Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Iris: “EIFFEL biedt mij de kans een kijkje te nemen in allerlei keukens”

BlogLegal / 31-05-2022

Na een Bachelor Rechtsgeleerdheid en een master Privaatrecht had Iris zin om aan de slag te gaan. Ze ging op zoek en stuitte in haar zoektocht op EIFFEL. “Die toffe lease auto was de trigger, maar uiteindelijk bracht het mij zoveel meer dan ik verwacht had!”

“Na mijn bachelor volgde ik eerst een master Gezondheidsrecht, maar dat viel mij enorm tegen. Het onderwerp spreekt mij aan, maar de master vond ik niets. Ik stapte over naar Privaatrecht en was na afronding hiervan klaar voor een interessante baan. Ik woon nog bij mijn ouders, want ja, studieschuld en woningcrisis, maar ik kan nu lekker sparen en mij op mijn werk storten!”

Waarom EIFFEL?

“Zelf ben ik al wel 20 jaar fanatiek voetballer en groot fan van AJAX. Het stuk topsport en ambitie wat ik terugzag in de propositie van EIFFEL, sprak mij aan. De slogan ‘Voorblijven. Niet bijblijven.” is toepasbaar op mijn karakter, ik houd van aanpakken en blijven verbeteren. Op de site zag ik staan dat je een toffe lease auto onderdeel van je contract kon zijn, dus dat was absoluut een trigger. Maar de bedrijfscultuur, en het feit dat je in allerlei keukens een kijkje kan nemen, was absoluut de doorslaggevende factor.”

Accelerator Program

“Het hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem en we noemen dit liefkozend ‘het Clubhuis’. Collega’s komen naar het EIFFEL clubhuis om te werken, vergaderen of studeren, maar ik kom er toch vooral voor de gezelligheid. Daarbij ben ik volop aan het ontdekken en leren in het Accelerator Program van EIFFEL. Dit is een 2-jarig traineeship, waar de nadruk ligt op het ontwikkelen van talenten. Het leuke is dat je eens in de zes weken alle collega’s treft, die op hetzelfde moment zijn gestart. Het is voornamelijk veel kletsen en niet werken daar, in mijn geval!”

Huidige opdracht

“Toen ik solliciteerde raakte ik tijdens het proces in gesprek met iemand van EIFFEL, die met mij meekeek naar welk team voor mij geschikt zou zijn. Nadat ik het contract had getekend, kon ik direct voor ABN Amro aan de slag voor drie maanden. Na die eerste drie maanden werd de overeenkomst verlengd, omdat zowel ik als de opdrachtgever tevreden zijn. Ik werk voor de afdeling Klachtenmanagement, waar ik ontzettend veel heb geleerd over fraude en bankzaken. Ik pak de tweedelijns klachten op, die eerstelijns zijn afgewezen. Het zal je verbazen hoe vaak er sprake is van WhatsApp-fraude en hoeveel - vooral oudere - mensen hun bankpassen in vertrouwen afgeven. Verbazingwekkend!”

Fanatiek spel

“Naast mijn werkzaamheden voor ABN ben ik ook teamcaptain van het propositieteam Klachtoffice bij EIFFEL. Dit team is de brug naar klachtenmanagement, voor collega’s die er nog niet zo bekend mee zijn. We organiseren allerlei activiteiten, zoals een jurisprudentielunch of een educatief avondje over klachten bij financiële instellingen. Ook ben ik teamcaptain bij EIFFELplay, waar we met het team challenges uitvoeren om punten te verdienen. Het team met de meeste punten wint een reis naar Ibiza en de nummers twee en drie gaan naar Parijs en Londen, dus er staat wel wat op het spel!”

Toekomst bij EIFFEL

“Sommige mensen doorlopen een hele carrière bij EIFFEL en andere gebruiken de organisatie als springplank. Ik behoor denk ik toch meer tot de laatste groep. Ik geniet enorm van de dynamiek hier en haal ik het onderste uit de kan, waar beide partijen hun voordeel mee doen. Ik heb mijn Wft basis behaald en werk nu aan Wft hypothecair krediet. Daarbij bieden ze toffe trainingen aan, zoals ‘het voeren van gesprekken met een lading’. Veel juristen focussen op de inhoud, dus dan in zo’n communicatietraining geen overbodige luxe.”