Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Ewout: "Met ons team vormen we een kleine, maar sterke eenheid binnen het grote geheel, en dat werkt fijn."

Finance / 23-03-2021

De topsportmentaliteit van EIFFEL sprak consultant Ewout van den Blink direct aan, toen hij vier jaar geleden met EIFFEL in gesprek ging. Topsport werd hem met de paplepel ingegoten; zijn vader én broer sportten allebei op hoog niveau. In zijn werk is Ewout dan ook altijd op zoek naar verbetering en helpt hij zijn klant graag uit de brand. Bij EIFFEL zit hij wat dat betreft op de juiste plek.

Even voorstellen

“Als kind wilde ik internationaal correspondent worden. Ik zag mezelf al verslag doen van een heftige gebeurtenis zoals het bombardement in Bagdad. Hoe meer chaos hoe beter. Correspondent ben ik nooit geworden, maar chaos trekt me in zekere zin nog steeds. Het verbeteren van probleemsituaties vormt namelijk de rode draad in mijn carrière. Bij een verbeteropdracht duik ik de diepte in, kom ik snel tot de kern van het probleem en geef ik advies over hoe dingen anders en beter kunnen. Zo help ik mijn opdrachtgever met een duurzame oplossing waarmee hij weer de juiste kant opgaat. Als mijn klant dankzij mijn advies de bekende ‘aha-ervaring’ heeft, beleef ik echt een geluksmoment.

Als consultant haal ik altijd het beste uit mijzelf en probeer ik me continu te verbeteren. Ken je Haile Gebrselassie? Hij is een van de beste langeafstandslopers aller tijden en voor mij een ware inspiratiebron. Ooit zei hij: ‘Strijd niet met je concurrenten maar met jezelf, dus zorg dat je jezelf verbetert, alleen dán lever je de beste prestatie.’ De spijker op z’n kop wat mij betreft. Bovendien is deze topatleet een bescheiden man, die op de achtergrond blijft maar ondertussen wel grote impact maakt: wat mij betreft belangrijke eigenschappen van een goede adviseur.”

EIFFEL & Team

“Vijf jaar geleden verhuisde ik naar Groot-Brittannië vanwege het werk van mijn vriendin. Ik wilde daar ook gaan werken, maar toen kwam EIFFEL om de hoek. Het bleek een match en inmiddels heb ik al heel wat opdrachten erop zitten. Gelukkig valt de reistijd mee en werk ik natuurlijk veel vanuit huis. Ik koos voor EIFFEL vanwege de topsportmentaliteit: het jezelf continu blijven verbeteren, waardoor je steeds meer van toegevoegde waarde voor je klanten bent. EIFFEL heeft een ambitieuze, informele cultuur met een platte hiërarchie. Collega’s staan open voor discussie en ieders mening doet ertoe.

Ik werk in het team Finance & Bedrijfsvoering Lokale overheid, dat bestaat uit iets meer dan twintig mensen. We vormen een hecht team, ondanks dat we ieder bij onze eigen klant werken. Dit komt doordat we dingen echt samen aanpakken. Ook geven we elkaar de ruimte en hebben we respect voor elkaars mening en ervaring. We hebben regelmatig teammeetings, bespreken onze gezamenlijke strategie en onderzoeken op welke markontwikkelingen we kunnen inspelen. Zo vormen we een kleine, maar sterke eenheid binnen het grote geheel, en dat werkt fijn.”

Klant & Expertise

“Na opdrachten bij verschillende klanten zoals gemeente Westland, gemeente Enschede en het ministerie van Binnenlandse Zaken richt ik me nu op een intern project: het ontwikkelen van ons eigen team en onze strategie. Het team reageert positief en iedereen is blij dat we hier samen aan werken. En daar krijg ik weer energie van. Daarnaast begeleid ik als mentor een aantal finance trainees tijdens hun EIFFEL-traineeship. Erg leuk om te doen!

Mijn expertise ligt in het realiseren van verbeter- en verandertrajecten. Een van mijn sterke punten is dat ik zorg voor voldoende draagvlak; ik neem mensen mee in de verandering. Alleen dan is verbetering succesvol. Mijn ambitie is om ‘trusted advisor’ te worden. Dat een directeur bij een probleem meteen aan mij denkt en er volledig op vertrouwt dat ik degene ben met het beste advies.

Voor starters in de financiële sector biedt EIFFEL fantastische ontwikkelmogelijkheden, doordat je ervaring opdoet bij verschillende organisaties en veel trainingen volgt. Als senior krijg je de kans om je expertise bij veel opdrachtgevers in te zetten. Bovendien heb je veel vrijheid om ook binnen de EIFFEL-organisatie het verschil te maken.

Welke carrièretip ik mijzelf zou geven, als ik terug kon in de tijd? Stel niet te hoge eisen aan de mensen om je heen en wees niet te kritisch op de manier waarop dingen soms lopen. Soms is het beter om even af te wachten en mee te bewegen met je omgeving, om vervolgens je voordeel uit de situatie te halen.”
 

Bouw een netwerk voor het leven.