Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Tom: ''Het speelveld verkennen bij verschillende opdrachtgevers vind ik enorm waardevol''

BlogLegal / 26-04-2022

Hij voelde niet de noodzaak om Groningen te verlaten voor Utrecht, maar deed het toch voor de juiste baan. Of Tom Reinders spijt van zijn keuze heeft? “Binnen een uurtje heb ik een nog groter bereik en daarbij een ontzettend afwisselende baan. Daar kun je toch geen spijt van hebben?”

“Ik studeerde Sociaal Juridische Dienstverlening op het hbo en voelde nog niet direct de drang om aan de slag te gaan. Daarom koos ik ervoor om door te studeren en behaalde ik mijn master recht & bestuur aan de Rijksuniversiteit Groningen.”

Waarom EIFFEL?

“Tijdens mijn master had ik ontdekt dat ik graag wilde werken in de lokale overheid. Toen een recruiter mij benaderde, ben ik in gesprek gegaan over de mogelijkheden en eigenlijk was ik vrij snel overtuigd. De manier waarop de communicatie verliep, een jonge organisatie en de mogelijkheid om ervaring op te doen bij verschillende bedrijven, was voor mij echt doorslaggevend. Bij EIFFEL kon en kan ik op eigen tempo ontdekken waar ik voor warmloop. Zo volg ik momenteel een opleiding mediation en dat vind ik ook enorm interessant.”

De schakel tussen opdrachtnemer en opdrachtgever 

“Mijn eerste opdracht voerde ik uit bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ik ging aan de slag als bezwaarjurist, samen met een aantal andere Eiffelaars. Ik leerde hierdoor on the job ontzettend veel, maar had ook de tijd en ruimte om mijn collega’s goed te leren kennen. Na dat eerste jaar besefte ik dat ik ook het speelveld wil verkennen, naast het inhoudelijke werk als jurist. Daarom voer ik sinds die tijd ook opdrachten uit voor VNG, zo’n acht uur per week. Ik ben daar op een andere opdracht binnengekomen, maar ben inmiddels voorzitter netwerk omgevingsplan. Vanuit die functie faciliteer ik maandelijks een online sessie, waarvoor ik een onderwerp en een spreker regel. Ook ben ik secretaris van een stuurgroep, die opdrachten verleent aan stedenbouwkundige bureaus. Ik ben daar de schakel tussen opdrachtnemer en opdrachtgever, heel tof.”

Huidige opdracht

“Ik ben Jurist Vergunning & Handhaving bij de gemeente Schiedam, voor 32 uur per week. Daar handel ik de bezwaar- en beroepszaken op het gebied van omgevingsrecht en huisvestingsrecht af. Ik ben hier samen met een senior jurist ingedoken, omdat ze piekdrukte ervaren. Het leuke is dat ik kan sparren met een collega met meer ervaring dan ik; we hebben eens per week een inhoudelijke meeting en checken samen de stukken die zijn opgesteld. Ik kan dus een andere Eiffelaar raadplegen, die ook de dynamiek binnen de setting kent.”

Opvallend dynamisch

“EIFFEL heeft geen hoofdkantoor, maar een clubhuis. Ik weet niet hoe ze het doen, maar het voelt ook echt als een clubhuis. Ik komt er wekelijks om bij te praten met collega’s, aan de slag te gaan op een fijne werkplek of om mee te doen met activiteiten, zoals boksles. Juist het feit dat je niet strak in pak hoeft, er een gemoedelijke sfeer heerst, voelt heel fijn. Het is echt een thuisbasis, waar we allemaal graag komen. Mede daarom raad ik iedereen aan om eens een kijkje te nemen bij EIFFEL. Deze organisatie heeft zo’n unieke dynamiek, het enthousiasme spat er vanaf. Je kunt zakelijk en privé scheiden of beide werelden moeiteloos laten overvloeien, want collega’s kunnen net zo goed vrienden zijn.”

''Je kunt zakelijk en privé scheiden of beide werelden moeiteloos laten overvloeien, want collega’s kunnen net zo goed vrienden zijn.”

Toekomst bij EIFFEL

“Mijn toekomst bij EIFFEL zie ik absoluut voor mij, maar in welke vorm zal de tijd moeten leren. Ik kan verschillende opdrachten uitvoeren voor allerlei opdrachtgevers. Inmiddels heb ik al zoveel ervaring opgedaan; ik kan écht richting geven aan mijn eigen loopbaan. Ik hoop de komende jaren opleidingen te volgen of in de rol van een senior te groeien. Het mediation stuk vind ik ook aantrekkelijk, dus misschien wil ik hier ook wel meer mee doen. De mogelijkheden zijn eindeloos, juist omdat je alles wat je investeert er dubbel en dwars weer uithaalt. Het is echt een top organisatie om voor te werken.”