Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Jeroen: “De afwisseling in mijn werk is enorm, de mogelijkheden zijn eindeloos en mijn leercurve is steiler dan ooit.”

Finance / 21-06-2021

Na tien jaar bij twee verschillende bedrijven gewerkt te hebben, begon het te kriebelen bij Jeroen. Hij wilde meer zien van het bedrijfsleven. Bij EIFFEL kwam zijn wens uit en inmiddels werkt hij al twee jaar als consultant finance in de profitsector. “De afwisseling is enorm, de mogelijkheden zijn eindeloos en mijn leercurve is steiler dan ooit. Precies waar ik naar op zoek was.” 

“Niet alleen de afwisseling en de inhoud van het werk passen goed bij mij. Ook de open en informele cultuur, de hulpvaardige collega’s en de trots die mensen voelen als ze bij EIFFEL werken, zijn factoren die mij motiveren. Die trots voel ik ook, en dat werkt inspirerend.” 

Even voorstellen

“Mijn kinderdroom om profvoetballer, brandweerman of dokter te worden is nooit uitgekomen. Gelukkig ben ik helemaal blij met wat ik nu doe. Als consultant finance adviseer ik verschillende bedrijven in de maaksector, zoals productie- en transportbedrijven. Ik geniet van de afwisseling en krijg energie van de zichtbare toegevoegde waarde die ik lever aan mijn klant. Tijdens mijn studie internationale bedrijfskunde was ik nog zoekende naar welke kant ik exact op wilde. De financevakken vond ik toen wel al het leukst. Inmiddels mag ik mijzelf nu wel een echte finance professional noemen.”

Groeien binnen EIFFEL én op project

“Vanaf het allereerste gesprek bij EIFFEL voelde ik een ontzettend goede klik met de organisatie en met de mensen. We spraken vooral over mijn toekomstambitie en mijn kracht, in plaats van te focussen op ervaring uit het verleden.

Nu zit ik op mijn tweede project. Dit doe ik niet in mijn ‘eigen’ sector, maar bij een organisatie in de zorg. Alweer een pluspunt van werken bij EIFFEL: ik krijg de kans om bij een organisatie binnen te kijken, waar ik zelf misschien niet zo snel zou solliciteren. Op dit project ben ik financial controller en houd ik mij vooral bezig met het opmaken van de jaarrekening en het controledossier voor de verschillende entiteiten binnen de organisatie. Daarnaast heb ik verschillende taken binnen het (maand-)afsluitingsproces en draag ik bij aan het professionaliseren van de gehele financiële kolom. Ik werk prettig samen met mijn collega’s. Een fijne vaste basis vormt mijn EIFFEL-team. De band met mijn EIFFEL-collega’s is hecht en de organisatie doet er alles aan om je intern betrokken te houden. Ik voel me echt onderdeel van het team, ondanks dat we niet dagelijks samenwerken.”

Bij Eiffel hoef je niet te kiezen

“Waarin ik expert ben? Ik denk dat mijn kracht ligt bij het inrichten en versterken van de financiële kolom. Hierbij kijk ik naar rollen en verantwoordelijkheden én naar welke mensen daar goed bij zouden kunnen passen. Ook intern bij EIFFEL zet ik mijn expertise volop in. Zo zit ik in een expertiseteam en in een team dat digitalisering binnen finance op de voet volgt.

Regelmatig voer ik klantgesprekken, samen met een businessmanager. In deze richting ligt ook mijn ambitie. Ik wil mijzelf graag verder ontwikkelen in de sales en op tactisch-strategisch niveau bij de klant aan tafel zitten. Een van mijn andere ambities is het uitrollen van een financieel loket, dat ik samen met collega-EIFFELAARS heb vormgegeven. Hier kunnen bedrijven verschillende financediensten afnemen, waarvan ze flexibel en wendbaar gebruik kunnen maken. Een echte toegevoegde waarde voor onze klanten. Tenslotte zou ik ooit nog graag als consultant in de financiële dienstverlening willen werken. Het lijkt mij enorm boeiend om onderdeel uit te maken van de dynamiek binnen een grootbank. Het mooie is dat ik al mijn ambities kan waarmaken bij EIFFEL. Hier kun je sales-specialist, consultant en ondernemer tegelijk zijn.”

Thuis

“Ik ben in de afgelopen maanden slechts drie keer op kantoor geweest. De meeste collega’s zie ik dus enkel virtueel via Teams. Toch hebben we goed contact en de binding is sterk. Nu doe ik bijvoorbeeld mee met de EIFFELYMPICS, een interne wedstrijd waarin ik met een groep collega’s aan gezamenlijke en persoonlijke doelen werkt. Ondertussen versterken we de relatie onderling en krijg ik er enorm veel energie van. Waar ik ook blij van word, zijn tevreden klanten en positieve feedback vanuit EIFFEL. Daar doe ik het tenslotte voor.”
 

Bouw een netwerk voor het leven.