Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Saskia: ''Bij EIFFEL krijg ik alle vrijheid om mijn carrière zelf vorm te geven.”

Process / 02-01-2022

Na haar Master Bedrijfskunde met specialisatie HR stond Saskia de Jong op een tweesprong. Wordt het HR of toch consultancy? Na een sportieve kennismaking met EIFFEL was ze om. Inmiddels leidt Saskia als Process & Change Professional haar opdrachtgevers door complexe procesverbeteringen. Wat haar bij EIFFEL aantrekt? De eindeloze mogelijkheden! 

“Mijn eerste kennismaking met EIFFEL was tijdens een hockeyclinic, die EIFFEL organiseerde bij mijn studievereniging. Meteen daarna dook ik de website van EIFFEL op. Van dit bedrijf wilde ik meer weten! Het consultancy-vak leek me erg leuk, maar het was vooral mijn goede gevoel over EIFFEL dat mij over de streep trok. Ik voelde me 100 procent op mijn plek.”

Processen verbeteren met HR-bril op

“Als Process & Change Professional help ik organisaties in de energiesector bij het verbeteren van hun processen. Ik ben dus niet inhoudelijk bezig met HR, mijn afstudeerrichting, maar mijn HR-bril heb ik toch altijd op. Ook bij procesverbetering houd ik mij bezig met vragen als ‘zit iedereen wel op de juiste plek’ en ‘houden mensen zich wel bezig met de juiste dingen’? Goede processen maken ieders werk leuker en gemakkelijker. En daar krijg je weer blije medewerkers door, die beter gaan presteren. Daar doe ik het voor!”

De juiste vragen stellen

“Mijn huidige rol in het Lean-verbeterproject bestaat vooral uit coördineren en faciliteren van groepssessies, waarin ik samen met collega’s een bepaald proces in kaart breng. Eerst zoek ik mensen met de juiste inhoudelijke kennis bij elkaar. En dan komt het aan op het stellen van de juiste vragen. Vaak hebben medewerkers zelf al het antwoord. Aan mij de taak om deze naar boven te krijgen. Samen graven we naar de kern van het probleem. Soms denk je, yes, we hebben ‘m! Blijkt er vervolgens nog veel meer achter te zitten. Ik vind het supergaaf om zo’n proces te begeleiden en tot mooie oplossingen te komen.”

Eiffelaars staan altijd voor je klaar

“Goed contact met mijn EIFFEL-collega’s vind ik fijn en belangrijk. Normaalgesproken hebben we iedere week een standaard kantoordag. Naast dat het leuk is om bij te praten, komen we zo alles te weten over elkaars opdrachten en kennis. Wel zo handig om te weten wie je kunt bellen als je vragen hebt! Je hoeft het wiel niet steeds opnieuw uit te vinden. Er is namelijk altijd wel iemand binnen EIFFEL die hetgeen wat jij doet, al eens eerder heeft gedaan. En het mooie is: Eiffelaars zijn altijd bereid zijn om elkaar te helpen.”

''Je hoeft niet het wiel steeds opnieuw uit te vinden; er is altijd wel iemand binnen EIFFEL die hetgeen wat jij doet, al eens eerder heeft gedaan.''

Je ontwikkeling in een stroomversnelling

“Sinds ik bij EIFFEL werk, gaat er geen dag voorbij zonder dat ik iets nieuws leer. De beroemde uitspraak van Pippi Langkous ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’, is echt op mij van toepassing. Ik bijt ik mezelf iedere dag weer vast in nieuwe uitdagingen en pak elke kans aan om te leren. Ik weet nog niet wat ik ‘later’ worden wil. Gelukkig hoeft dat ook niet en krijg ik bij EIFFEL uitgebreid de kans om mijn talenten te ontdekken en te ontplooien.”

Bijdragen aan de wereld van morgen

“De opdrachten bij EIFFEL zijn relatief kort, waardoor je snel ervaring opdoet bij verschillende projecten en bedrijven. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende sectoren. Ik ben nu helemaal blij in de energiesector, waarin alles nu draait om duurzaamheid. Iedere dag als ik naar mijn werk ga, denk ik ja, ik draag bij aan de wereld van morgen. Dat geeft me iedere dag weer energie.”

Zelf aan het roer van je loopbaan

“Eigenlijk is alles mogelijk bij EIFFEL. Als je een bepaalde ambitie hebt, kun je daar altijd over in gesprek. Je kiest je eigen koers en EIFFEL helpt je hier graag bij. Maar je moet het wél zelf aangeven. Geen manager zal je een bepaalde richting in duwen of je vertellen wat je moet doen. Je hebt dus veel vrijheid, je zit je niet vast aan één plek én je kunt je carrière helemaal zelf vormgeven. Met opdrachten en trainingen die passen bij jouw ontwikkeling. Mooier kun je het niet krijgen, toch?” 
 

Bouw een netwerk voor het leven.