Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Matthieu: “De jurist van de toekomst kijkt met een brede blik vooruit en maakt slim gebruik van de technologie.”

TestimonialLegal / 26-04-2022

Jurist Matthieu startte na zijn Master Arbeid & Onderneming bij de business unit Legal Office van EIFFEL. Het leek hem een mooie plek om ervaring op te doen en zichzelf verder ontwikkelen. Nog geen anderhalf jaar later is hij bezig met het opzetten van een nieuwe business unit binnen EIFFEL, het innovatieve Legal Tech. “Dat is het mooie van EIFFEL, je krijgt alle vrijheid om nieuwe dingen te bouwen.”

“Na mijn rechtenstudie wilde ik graag als jurist aan de slag, maar niet volgens het geijkte pad van de advocatuur. Ik wilde meer zien, afwisselend werk doen en verder groeien. Het liefst in een jonge dynamische omgeving. Toen ik op een bedrijvendag kennismaakte met EIFFEL wist ik het meteen: hier kan ik mezelf eindeloos ontwikkelen. Dat ik vervolgens zo snel zulke grote stappen zou zetten had ik niet durven dromen.”

Waarom EIFFEL?

“Bij EIFFEL kan ik inhoudelijk de diepte in en ontwikkel ik mezelf in een hoog tempo. Ondertussen is de sfeer ongedwongen en de organisatiestructuur plat. Leidinggevenden zijn toegankelijk en gemakkelijk in de omgang. En de verbondenheid tussen de collega’s is groot. Dit merk je ook op ons kantoor, het ‘clubhuis’. Een fijne ontmoetingsplek om samen te werken, bij te praten en kennis uit te wisselen. Daarnaast krijg je bij EIFFEL snel de vrijheid om zelfstandig zaken op te pakken. Ik zat nog geen drie dagen op mijn eerste functie en ik mocht al zelfstandig dossiers afhandelen. Natuurlijk onder goede begeleiding. Ook de topsportmentaliteit van EIFFEL spreekt me erg aan. In mijn jeugd was ik jarenlang atleet op hoog niveau. Groei, ontwikkeling en het beste uit jezelf halen zijn aspecten die ik helemaal herken.”

Legal Office

“De business unit Legal Office ondersteunt onder andere rechtsbijstandsverzekeraars en vakbonden bij het afhandelen van dossiers. In mijn eerste functie bij EIFFEL behandelde ik dossiers van a tot z voor deze klanten. Daarna deed ik een opdracht op de frontoffice van een rechtsbijstandsverzekeraar. Hier gaf ik eerstelijns adviezen, maakte ik dossiers aan en hielp ik met het wegwerken van achterstanden. Het direct in contact staan met klanten vond ik leuk en leerzaam en heeft mij ontzettend geholpen in mijn ontwikkeling. Voor mijn daaropvolgende opdracht werkte ik als dossierbeoordelaar bij een overheidsinstantie. Deze opdracht verschilde ook weer van mijn voorgaande opdrachten, zowel de inhoud als omgeving. De grote diversiteit aan opdrachten in korte tijd maakt het werken bij EIFFEL zo aantrekkelijk. Het is leerzaam voor starters en het biedt uitdaging aan professionals: een soort juridische speeltuin waarin je helemaal los kunt gaan.”

“Dat ik mijn werk als jurist kan combineren met mijn passie voor data en techniek is voor mij een droom die uitkomt.”

Legal Tech

“Na mijn eerste jaar bij EIFFEL raakte ik in gesprek met Jeroen Müller, business unit director van Legal Office. Hij had de missie om legal tech aan de dienstverlening van EIFFEL toe te voegen. Ik was meteen razend enthousiast over zijn plannen en inmiddels werken we samen aan het opzetten van de nieuwe business unit Legal Tech. Hiermee willen we onze klanten een innovatieve dienstverlening bieden met inhoudelijk sterke juristen, ondersteund door perfecte technologie. Een waanzinnig gave uitdaging en een project dat perfect bij mij past. Data en technologie behoren tot mijn grootste passies. Al sinds mijn studietijd werk ik als data-analist in het Nederlandse topvolleybal en ik doe dit nu nog steeds in de weekenden. Dat ik de techniek nu mag combineren met mijn juridische werk is echt een droom die uitkomt. Technologie is voor ons een middel om tot betere werkprocessen te komen en we zijn nu druk met het meenemen van klanten in onze ideeën. Binnenkort starten we met het opleiden van vijftien nieuwe collega’s, van binnen en buiten EIFFEL. Ze leren straks alle ins en outs van legal tech zodat we onze klanten straks perfect kunnen ondersteunen.”

De jurist van de toekomst

“Juridisch werk zal altijd mensenwerk blijven en ik geloof dan ook niet in het vervangen van de jurist door een robot. Maar een jurist kan zijn werk wel beter en slimmer te doen met hulp van de juiste technologie. De tijd die hij voorheen stak in repetitieve administratieve taken kan hij nu besteden aan een waardevol klantgesprek of het verzamelen van achtergrondinformatie. De jurist van de toekomst is voor mij een jurist met een brede blik; met kennis en interesse van technologie én met oog voor werkprocessen, verandermanagement en klantbeleving.”