Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

De week van jurist Rianne

De week vanLegal / 27-05-2021

“In de kern van moeilijkheden schuilen mogelijkheden” - Albert Einstein. Dit is het motto dat ik ontzettend ben gaan waarderen sinds ik bij EIFFEL werk. Inmiddels werk ik ruim anderhalf jaar bij EIFFEL en zie ik steeds meer de oplossing als moeilijkheden zich aandienen.

Anderhalf jaar geleden ben ik na mijn afstuderen begonnen bij EIFFEL. Ik heb de master Privaatrecht gevolgd aan de Vrije Universiteit met een specialisatie in aansprakelijkheidsrecht, gezondheidsrecht en contractenrecht. Omdat ik toentertijd niet direct wist wat voor soort werk ik wilde doen, ben ik op advies van EIFFEL vrijwel gelijk in het gezellige en gespecialiseerde team Grondgebruik & Vastgoed terecht gekomen. Hier kreeg ik de kans om op diverse projecten mijn juridische kwaliteiten te ontdekken. Momenteel ben ik voor team Grondgebruik & Vastgoed werkzaam op vier projecten bij verschillende overheden. Vier verschillende projecten brengt veel uitdaging en afwisseling met zich mee, ik geef jullie dan ook graag een kijkje in mijn werkweek.

Maandag

Maandag is meestal een vroege ochtend, omdat ik dan op locatie bij een gemeente in Zuid-Holland werk. Vanuit mijn huis een stukje rijden en ik begin daar altijd om 8 uur ’s ochtends. Hoe een maandag verloopt is meestal afwisselend. Ik begin met de werkzaamheden voor het Project Grondgebruik van de gemeente  en wissel dat halverwege de dag af met het tweede project bij deze organisatie als jurist Grondzaken. 

Het oneigenlijk grondgebruik binnen de gemeente is bijna volledig door ons projectteam opgelost. Nu dat bijna ten einde loopt, ben ik daar minder lang mee bezig. De tijd die ik over heb vul ik onder andere op met de andere aanvragen. Mijn dagbesteding loopt dus uiteen tussen het behandelen van dossiers, het beantwoorden van telefonische en digitale vragen, grond verkopen, beroepen op verjaring beoordelen, overleggen met collega’s van de gemeente, contact met notariskantoren en het Kadaster en op bewonersbezoeken gaan met collega’s van het EIFFEL-projectteam. Juist deze afwisseling, het contact met collega’s en het zelf kunnen indelen van de dag maakt van de maandag een goed begin van de week.

Dinsdag & woensdag

Op dinsdag en woensdag werk ik voor een waterschap in de provincie Noord-Holland. Binnen het team Verkopen ben ik als jurist Grondzaken werkzaam vanuit huis. Het kantoor is helaas sinds maart 2020 gesloten vanwege Covid-19. Gelukkig is het werk zelf erg afwisselend, heb ik telefonisch veel contact met collega’s en is geen enkele dag hetzelfde. Doordat het beheersgebied ontzettend groot is, zijn er heel veel verschillende situaties. Elke aanvraag moet goed bekeken worden en heeft een eigen individuele aanpak nodig. Ook juridisch gezien zijn er altijd wel uitdagingen. Omdat ik een adviesrol heb binnen het team, kan ik zelf mijn eigen aanpak hanteren. 

Donderdag

Op donderdag mag ik weer aan de slag als jurist Grondzaken. Dit doe ik vanuit huis. Naast de aanvragen van bewoners of nutsbedrijven om snippergroen te mogen aankopen, vallen het afkopen van erfpacht en het vestigen van recht van opstal ook onder mijn taakomschrijving. Ook hier is het werk zo verschillend dat geen enkel dossier hetzelfde is. Super leerzaam dus! De donderdag vliegt dan ook zo voorbij.

Vrijdag

Vrijdag is een dag van meerdere projecten. Ook bij een andere gemeente in Noord-Holland ben ik momenteel bezig met het Project Oneigenlijk Grondgebruik Gemeentegrond. Mijn bijdrage hierin is dat ik de verkoop- en verjaringsdossiers afhandel. Verder wissel ik op vrijdag de werkzaamheden af tussen de verschillende projecten. 

Team Grondgebruik & Vastgoed

Een gemiddelde werkweek is voor mij dus gevuld met vier verschillende en uitdagende projecten bij diverse overheden. En ben ik volwaardig lid van het team Grondgebruik & Vastgoed binnen EIFFEL. In dit team worden periodiek expertise-avonden georganiseerd waarbij er veel kennis wordt gedeeld. Dit zijn leuke momenten om weer in contact te komen met collega’s van het team die op andere projecten werkzaam zijn. Kennisdelen en persoonlijke ontwikkeling staan bij EIFFEL centraal. Het projectmatig werken en het laagdrempelige contact met collega’s van het team Grondgebruik & Vastgoed zorgen er voor dat ik iedere dag steeds nieuwe dingen leer en mijzelf blijf ontwikkelen. Wie wil dat nou niet?