Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Remi: “EIFFEL biedt een heel mooie springplank”

Process / 05-01-2022

Gezien zijn leeftijd en werkervaring kun je Remi Taal (bijna 34) met recht een senior Eiffelaar noemen. Vóór zijn carrière bij EIFFEL werkte Remi jarenlang als bedrijfsleider bij het Lucent Danstheater in Den Haag. Een kleine zes jaar geleden maakte hij via EIFFEL een mooie overstap naar Team Zorg. 

“Ik ben mijn schoolloopbaan begonnen op het vmbo en geëindigd met een opleiding HBO Management, Economie en Recht en vervolgens een Master Gezondheidswetenschappen aan de Erasmus Universiteit. En hoewel ik het theater nog steeds een warm hart toedraagt, wilde ik iets met die Master doen. Toen kwam EIFFEL op mijn pad. Niet iedereen weet het, maar er is hier een heel leuk Team Zorg.”

Team van Eiffelaars

“Via EIFFEL begon ik als trainee bij een GGZ-organisatie in Rotterdam. Daar heb ik voor de financieel directeur onder andere een risico framework opgezet. Een half jaar later werd ik – als junior professional – onderdeel van het team Registratie Geregeld met andere Eiffelaars bij een GGZ-organisatie in Amsterdam en omstreken. Ik zat daar in een heel team van Eiffelaars: trainees, professionals, consultants. We hebben er met en van elkaar veel geleerd. Zo ben ik van de ene opdracht naar de andere gegaan.”

Leven lang leren

“Het devies van EIFFEL is: blijf je leven lang leren. Ik heb me gespecialiseerd inLEAN, een filosofie om processen in organisaties te optimaliseren. Inmiddels ben ik gecertificeerd Black Belt Professional in LEAN Black Belt; bij de praktijktoets daarvoor moest ik aantonen hoe ik ruim € 50.000 kon besparen voor de organisatie. Met dit certificaat ben ik Change Projectmanager geworden bij een GGZ-organisatie. Ik heb er verschillende projecten geleid, waaronder de Integratie en Harmonisatie van de administratieve organisatie van een opdrachtgever. Ook heb ik afdelingen gereorganiseerd en heringericht.''

Kansen benutten

“Tijdens mijn opdracht en eventueel wanneer je in de beschikbaarheid terecht komt, kun je ontzettend veel voor je team betekenen. Dat vind ik heel betekenisvol. Zo ga ik af en toe met consultants mee op salesgesprekken, bezoek ik collega's op hun opdracht en fungeer ik als mentor voor onze trainees. En ik geef trainingen: ik leer collega’s hoe ze op hun opdracht kansen kunnen verzilveren. Ze noemen mij hier al de Xplore guru. Hoe dat zit? Kijk, elk team heeft een business manager wiens taak het is om opdrachten binnen te halen. Maar tegelijkertijd kan elke Eiffelaar natuurlijk zelf kansen ontdekken bij de klant. Ik leer ze hoe ze die kansen kunnen benutten.”

“Altijd als ik uit Arnhem vertrek, rijd ik met heel veel positieve energie weg.”

Onderdeel van het team

“Het leuke van werken bij EIFFEL is dat je echt onderdeel bent van het team. Je voelt je heel betrokken. Ze doen hier echt hun best om een community te creëren. Vaak ga ik nog lunchen met oud-collega’s. Dat zegt wel iets over de warmte in het team.

Ze hebben een prachtig clubhuis – het hoofdkantoor – in Arnhem. Sport staat bij EIFFEL hoog in het vaandel, dat is doorvertaald in het gebouw. Er worden ook inspiratiesessies gegeven met topsporters, bijvoorbeeld met Pieter van den Hoogenband. Altijd als ik uit Arnhem vertrek, rijd ik met heel veel positieve energie weg.”

Eerste mooie carrièrestap

“Ik kan starters echt aanraden om hun carrière bij EIFFEL te beginnen. Het is heel prettig om met soortgenoten in dezelfde leeftijd een eerste mooie carrièrestap te maken. Je kan je hier enorm ontwikkelen. Je hebt letterlijk de regie over je eigen loopbaan. EIFFEL investeert veel in mensen. Als je denkt, ik wil eens naar een ander team, en je brengt dat op een constructieve manier, dan kan je heel veel bereiken. Je kan een kijkje nemen in de keuken bij bedrijf a, b, of c, zien waar de verschillen zitten, ontdekken welk soort bedrijf het beste bij jou past. Kortom, EIFFEL biedt een heel mooie springplank. Dus starters, schroom niet en neem contact op. En wil je eerst mij een paar vragen stellen, stuur me dan een LinkedIn-bericht!”
 

Bouw een netwerk voor het leven.