Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Irene: “Bij EIFFEL kan ik alle kanten op, ik leer steeds weer nieuwe rechtsgebieden kennen.”

Legal / 23-06-2021

Het eerste contact met EIFFEL had Irene op de werkvloer, waar ze samenwerkte met een team van consultants van EIFFEL. “Ik voelde meteen de klik en werd steeds enthousiaster over het idee van werken als consultant,” vertelt Irene, legal professional bij EIFFEL. Ze trok de stoute schoenen aan en solliciteerde. Inmiddels is zij zeven projecten verder en nog altijd even blij met haar keuze voor EIFFEL.

“De afwisseling in mijn werk, de bedrijfscultuur en mijn vaste team waar ik altijd op kan rekenen: het zijn voor mij dé pluspunten van het werken bij EIFFEL. De onderlinge band tussen de consultants is hecht, ondanks dat we ieder op ons eigen project bij de klant zitten. Dat is echt bijzonder en heel fijn.”

Even voorstellen

“Ik heb Strafrecht gestudeerd, omdat ik maatschappelijk betrokken ben en graag mensen wil helpen. Toch keek ik na mijn afstuderen verder dan de ‘togaberoepen’. Nu ben ik legal professional binnen het EIFFEL-team Rijksoverheid. En dat, terwijl ik als kind dierenarts of topturnster wilde worden. Toch vind ik aspecten van mijn toenmalige ambities terug in mijn huidige werk. Ik zet me in voor anderen en in de topsportmentaliteit van EIFFEL kan ik me helemaal vinden.”

Groeien binnen EIFFEL en op project

“Mijn eerste dagen bij EIFFEL bestonden vooral uit kennismaken met de collega’s en de organisatie. En er stonden veel sociale en sportieve activiteiten op het programma. Dankzij deze dagen voelde ik me al snel onderdeel van de organisatie en leerde ik superveel mensen kennen. Al snel startte ik op mijn eerste project bij het CBR. Daarna zat ik onder anderen bij het CAK, gemeente Amsterdam en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Van het behandelen van bezwaren tot het werken als juridisch beleidsmedewerker, de diversiteit in mijn taken is tot nu toe enorm. Hierdoor heb ik mijzelf mooi in de breedte ontwikkeld.

Sinds een jaar werk ik bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Naar aanleiding van Europese rechtspraak is bij de IND in 2020 een nieuwe werkvorm in het leven geroepen. In een notendop houdt dit in dat bij het verlies van het Nederlanderschap in samenhang met het verlies van het Unieburgerschap er een evenredigheidstoets moet plaatsvinden. Samen met mijn team en een aantal andere afdelingen binnen de IND ontwikkelen we de invulling van de evenredigheidstoets en voorzien we Buitenlandse Zaken van advies in individuele zaken. We zijn dus heel erg aan het pionieren. Binnenkort verwachten we de eerste uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak en zien we of onze invulling van de evenredigheidstoets standhoudt. De combinatie van het ontwikkelen van een nieuwe werkwijze en het schrijven van adviezen in individuele casussen maakt mijn werk heel afwisselend. Ook ontwikkel ik mijzelf inhoudelijk en leer ik veel nieuwe wet- en regelgeving.

Aan teamgevoel geen gebrek, ik ben zelfs onderdeel van twee teams: bij EIFFEL en bij de klant. Als consultant wissel ik steeds van plek en bouw ik een nieuwe band op met mijn collega’s op de werkvloer. En als vaste basis is er mijn team bij EIFFEL. Ik bel geregeld collega’s op, bijvoorbeeld als ik iemand zoek met ervaring in een bepaald onderwerp. Kennis delen en opdoen is typisch EIFFEL. Samen leuke en sociale dingen doen ook! Zo ging ik samen met een groep collega’s lasergamen, deed ik mee aan een digitale kookcursus en een online pubquiz. En gingen we zelfs een dagje met een groep naar Parijs.”

Bij EIFFEL hoef je niet te kiezen

“Bij EIFFEL kan ik alle kanten op. Mijn opdrachten zijn heel divers, net als de organisaties waar ik werk. Ik leer steeds nieuwe rechtsgebieden en wet- en regelgeving kennen. Dit maakt mij een echte generalist, waardoor ik breed inzetbaar ben. Naast mijn klantopdracht blijf ik ook aangesloten bij EIFFEL intern. Zo ben ik aangesloten bij de expertiseteams op het gebied van bezwaar en beroep en privacy. 

Ik heb nu niet echt de ambitie om te switchen naar een andere sector. Voorlopig kan ik binnen de Rijksoverheid mijn ei zeker nog kwijt. Een opdrachtgever die nog wel op mijn wensenlijst staat, is de politie. Met mijn achtergrond in strafrecht lijkt me dat heel interessant.”

Thuis

“Momenteel werk ik thuis. Gelukkig mag ik eens in de twee weken een dag naar ons EIFFEL-kantoor. Even andere mensen ontmoeten, verhalen horen, ontsnappen uit de thuisbubbel. Juist als je thuiswerkt, moet je letten op genoeg ontspanning. Daarom volg ik elke week een superleuke digitale boksles, spontaan gegeven door een collega. En heb ik een cursus mindfulness gedaan, die we kregen van EIFFEL. Fijn om te ontspannen en mijn batterij weer op te laden. 

Dankzij het thuiswerken geniet ik nog meer van de kleine dingen, zoals een mooie wandeling, een lunch in de zon. En ’s ochtends in het zonnetje op mijn balkon krijg ik de beste ideeën. Met natuurlijk een cappuccino van mijn favo koffietentje om de hoek.”
 

Bouw een netwerk voor het leven.