Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Jay: “EIFFEL stimuleert mij om te blijven ontwikkelen”

BlogFinance / 13-06-2022

Van een enthousiaste feestvierende student transformeerde hij in korte tijd naar een serieuze professional op financieel vlak. Op zijn wensenlijstje stonden werkervaring opdoen in een bancaire werkomgeving en bij de lokale overheid. “De afgelopen vijf jaar heb ik op beide plaatsen de dynamiek ervaren. Dat het werken voor een bank mij het beste zou bevallen, zou ik zonder EIFFEL nooit geweten hebben.”

“Na mijn studie Technische bedrijfskunde en Financial Management aan de UT in Enschede liep ik wat vast. Het leven als student beviel mij wel, maar ik liep toch tegen praktische uitdagingen, zoals het kopen van een huis, aan. Mijn neef en broer werkten ook voor EIFFEL, dus ik besloot eens een poging te wagen.”

Waarom EIFFEL?

“Tijdens mijn eerste bezoek viel mij op dat er een hele familiaire sfeer heerste en dat iedereen wel openstond voor een gesprekje. Vrijwel direct erna kreeg ik een contract aangeboden, zonder ook maar een officieel sollicitatiegesprek gevoerd te hebben. Ze voerden een screening uit, ik bezocht een inhousedag en voordat ik het wist stond mijn eerste opdracht voor de deur. Bij EIFFEL creëer je jouw eigen kansen, maar je kunt alle ondersteuning vanuit de organisatie verwachten.”

Cultuurshock

“Ik begon bij de Rabobank als Herbeoordelaar Rentederivaten, waar ik mij in de jaren erna heb opgewerkt tot Coördinator Calculatie & Klant Terugkoppeling. Deze opdracht kwam na ruim drie jaar ten einde, waardoor ik de overstap maakte naar een gemeente. Ik heb dit, tegen alle verwachtingen in, ervaren als een cultuurshock. Bij lokale overheden zijn fouten geoorloofd en is procesoptimalisatie niet zo’n prioriteit als binnen de bankomgeving. Na ruim een jaar veel te hebben geleerd over de TOZO en de Bbz, ben ik weer terug op mijn vertrouwde plek.”

Huidige opdracht

“Mijn eerste opdracht voor EIFFEL voerde ik uit bij de Rabobank en na een omzwerving ben ik er nu weer terug. Sinds januari ben ik actief als Dossierbehandelaar & Medewerker Quality Assurance. We zitten nog volop in de opstartende fase van het project. Dat het een langdurig project is van enkele jaren, in plaats van maanden, spreekt mij aan. Ik heb zo de perfecte balans tussen keuzevrijheid en stabiliteit gevonden.”

Jezelf blijven ontwikkelen

“EIFFEL stuurt enorm op je ontwikkeling. Dit vind ik prettig, want stilzitten is niet aan mij besteed. Ik heb de laatste tijd meerdere certificaten behaald, waaronder de bekende Lean Green Belt. Ik weet nu exact hoe ik bedrijfsprocessen verbeteren kan. Sinds een half jaar ben ik daarbij lid van de Ondernemingsraad, waar ik wel enkele dagen per week mee doende ben, naast mijn opdracht bij Rabobank. Een dikke huid en een kritische blik komen hierbij van pas, maar ik vind het geweldig om mij hiervoor in te zetten. Door deze extracurriculaire werkzaamheden ben ik ook regelmatig in het Clubhuis te vinden. Waar anderen er komen om te relaxen, sporten of gamen, kom ik er toch echt om te werken. Maar de sfeer is er absoluut goed.”

Toekomst bij EIFFEL

“Mijn toekomst bij EIFFEL zie ik voor de komende jaren wel rooskleurig in. Zij bieden mij de kans om mijzelf breed te ontwikkelen en verschillenden dingen te proeven. Voor mij is de mobiliteitsregeling daarbij een groot voordeel, want je kunt een auto leasen, privé en/of zakelijk rijden of juist de combinatie met het OV opzoeken. Ideaal als je het mij vraagt. Sinds ik een kleine heb, en nog eentje onderweg, ondersteunt EIFFEL mij ook volop. Ze denken mee over de inrichting van je ouderschapsverlof en bieden diverse regelingen aan. Voorlopig heb ik nog geen plannen om te vertrekken, maar hoop ik door te groeien naar rol van Consultant!”