Onderdeel van

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl
0

Hugo: "Doordat we veel samenwerken binnen het team is onze band sterk en staan we voor elkaar klaar."

Finance / 23-03-2021

Als kind droomde hij ervan om bouwvakker te worden, want bouwen vond hij toen het leukste om te doen. In cijfers blinkt hij uit en de vooruitziende blik van schrijver George Orwell in het boek 1984 fascineert hem. Maak kennis met Hugo Buiting (25), finance professional bij EIFFEL. 

Even voorstellen

“Na mijn Master Financial Economics startte ik in juni 2020 als finance trainee bij EIFFEL, midden in de coronacrisis. Vanuit mijn studie leek me een carrière in de profitsector de meest logische keuze. Maar na de gesprekken met EIFFEL kreeg ik hier een hele andere kijk op. En moet je zien wat mij dat tot nu toe heeft opgeleverd!”

EIFFEL & Team

“EIFFEL biedt mij veel verschillende opdrachtgevers, interessante projecten én aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Maar consultancy is niet voor iedereen weggelegd. Je moet je goed kunnen aanpassen en het verschil kunnen maken op verschillende opdrachten. Voor mij was het de beste keuze, want ik heb nu alle ruimte om mezelf persoonlijk en professioneel optimaal te ontwikkelen.

Mijn eerste opdracht deed ik bij provincie Zuid-Holland. Ik werkte aan subsidies voor economische zaken en milieuprojecten. Gelukkig werkte een EIFFEL-collega mij in. Hij woonde bij mij om de hoek, dus in die periode zaten we vaak bij elkaar. Hierdoor had ik een vliegende start, ondanks het thuiswerken in de crisis. Typisch EIFFEL om op zoek te gaan naar oplossingen die het voor iedereen makkelijker maken.

EIFFEL is een ambitieuze organisatie waar hard wordt gewerkt. Je gaat hier niet in korte broek en slippers naar kantoor, maar het is ook niet zo dat iedereen altijd in pak rondloopt. Bovendien heerst er een toegankelijke, open cultuur en een platte hiërarchie. Als ik onze directeur Gert-Jan op de gang zou tegenkomen, maak ik gerust een praatje met hem.

Sinds begin dit jaar werk ik voor pensioenbeheerder PGGM. Ik behandel pensioenmutaties en klantvragen voor het huisartsenpensioen. Binnenkort start ik met financiële analyses en werk ik mee aan de financiële transitie van dit pensioen naar een andere beheerder. Ik doe dit vanuit het EIFFEL-team Financiële Instellingen. Hierin zit ik samen met tachtig collega’s met verschillende achtergronden. Doordat we veel samenwerken binnen het team is onze band sterk en staan we voor elkaar klaar. Er zijn ook regelmatig borrels en andere leuke teamactiviteiten. Binnenkort krijgen we een virtuele cocktailworkshop. Met een pakket ingrediënten gaan we met z’n allen achter de laptop lekkere cocktails maken. We doen er alles aan om het teamgevoel sterk te houden.

Ook leren we veel van elkaar. Tijdens mijn traineeship had ik vaak intervisie en deelden we kennis. Ook zat ik met medetrainees in een WhatsApp-groep waarin we ervaringen uitwisselden. En natuurlijk was er ruimte voor een grap en een kletspraatje. Nu zoek ik zelf mensen op als ik vragen heb. Dankzij het grote kennisnetwerk is er altijd wel een Eiffelaar die het antwoord weet.”

Klant & Expertise

Bij mijn huidige opdrachtgever heerst een aanpakcultuur waarin mensen hard werken en lange dagen maken. Mijn collega’s helpen me waar nodig en ik leer ze steeds beter kennen. Ik voel me echt onderdeel van het team.

 Ook al werk ik als Eiffelaar voor mijn eigen klant, ik voel me sterk verbonden met mijn EIFFEL-team. Sowieso sta je bij EIFFEL continu in contact met je collega’s. Dat ene spontane telefoontje van een collega die vraagt hoe het met me gaat, geeft me weer energie op dagen dat het thuiswerken me wat zwaarder valt.

De komende jaren hoop ik te ontdekken waar mijn echte expertise ligt. Duurzaamheid vind ik in ieder geval heel boeiend. Mijn vakgebied is ook continu in ontwikkeling. Momenteel zitten we in een bijzondere economische periode waarin niemand weet waar we over vijf jaar staan. Komt er een grote economische crisis aan of herleven we straks de ‘roaring twenties’?

Waarom je als financial voor EIFFEL kiest? Je leert superveel in korte tijd en je krijgt de kans om in verschillende keukens te kijken. Dit helpt je bij het ontdekken van je talenten. Mijn carrièretip voor toekomstige Eiffelaars is: durf te vragen! Zo wilde ik tijdens een project meer uitdaging in mijn werk, maar wachtte ik eerst even af. Achteraf gezien had ik het gewoon eerder moeten aankaarten. Mijn gevoel dat ik misschien als lastig zou worden bestempeld was onterecht. Sterker nog, leidinggevenden staan er meestal juist voor open en denken graag mee over je ontwikkeling.”

Bouw een netwerk voor het leven.