen en verder te laten groeien tot een nog betere opleiding dan het nu al is. Bovendien vormen we met z'n allen een mooie groep geïnspireerde mensen vanuit verschillende teams en organisaties. Hierdoor leer je veel van elkaar en ook van de werkzaamheden in andere branches. 

In hoeverre sluit de opgedane ervaring al aan op waar je in de praktijk mee bezig bent?

Ik heb 20 jaar ervaring opgedaan in (business) control functies in de zorg. Onbewust breng je toch al veel zaken in de praktijk, zoals de planning & control cyclus, monitoring, kostprijsberekeningen, relaties leggen tussen losse informatiedelen en sparring met management. En hoe je als Business Controller al bewust of onbewust bezig bent met het managen van je eigen bevindingen met de strategie en visie van de afdeling of organisatie. 

“We zijn met een mooie groep geïnspireerde mensen vanuit verschillende branches, hierdoor leer je veel van elkaar.” 

Wat is het hoogtepunt tot nu toe en waar kijk je vooral nog naar uit?

Ik heb alles tot nu toe prachtig gevonden, zowel de modules Process mining en Controllership en ook de fireside met de CFO van Team EIFFEL Yke Bonenberg. Iedere module was erg leerzaam, goed opgebouwd en werd door zeer enthousiaste docenten gegeven. Ik ben nog erg geïnteresseerd in de modules die het Opleidingsinstituut de Baak gaat geven rondom informeel leiderschap. Welke impact kun jij als Business Controller hebben op de organisatie, los van alle cijfers en informatie. Daar ligt de echte kracht van een Business Controller. 

Wat is voor jou de meerwaarde van dit programma? 

Een Business Controller vandaag de dag is niet meer die persoon die achter de computer rapportjes uitwerkt. De rol heeft zich veel breder ontwikkeld in de afgelopen 20 jaar dankzij de ondersteuning van nieuwe technologie. Belangrijkste verandering is de positionering: een Business Controller is de sparringpartner van de eindverantwoordelijke van de afdeling. Het programma raakt al deze facetten. Daarnaast zit je met je mede-Business Controllers uit andere units van EIFFEL en deel je ervaringen. 

“Een Business Controller is de sparringpartner van de eindverantwoordelijke van de afdeling.” 

Op welke trends in jouw vakgebied speelt dit programma in?

Voornamelijk dashboarding en informeel leiderschap. Dashboarding is belangrijk omdat dat je tool is waarin je als Business Controller de data en informatie presenteert. De wijze waarop je dit doet, geeft aan hoe je de afdeling  laten meebewegen met de gestelde doelen en ambities. Dat raakt het informele leiderschap. Naast de boodschap die je wilt verkondigen, moet je als Business Controller goed aanvoelen hoe je dit kunt overbrengen. 

Hoe ziet de Business Controller van de toekomst er volgens jou uit?

Een Business Controller zal nog meer als sparringpartner van de eindverantwoordelijke van de afdeling met de ondersteuning van technologie via Data Sciences en dashboarding. Niet meer vanuit het verleden denken, maar kijken naar de toekomst: wat is de verwachting voor de komende periode en hoe kunnen we daar als unit op acteren en reageren? 

“Als Business Controller denk je dankzij technologie niet meer vanuit het verleden, maar kijk je naar de verwachting voor de toekomst.” 

Wie zou je dit programma aanraden?

Als je geïnteresseerd bent in een functie met veel variatie in werkzaamheden, impact wilt hebben op de bedrijfsvoering en strategie, het leuk vindt om data-analyses te maken en te presenteren en met veel mensen contact te hebben, dan biedt deze opleiding jou veel handvaten om door te groeien in je huidige rol als Business Controller, of je te laten vormen als Business Controller. 

Wat zou je deelnemers van de volgende class willen meegeven?

Sta open voor alles wat de opleiding biedt. Volg het programma met een open vizier, leer met én van elkaar, en gebruik de Class of '22 als mentoren en inspiratie. 

Voor jou? Wij luisteren graag naar jouw verhaal
Ben jij financial met zo’n 2 tot 10 jaar ervaring, dan is dit hét moment om de stap naar Business Control te zetten en jouw eigen toekomst vorm te geven. We starten in mei 2023 en het aantal plaatsen is beperkt; neem snel contact op om ons te overtuigen van jouw deelname!