Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Meekijken met onze collega's bij het UBR

Finance / 29-11-2021

Geschreven door
Tim Noltes & Tessa de Leeuw

Onze overheidsfinancials -en bedrijfskundigen zijn werkzaam binnen de Rijksoverheid. Bij een uiteenlopende klantenportefeuille, met een focus op Finance en projectmanagement. Collega's Tessa de Leeuw en Tim Noltes vertellen over hun opdracht bij Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR).

Tim Noltes is 24 jaar en woont in Utrecht. Hij is een sportliefhebber; hij doet aan voetballen, wielrennen én hardlopen. Daarbij is hij altijd bereid om uitdagingen aan te gaan en stelt voor zichzelf ambitieuze doelen. Na zijn bachelor Economie en Bedrijfskunde en een master Finance, heeft Tim gekozen om bij EIFFEL aan de slag te gaan als Finance Trainee. “Hier kan ik snel ervaring opdoen bij verschillende klanten, daarbij ben ik enthousiast over de link naar de topsport.” Inmiddels mag Tim zich Finance Professional noemen!

Tessa de Leeuw is 23 jaar en woont in Amsterdam. In haar vrije tijd sport ze en brengt ze graag tijd door met haar vrienden & familie. Na haar master in Marketing & Finance is Tessa in het najaar van 2020 gestart bij EIFFEL als Finance Professional binnen de Rijksoverheid. “Ik ben bij EIFFEL komen werken, omdat ik hier de kans krijg om veel verschillende opdrachten te mogen uitvoeren. Ook vind ik de focus op leren en ontwikkeling erg belangrijk, vooral in een eerste baan.” Tessa is dat najaar direct begonnen bij UBR.

Wat doet het UBR?

Het UBR is een rijksbrede dienstverlener, die werkt voor het publieke domein. Ze leveren advies-, transitie-, innovatie- en interimprojecten. Het doel van UBR is om de overheid beter, sterker en slimmer te maken. UBR bestaat uit meerdere organisatie onderdelen, waaronder de afdeling Bedrijfsvoering en Financiën. Deze afdeling verzorgt de financiële dienstverlening binnen het ministerie van Binnenlandse Zaken en daarmee ook van het UBR zelf. Tessa en Tim zijn werkzaam bij de afdeling Financiële Dienstverlening, deze afdeling is verantwoordelijk voor de financiële administratie binnen het UBR.

Wat is jullie rol in dit project?

Tessa: “Eind 2020 ben ik begonnen op de afdeling Financiële Dienstverlening. Eerst als adviseur bedrijfsvoering, waar ik werkzaam was op de debiteuren- en crediteurenadministratie. Ondertussen ben ik doorgeschoven als financieel medewerker. Hier ben ik verantwoordelijk voor het bijhouden van verschillende administraties. In een notendop houdt dit in dat ik ervoor zorg dat deze administraties correct worden bijgehouden. Dit is voornamelijk belangrijk tijdens de tweemaandelijkse afsluiting, waarbij we dossiers moeten opleveren met de belangrijkste balansposten, die we dan ook toelichten. Hiervoor schakel ik ook veel met de afdeling Control & Advies. Zo heb ik al veel kunnen zien van de organisatie en heb ik me kunnen ontwikkelen op een wat breder vlak. Dat vind ik dan ook erg positief aan mijn opdracht, vooral omdat dit mijn eerste is.”

Tim: “Ik ondersteun de financieel specialisten van de afdeling Financiële Dienstverlening. Er vindt een tweemaandelijkse omzetbepaling plaats. Dit gebeurt nu bij de afdeling Control & Advies. Er is een transitie gaande om dit naar mijn afdeling over te hevelen. Ik zit in een kerngroep om dit goed te laten verlopen. Mijn rol is het vaststellen én vastleggen van de methodiek van omzetbepaling. Ik ben het aanspreekpunt voor beide teams. Het geeft mij echt een boost dat dit ook gaat lukken! Het installeren van de kerngroep en onze positieve houding hebben hier zeker aan bijgedragen.

 “UBR staat zelf nog vol in ontwikkeling, ze zijn constant bezig met hoe ze hun dienstverlening nog beter kunnen uitvoeren. Dit vind ik erg interessant om mee te maken. Ik ben dan ook benieuwd wat er de komende periode gaat gebeuren en kijk uit naar de kansen die ik krijg om hier nog meer te leren.”

Wat maakt deze opdracht bijzonder?

Tessa: “UBR staat zelf nog vol in ontwikkeling, ze zijn constant bezig met hoe ze hun dienstverlening nog beter kunnen uitvoeren. Dit vind ik erg interessant om mee te maken. Ik ben dan ook benieuwd wat er de komende periode gaat gebeuren en kijk uit naar de kansen die ik krijg om hier nog meer te leren.”

Tim: “De rol van financieel specialist bij UBR is geen dag hetzelfde. Naast mijn werkzaamheden ten aanzien van de transitie, ben ik bezig met verschillende analyses en controles. Voorbeelden hiervan zijn de BTW rondrekening, balansbeheer, controles op baten en lasten van voorgaande jaren en de verlofuren. Dit is zomaar een greep, maar geeft al een goed beeld van de diversiteit aan werkzaamheden. Dit helpt mij om in korte tijd veel te leren en te groeien. Wat ik erg prettig vind is dat ik veel vertrouwen voel van de andere Financieel Specialisten. Daarbij is er een grote bereidheid om kennis te delen. Met een proactieve en leergierige houding krijg je hier veel kansen.”

Hoe ervaart UBR de samenwerking met EIFFEL?

Opdrachtgever Kees van Eekelen: ''EIFFEL luistert goed naar de behoefte van de klant. Elke keer weer zijn ze in staat om super gemotiveerde professionals te leveren. Elke professional is snel inpasbaar en levert toegevoegde waarde. Wij zijn echt blij met de samenwerking en kijken verder uit naar toekomstige samenwerkingen.”
 

Bekijk onze finance vacatures

 

DIT BEN JIJ  

Jij gaat aan de slag met 'datagedreven werken' binnen gemeenten, waterschappen en provincies. 

Wil jij het management van onze opdrachtgevers helpen om vanuit financieel oogpunt alle bedrijfsprocessen optimaal aan te sturen? En de verbinding tussen data en business intelligence in het financevak uitbouwen?

Wil jij het management van onze opdrachtgevers helpen om vanuit financieel oogpunt alle bedrijfsprocessen optimaal aan te sturen? En de verbinding tussen data en business intelligence in het financevak uitbouwen? ...