Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Robin: “Binnen het publiek domein kun je als individu impact maken”

BlogProcess / 23-09-2022

Robin haalde haar bachelor in Humanities en direct daarna een master in Political Science - International Relations. Het topic Global Sustainable Development liet haar niet koud, dus besloot ze bij EIFFEL haar ambities voor een betere wereld in de praktijk te brengen. “Ik ben een generalist in de wereld van duurzaamheid, waardoor ik bekend ben met alle onderwerpen op dit vlak binnen het publiek domein.”

“Ik merk dat er binnen ons team bij EIFFEL veel technische mensen werkzaam zijn, maar mijn specialisatie ligt juist op de sociale kant. De transitie heeft namelijk vele raakvlakken, zoals klimaatadaptatie, biodiversiteit en beleidsuitdagingen. Ik ben nu net vier maanden bij EIFFEL, maar hoop hier nog vele maanden aan vast te mogen plakken.”

Waarom EIFFEL?

“Ik heb gekozen voor EIFFEL, vanwege de afwisseling en de unieke dynamische werkplek. De overheid is absoluut op zoek naar professionals met mijn kennis, maar ik denk dat je dan de dynamiek mist. In mijn huidige functie als Process Professional Energie & Transitie kom ik op verschillende plekken. Plekken die niet veel anderen te zien krijgen, waardoor het juist extra leuk is om mijzelf hier te ontwikkelen.”

Huidige opdracht

“Momenteel ben ik werkzaam als duurzaamheidscoördinator bij gemeente Amsterdam, in stadsdeel West, waar ik zelf ook woon. Onze hoofdstad is zo groot, dat je het eigenlijk kunt zien als één centrale gemeente met daaronder allerlei kleine gemeenten. In één van deze mini-gemeenten verbind ik beleid aan de bewonersinitiatieven, waarbij ik rekening houd met allerlei stakeholders. Denk aan de portefeuillehouders, die politiek verantwoordelijk zijn, maar ook mijn collega’s van de andere stadsdelen. We hebben samen de taak om duurzame initiatieven aan te jagen en te faciliteren, dus daar is een intensieve samenwerking en heldere communicatie essentieel. Ik ben echt een spin in het web binnen deze functie en ik voel mij daarbij soms net een detective. Alle vragen rondom duurzaamheid belanden op mijn bordje, waardoor ik eigenlijk continu aan het onderzoeken en verbinden ben. Intensief, maar een ontzettend goede en leuke leerschool!”

Een zwak voor de overheid

“Team Energie & Transitie van EIFFEL, waar ik dus onderdeel van uitmaak, werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers. Enkele van mijn collega’s zetten zich in voor leveranciers en netbeheerders, maar ik heb altijd al willen werken voor de overheid. Het publiek domein had tijdens mijn middelbare schooltijd al mijn aandacht getrokken, toen ik filosofie volgde en mij kon verdiepen in maatschappelijke vraagstukken. Ik wil daarbij graag het verschil maken op het gebied van duurzaamheid en als individu kun je bij de overheid impact maken. Ik heb het geluk te mogen samenwerken met mensen die ook een idealistische mindset hebben, dus daar krijg ik energie van. Dat veel beleidslijnen in deze sector nog nieuw zijn, vraagt wel om een gezonde portie creativiteit en geduld, maar dat is de moeite waard!”

Toekomst bij EIFFEL

“Ik zie mijn toekomst bij EIFFEL rooskleurig in. Ze hebben een groot netwerk en zijn in de publieke sector enorm aan het uitbreiden. Voor de werknemers is er geen nee te koop, want er is een scala aan trainingen beschikbaar én begeleiding bij het uitstippelen van je carrière. Het is een flexibele werkgever voor mij en hoewel ik nog maar sinds twee jaren de studiebanken heb verlaten, mag ik toch al op allerlei prachtige plekken werken. Ik voorzie mooie kansen en hoop veel kennis en ervaring op te doen, zodat ik mij verder kan specialiseren. Dat het team bij EIFFEL uit allemaal slimme koppen bestaat helpt ook mee, want ik leer veel van mijn collega’s. Naast mijn opdracht bij gemeente Amsterdam, besteed ik een aantal uren per week - samen met een andere Eiffelaar - aan de procesoptimalisatie binnen het team Marketing & Communicatie. Dagelijks word ik voorzien van nieuwe perspectieven van jong en oud. Ik leer van verschillende perspectieven van seniors, trainees en andere professionals, zowel jong als oud, en die balans werkt voor mij heel fijn.”